icon

Ako môžem dostať peniaze, ktoré som požičal známej?

stano261
13. feb 2014

Znamej som poziacal 1000 eur a dal som to aj na papier pre istotu. no nic mi nevratila.Tak som to dal na sud a vyhral som. no to nebolo vsetko peniaze mi mala dat behom mesiaca co sa nestalo tak som to postupil exsekutorovi.Ten ale asi tiez nic nemoze lebo ona nepracuje a nema ziadni majetok.Byva v podnajme a zivia ju deti.Ako mozem postupovat dalej aby som konecne dostal svoje peniaze. Poradte dakujem.uz to trva par rokov a neviem ako dalej

luba28
13. feb 2014

uz si urobil vsetko co si mohol,...ak sa zamestna tak exekutor da jej stahovat z platu,alebo ak pride k majetku tak jej ho blokne,....

natalienka12
13. feb 2014

Pokiaľ myslíš právne legálne kroky, tak už si vyčerpal všetky. Bohužiaľ. Ber to ako poučenie do budúcna.

draik
13. feb 2014

A ak náhodou dôjde k zastaveniu exekúcie pre nemajetnosť povinnej , ešte zaplatíš aj trovy exekútora.

cerez
13. feb 2014

Ako čítam, tak výhody majú len podvodníci. A dobrák zostane na prázdno. Takže najlepšie nepožičiavať, nepomáhať.

jahodka8
13. feb 2014

Veľmi ti chýbajú tie peniaze? Asi to budeš musieť brať tak, že si ich dal na charitu. Aspoň budeš mať dobrý pocit, že si niekomu niečo daroval. Keby mala z čoho, tak ti ich asi vráti, nie?

inull5
13. feb 2014

pokiaľ nemá na seba písaný majetok je to na dlhé lakte. dlhy sa dedia, čiže ak by sa stalo že by pani zomrela, máš šancu lebo exekútor siahne na majetok im.

gromkaver
13. feb 2014

inkasna agentura.... samozrejme treba vycislit celu sumu aj s exekutorom, uz to asi nie je 1000€

marian86
13. feb 2014

podla mna skus ho podat na policiu....,hoci nepracuje určite niečo dostane od štatu, na ktore sa može sud dat stopnut učet a nejake peniažky ti posielat mesačne, kym nevyplati sumu,,, alebo skus kontaktovat majitela toho domu kde byva v podnajme, kedže maš papier v ruke že ti dlži sumu, možno že majitel by pomohol s nejakou fintou ti tie penaize vratit spat..napr, zvyšit podnajom -zvyšok ti dal tebe..alebo niečo take..ale kedže byva s detmi tak určite maju nejaky tovar doma ktore patria im a nie majitelovi, to by si mohla aj zobrat v tej sume čo ti dlži.. samozrejme pritomnosti majitela.. alebo policiu Určite existuje nejake riešenie.. skus pohladat niečo v katastri či fakt nema nič či ten znamy alebo ich deti, , alebo daj ho zase na sud s tym že ti hoci rozsudku ti peniaze stale nedal

cinkatko
13. feb 2014

Ocividne je znama na mizine tak co se treba domluvit na splátkách ?

beausa
Autor odpoveď zmazal
seemani
14. feb 2014

davky exekucii nepodliehaju,cloveku musi!! ostat zivotne minimum...ak pobera davky je to daleko za zivotnhm minimom,to jej exekutor nevezme. ziadny majetoj blizkych exetor tiez brat nebude,niesme v amerike aby sa bral televizor alebo lampa...ak byva v podnajme,majitel urcite najom nezvysi kvoli nemu a ak aj ano,dotycna pojde inam.... dlhy sa dedia iba v pripade ze deti dedit chcu...ak pani nema nic len dlhy tak sa deti 100 % zrieknu dedicstva a tym padom si pani dlh vzala do hrobu...nebudte zas az taky naivny exekutor nie je boh ani on nemoze vsetko !!

happyfrog80
14. feb 2014

to uz co je toto za svinstvo ze si nemozes vysudit svoje peniaze?To je ubohe,ja som sa tiez nasrala uz ze nikomu nic nepoziciam nikdy lebo kazdy ma uriti co je pozicane .Ludia su svine ,ako tvoja znama sa moze hanbit ako si to vymyslela ,tu vidis ze teraz moze vyuzit 100 000 ludi aby jej pozicali a bude milionarka a peniaze schova deckam na ucet a ty jej nemozes nic hold smola,takto to chodi.Tak zacnime si poziciavat prachy ak sme v takej situacii ako tvoja znama ved nam nic nemozu exekutori vziat 😉

bosoriak
14. feb 2014

Daj si do googlu vymahanie pohladavok - hladaj vselijake sukromne spolocnosti. Su to nebankove, vacsinou take polomafianske spolocnosti, za 10% z pohladavky z nej tie peniaze dostanu. Za aku cenu, to uz je druha otazka. Pani si velmi pravdepodobne tie peniaze pozicia od nejakej rychlej pozickarne, a tie dlhy su uz vacsinou nesplatitelne ak sa raz clovek dostane do toho kolotoca.
Vela zdaru.

dadulko1
14. feb 2014

jahodka8 je asi jedna z tých, čo zoberú a nevrátia, za taký názor by som ťa do riti nakopala

janinah
14. feb 2014

niečo podobné sme riešili,len dotyčný nemal práve peniaze,ale mal ochotu vrátiť....mali sme však uznanie dlhu-písomne a notárom overené,lebo po čase sa dlh môže premlčať