icon

Ako mužovi vysvetliť vyššiu finančnú položku?

17. apr 2023

Dobrý den,
Potrebovala by som poradit. Ide o to že stávame dom a moji rodičia nám chcú prispieť kuchynou. Môj muz však neverí že ju ozaj zaplatia. Má strach že sa pohadane Resp na niečom nezhodneme a nedoplatia ju. Kuchyňu som si vysnívala je o mnoho drahšia nez ta ktorú si možme dovoliť. Ale naozaj neúmerne. Časť by sa mala zaplatiť splatkami. Ale muz si proste hovori že on neverí že ju doplatia dokonca a potom budem nariekať. Ako ho presvedčím. Nemám rodičom prečo neveriť sú síce trochu svojsky ale ja si ich poznám. Muz tlači na mna že si mám vybrať v rámci nášho budgetu ale ten čo sa týka kuchyne je ozaj už nulový pri tých cenách stavebnín ktoré išli hore..

Strana
z2
marsmykkok
17. apr 2023

Muž má pravdu, prikry sa perinou na akú máš... Ak ti budget nestačí, kúp nejakú z marketu za 500 eur dočasne a napríklad došetríte a za 5 rokov si dáš urobiť vysnívanú. Sama píšeš, že rodičia sú svojský a nedala by som im zámienku, aby mohli byť ešte viac svojskými.

anita6666
17. apr 2023

Nikdy by som niečo také neakceptovala. Na to máš muza,aby financoval tvoje predstavy a ak na to nemá,tak treba skákať do výšky svojich možností.

simonah73
17. apr 2023

takto, vzdy som si myslela, ze ked niektory z mojich rodicov zomrie, ze my sestry sa urcite na vsetkom dohodneme a nebudeme sa hadat ako sa to robi vo vacsine rodinach. hm, no a rodicia este ziju a uz dva roky sa nerozpravame a to sme chodili spolu na dovolenky, pravidelne som im nakupovala a mali sme spolocnu firmu, takze naozaj nikdy nevies co sa moze stat.

veselo_neveselo
17. apr 2023

Suhlasim s muzom. Dobrovolne si vesias opratku na hlavu.

Zaplatte si sami, na co mate. Ak na to nemate, bud usetri inde, alebo musis spravit kompromis.

A ty sa nehanbis nechat si financovat svoj zivot od rodicov? Ved mna by hanba fackovala pytat, a este ked to nie su ani zivotne dolezite naklady. A kedy im to vratite? Ci myslis, ze rodicia tie peniaze nebudu potrebovat? Ked pridu choroby, bude sa treba o nich postarat, osetrovatelku platit, lieky, operacie? Nech si pekne odlozia na neskor, este sa im zidu.

pribinak
17. apr 2023

Tvoj muž má pravdu. Môže sa čokoľvek stat a potom čo?
Teraz si kúp kuchyňu na akú máte financie a potom keď budeš mat vyšší rozpočte si kuchyňu výmen - ale za svoje

Píšeš že rodičia sú svojski, o to viac by som si chcela kúpiť kuchyňu sama za svoje

patka06
17. apr 2023

Presne ako vraví muž, vyber si podľa toho načo máš

bloger
17. apr 2023

Inflácia miláčik všetko je drahšie.

panonia
17. apr 2023

Súhlasím s mužom.

mima1608
17. apr 2023

Súhlasím s tvojim mužom. My sme prerábali pred cca 1.5 rokom. Moji rodičia prispeli, aj mužova mama prispela, ale nikdy by som to nechcela od nich štýlom, že na splátky, lebo nikdy nevieš čo sa môže stať - ak pracujú môžu ostať PN a podobne a potom z čoho by to platili. Dali koľko aktuálne mali (poslali nám na účet konkrétne čiastky) a my sme sa podľa toho zariadili.

doriiis
17. apr 2023

Milá autorka....keď raz dospejes,tak prídeš aj na to,že tvoj muž má pravdu.Kupovat si veci za cudzie je bohovsky pocit,ale ešte lepší pocit je mať niečo za vlastné peniaze.Ak peniaze nemám,buď zarobím,ale spustím zo svojej náročnosti a rozmaznanosti.
Ale keď ti tvoja vydupkana a vysnivana kuchyňa stoja za hádku s mužom a ten bičík čo si na seba pleties tak len tak dalej

cyberk
17. apr 2023

Skvela dcera, ktorej nevadi, ked si jej rodicia zoberu pozicku na jej maniere 🙈 ako toto mozes vobec zvazovat ? Vsak nekupim si nieco, na co nemam… a uz vobec nezadlzim rodicov splatkami….

zeldia
17. apr 2023

Nechcem tu kuvikat a stresovať ta ale už som toto raz počula kamarátka chcela takú a onakú kuchynskú linku a vravím jej o päť rokov sa ti nebudú páčiť dvierka a budeš chcieť meniť menili skôr lebo sa im v dome stala živelná udalosť dali dolu strechu a prišla taká búrka že celá predražená drevená kuchyna išla na vatru. Súhlasím s tým že treba kúpiť to na co máte.

zuzana76
17. apr 2023

@autor ak si rodicia chcu vziat na tu kuchynu uver, tak by som isla podla muza, ak maju nasetrene a daju vam, tak ok, ak to ale ma byt ich pozicka, tak nie

veronicka88
17. apr 2023

Nedovolila by som rodičom zadlžiť sa kvôli mojím rozmarom.mojho manžela by to ale hnevalo skrz to že si to nemôžeme dovoliť,že mi to nemôže dožičiť.nie preto že by ju nasi nedoplatili🙈on asi tiež nemôže byť úplne v poriadku zmyslanim..btw prečo si pôžičku na kuchyňu nevezmete vy?keď budú peniaze splatis úver skôr...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mpg
17. apr 2023

@zuzana76 To by bolo správne, ak by si nato mali brať rodičia pôžičku, tak nie, ale ak chcú darovať našetrenú čiastku, tak nech ju dajú skôr, aby sa už ňou dalo zaplatiť.

solange7
17. apr 2023

Prijat penazny dar je v poriadku... Ten kto ma, nech da komu chce. Ale aby ti rodicia splacali kuchynu? To je blbost.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
diewcatqoo
17. apr 2023

Muz ma pravdu. Prikryvajte sa takou perinou, na aku mate. Hanba by ma fackovala, keby si rodicia vzali uver na nejaky moj rozmar.

syslik81
17. apr 2023

keby vasi mali peniaze a daju ti ich na kuchynu ok .. ale oni ich nemaju .. musia si poziciat/splacat takze by som nasla inu kuchynu snov a rozhodne by som rodicov nezadlzovala

mircalla
17. apr 2023

Suhlasim s manzelom, ze si mas vybrat nieco v ramci budgetu.
1. Neuznavam financovanie rodicov dospelym ludom. Este k tomu zu veru. To vazne?
2. Poloz si otazku, kolko si financne do toho domu prispela ty sama. Vela asi nie

samanta44
17. apr 2023

Keď si to tak ľudský zoberieš kôli tvojej vysnenej kuchyni aby sa niekto zadlžil?ak ti chcú pomôcť nech ti dajú čo majú môžu a z toho keď tak sa zariad.sen si raz splnis no nedá sa všetko hneď

nicka1986
17. apr 2023

Ak to majú na splátky tak nie ...ak vám chcú pomôcť tak hotovosť . Ak to nevyjde daj si spraviť zatiaľ len spodok linky ,lacnú dosku a drez a keď dosetrite dokončis. Na vrch pouzi garnize a poličky ikea styl

beata_k
17. apr 2023

Mne by to bolo trochu blbe vziat od dochodcov( buducich dochodcov) znacny obnos penazi. Kup kuchynu na aku mas €.

beronsche
17. apr 2023

Ja som celkom zvedava na tu kuchynu snov, kvoli ktorej sa idu rodicia zadlzit..

A nie, toto by som neprijala. Tvoj muz ma pravdu, ze do toho nejde. Ale nie preto,ze co ak tvoji svojsky rodicia nedoplatia, ale preto, ze je to fakt hlupy napad.
Nepoviem, keby si dcera milionarov, ze ti to zaplatia z fleku, bez mihnutia oka, Ani si nevsimnu, ze im ubudlo, ale riesit splatky.. ze ta hanba nefackuje.

mircalla
17. apr 2023

A tu nejde vobec o to, ze ju zaplatia/nezaplatia ale nechat si platit drahu kuchynu rodicmi je podla mna vrchol. Vsak si na nu zarob.

sandyan
17. apr 2023

Moja mama by ti povedala,prikryvaj sa takou perinou,na aku mas😀 ...ja by som v zivote nikdy nedovolila ,aby moja mama platila moju vysnivanu kuchynu..ved to je des..

deinela
17. apr 2023

Naši rodičia prispeli kešom a tak to vidím správne aj ja do budúcnosti voči mojim deťom, keď to minú namiesto postele na wellness pobyt a pol roka budú spávať na zemi na matracoch bude to ich problém. Mne príde, že ak chce niekto finančne pomôcť len vyslovene v tom v čom on/ona chce tak si rieši skôr vlastné sny a ego skrz svoje dieťa. Keď pomôcť tak nezištne, v keši alebo podľa možností (fyzická práca a pod.).

lucia147852
17. apr 2023

Muž má pravdu. Vyberaj si to, na čo máš.

martinka13
17. apr 2023

Veď nech vám prispejú finančne na kuchyňu. Budú peniaze na účte, môžeš objednávať. Osobne nevidím nič zle na tom, keď rodicia pomôžu.

Strana
z2