icon

Ako mi môže finančný poradca pomôcť s hypotékou?

patrik55
23. apr 2026

Dobrý deň ja sa chcem iba opýtať rozmýšľam nad kúpou bytu ale v banke mi ponúkli iba 56000 chcem sa spýtať ako je to z finančným poradcom vedia mi oni pomôcť budem rád za odozvu ďakujem

zojazoja
23. apr 2026

@patrik55 no a za akú sumu chceš kúpiť byt?

alizea
23. apr 2026

Ak nemáš našetrených ešte aspoň 100 000 €, tak na nejaký vlastný byt môžeš rovno zabudnúť. Zrejme málo zarábaš, keď by ti banka požičala len takú nízku sumu. Mať vlastný byt nie je v dnešnej dobe samozrejmosť.

katkaseiner
23. apr 2026

Definuj cenu bytu, a kolko % mas nasetrene, ano finančný poradca vie ako na to ziskat trochu viac, ale samozrejme aj tvoj plat musi byť dostatočný

anonym_72b95f
23. apr 2026

Ved na garzonku by to stacilo,samemu na zaciatok by to bolo super.

pudinka
23. apr 2026

Financni poradcovia robia zadarmo pre klientov, plagia ich banky. Takze nevahaj a skontaktuj sa s hypotekarnym poradcom

sweet20
23. apr 2026

@patrik55 kolko zarabas a aka je cena nehnutelnosti? Urcite za nim zajdi. Bud ti povie, ze sa da zvysit alebo nie. Nic ine

viera27
23. apr 2026
@pudinka

Financni poradcovia robia zadarmo pre klientov, plagia ich banky. Takze nevahaj a skontaktuj sa s hypotekarnym poradcom

@pudinka ani nie. Banka si to naspat zohladnuje v uroku pre teba. Takze dostanes o cca 0,5% vyssi urok na hypoteke, nez aky by ti mohli poskytnut bez toho.

sweet20
23. apr 2026
@viera27

@pudinka ani nie. Banka si to naspat zohladnuje v uroku pre teba. Takze dostanes o cca 0,5% vyssi urok na hypoteke, nez aky by ti mohli poskytnut bez toho.

@viera27 no to celkom nie je pravda. Ale viem co myslis

anonym_72b95f
24. apr 2026
@viera27

@viera27 preto mame osobnu bankarku a nie poradcu.

zojazoja
24. apr 2026

A Patrik sa na nás zvysoka....😄

parvinka0001
24. apr 2026
@anonym_72b95f

@anonym_72b95f a kde kúpiš za takú sumu garsónku ??? Lebo ani u nás v Michalovciach nie .

viera27
24. apr 2026
@sweet20

@viera27 no to celkom nie je pravda. Ale viem co myslis

@sweet20 robim v banke. A nedavno som riesila hypoteku pre rodinu. Carovali sme s urokom, ale isli cez poradcu, tak automaticky plus 0,5. Dokazali sme rozne veci stiahnut, ale cez toto nesiel vlak. Tolko moja skusenost. Predpokldam, ze aj ine banky to maju takto pokryte.

sweet20
24. apr 2026
@viera27

@sweet20 robim v banke. A nedavno som riesila hypoteku pre rodinu. Carovali sme s urokom, ale isli cez poradcu, tak automaticky plus 0,5. Dokazali sme rozne veci stiahnut, ale cez toto nesiel vlak. Tolko moja skusenost. Predpokldam, ze aj ine banky to maju takto pokryte.

@viera27 nehovorim, ze nie vzdy je to tak. Ano, niekedy sa mi to stalo. Ale niekedy podla situacie aj ake maju kampane banky, tak sa nehybalo s urokom

sweet20
24. apr 2026
@viera27

@viera27 cize nech ide za poradcom a nech ide aj do banky sa popytat. Mam aj skusenosti take, ze cez banku to bolo este drahsie lebo poistenia atd. A ked som to vypocitala zvlast, ze lacnejsie boli poistenia, ale kvalita ostala rovnaka tak cez poradcu to bolo lacnejsie. To tazko tak radit. Je to od situacie. Ale nie vzdy je to tak, ze cez poradcu / sprostredkovatela je to vzdy drahsie. Preto som ti v prvom komentari napisala, ze nie je to vzdy tak. 😊

proste_zuza
24. apr 2026

U nas opatrne s poradcami. Plateni su za provizie a budu ti ponukat to z coho maju najviac. A hlavne najviac maju na zivotnych poistkach. Takze sa ti bude chciet ponuknut aj tu. A bude ti ukazovat ako je to pre teba vyhodne a podobne, ze tym mozes kryt nieco a nakoniec z toho dostanes peniaze,... Ale ved skus co ti ponukne. Ale akonahle spomenie aj zivotnu poistku tak sa zober a chod, lebo je jasne ze ponuka co je najlepsie pre neho, nie pre teba

sweet20
24. apr 2026
@proste_zuza

U nas opatrne s poradcami. Plateni su za provizie a budu ti ponukat to z coho maju najviac. A hlavne najviac maju na zivotnych poistkach. Takze sa ti bude chciet ponuknut aj tu. A bude ti ukazovat ako je to pre teba vyhodne a podobne, ze tym mozes kryt nieco a nakoniec z toho dostanes peniaze,... Ale ved skus co ti ponukne. Ale akonahle spomenie aj zivotnu poistku tak sa zober a chod, lebo je jasne ze ponuka co je najlepsie pre neho, nie pre teba

@proste_zuza tak s tym nesuhlasim. Zivotne poistenie spolu s poistenim nehnutelnosti su najdolezitejsie pri uvere

anonym_72b95f
24. apr 2026
@proste_zuza

@proste_zuza tak u nas v banke sama bankarka navrhla poistenie,a dobre sme urobili.Muz bol pn 6tyzdnov a poistka nam vratila 2 splatky na ucet.Pn zo zivotnej poistky,plus klasicka zo socialky a mal viac akoby robil.

viera27
24. apr 2026
@sweet20

@viera27 cize nech ide za poradcom a nech ide aj do banky sa popytat. Mam aj skusenosti take, ze cez banku to bolo este drahsie lebo poistenia atd. A ked som to vypocitala zvlast, ze lacnejsie boli poistenia, ale kvalita ostala rovnaka tak cez poradcu to bolo lacnejsie. To tazko tak radit. Je to od situacie. Ale nie vzdy je to tak, ze cez poradcu / sprostredkovatela je to vzdy drahsie. Preto som ti v prvom komentari napisala, ze nie je to vzdy tak. 😊

@sweet20 nepochopili sme sa. Ja netvrdim, ze cez poradcu to bude vzdy drahsie. Ja tvrdim, ze to bude vzdy drahsie o 0,5%, ako ti je banka schopna dat najnizsi urok. Cize napriklad ak tebe banka navrhne 4% a ty nemas akekolvek paky a znalosti (napr. “zolika” od riaditela pobocky, spravnu kombinaciu produktov atd atd), poradca ich moze mat a vie ti vylobovat trebars 3,5%. Teda lacnejsie. Ale kebyze ides bez neho a s tymito vedomostami, daju ti urok 3%. Chapes? Vzdy sa treba ist najskor ocenit do banky samostatne a hned sa pytat aj na moznosti. A az potom za poradcom a pockat, co vie poskytnut on.
A poistenie cez banku je blbost. Banka je zase len sprostredkovatel a ma to deahsie a bohuzial castokrat aj horsie. Ak poistenie, treba riesit samostatne.

sweet20
24. apr 2026
@viera27

@sweet20 nepochopili sme sa. Ja netvrdim, ze cez poradcu to bude vzdy drahsie. Ja tvrdim, ze to bude vzdy drahsie o 0,5%, ako ti je banka schopna dat najnizsi urok. Cize napriklad ak tebe banka navrhne 4% a ty nemas akekolvek paky a znalosti (napr. “zolika” od riaditela pobocky, spravnu kombinaciu produktov atd atd), poradca ich moze mat a vie ti vylobovat trebars 3,5%. Teda lacnejsie. Ale kebyze ides bez neho a s tymito vedomostami, daju ti urok 3%. Chapes? Vzdy sa treba ist najskor ocenit do banky samostatne a hned sa pytat aj na moznosti. A az potom za poradcom a pockat, co vie poskytnut on.
A poistenie cez banku je blbost. Banka je zase len sprostredkovatel a ma to deahsie a bohuzial castokrat aj horsie. Ak poistenie, treba riesit samostatne.

@viera27 ano. Tak s tymto komentarom suhlasim. Tym padom sme sa nepochopili pred tym 😊

anonym_f86115
24. apr 2026

Mne finančný poradca pomohol lebo za mňa obehal banky až kým to nevyšlo.Ma stoho províziu keď sa predá nehnuteľnost ktorá sa rieši takže sa to bude snažiť dotlačiť do konca

sasa1310
25. apr 2026

@patrik55 nie, finančný poradca ti nemôže pomôcť pri vyššej hypotéke. Tvoj príjem je základom a nie finančný poradca. Ten len rieši, v ktorej banke by si mal výhodnejší úrok

sasa1310
25. apr 2026
@anonym_72b95f

@anonym_72b95f a ty si sa v ktorom roku zasekla? 2010?

hellwant
26. apr 2026
@sasa1310

@anonym_72b95f a ty si sa v ktorom roku zasekla? 2010?

@sasa1310 ono stacilo by to aj na 3 izbak...v Ciernej nad Tisou, kde je polka Romskych osadnikov😬 Tiez neviem kde sa zasekla

patrik55
autor
26. apr 2026
@sasa1310

@patrik55 nie, finančný poradca ti nemôže pomôcť pri vyššej hypotéke. Tvoj príjem je základom a nie finančný poradca. Ten len rieši, v ktorej banke by si mal výhodnejší úrok

@sasa1310 tak že iba úroky zvýšiť hypo nevie

patrik55
autor
26. apr 2026
@sasa1310

@sasa1310 tak že zvýšiť sa suma neda

sasa1310
26. apr 2026
@patrik55

@sasa1310 tak že zvýšiť sa suma neda

@patrik55 samozrejme, že tie nevie. Veď výšku hypotéky ti banka vyrátala na základe tvojho príjmu.

stanka_k
28. apr 2026

@patrik55 banka vychádza zo zákonných podmienok. Maximálne zadlženie a maximálna výška splátky....
Poradca to neovplyvní

michaachim
30. apr 2026
@viera27

@viera27 Môžte to prosím Vás lepšie vysvetliť? Teraz berieme hypotéku cez poradcu. Ďakujem

sweet20
30. apr 2026
@michaachim

@viera27 Môžte to prosím Vás lepšie vysvetliť? Teraz berieme hypotéku cez poradcu. Ďakujem

@michaachim v skratke. Porovnajte si to aj cez banku aj sami. Chodte za poradcom, dajte si prepocitat poistky, uver a potom chodte aj sami. Povedzte v banke, ze ked pojdete bez poradcu ci to bude lepsie pre vas, ci budete to mat lacnejsie. Aj rovno nech poistenia vam povedia. Tak si to viete porovnat