Ako nahlásiť poistný podvod pri športovom úraze?
Ahojte chcem sa opýtať ak viem o niekom že je poistený a mal úraz športový ale jeho poistka športový úraz nezahŕňa ale u doktora povedal inú verziu a lekár mu napísal diagnózu taku aby to mal zahrnuté v poistke ako uraz že spadol z rebríka pritom sa mu to stalo na futbalovom zápase a následne to tak nahlásil a odovzdal kde poisťovňa mu vyplatila skoro 3000€ ale neprávom da sa to niekde nahlásiť aj keď neviem v ktorej poisťovni je poistený ?
@janeviem23 Bonzák. Ešte aj úraz závidí. 😃
@janeviem23 závidieť niekomu "bolestné"... ty musíš byť iná mentálna liga... 🙄
Omg o co ti ide ? Si obyčajný bonzák..
@janeviem23 no jednoducho to nenahlasis. Necháš si to pre seba. Roky platíme kadejaké poistky. Viac menej zbytočne (chvála Bohu). Tak prečo,keď sa raz niečo stane,by to nemal niekto využiť? Nestaraj sa do toho, neboli to tvoje peniaze, čo mu boli vyplatene. Pevne verím,že tebe sa nič podobné v zivote nestane.
@janeviem23 NEHAS CO TA NEPALI...
Ved ten clovek si plati poistku. Preco ju nevyuzit? Zavist je velky hriech. Urcite by som niekoho nebonzovala len preto, ze si vie prilepsit
Hroza, kam ten svet speje. Len sa intriguje medzi ludmi, zle si robia.
Nejde o závisť ale o to ako sa dotyčný v poslednej dobe správa a hlavne urobil teraz niečo zaco ho už nemienim kryť
Je mi z teba zle. Zaujimalo by ma, ako by sa zachoval ty, keby si mohol ziskat peniaze z poistky takymto sposobom, ci by si to nevyuzil.. verim tomu ze ano..proste len zavidis peniaze.
@janeviem23 trepeš dve na tri. Ty ho nemieniš kryť??? Teba snáď niekto vyzval, aby si podala nejaké svedectvo, že ide o podvod??? Nie! Chceš len sprosto bonzovať, tak sa neschovávaj za kýbeľ vratkých výhovoriek🙄
@janeviem23 urobil s tým tebe škodu? Platíš mu ty tu poistku ? Vozil si ho po doktoroch a nedal ti na naftu ? Šlo to z tvojho vrecka . Co ak v neskoršom veku bude mať problémy kvôli tomu nebude môcť robiť si myslíš že tých 3000 ktoré dostal ich aj za par rokov bude mať . Zamysli sa nad tým jedine čo ťa štve je že dostal toľko peňazí.
@janeviem23 a ako by si to chcel dokázať, že to bolo inak? Kks
Brutal, že niekto už aj bolestne po úraze závidí.
Ak mas potrebu to riesit, chod do toho. Poistovne to privitaju. Priprav sa ale na dokazovanie. Ty budes svedok a musis mat 100% dokazy o svojom tvrdeni. Lebo poistovna sa bude o tych 3000EUR sudit, ty budes vypovedat na policii. Aby to neskoncilo krivym obvinenim.
Ja osobne by som minala svoju energiu na napravanie inych krivd.
@janeviem23 to nieco, za co ho mas kryt, je ten sportovy uraz? Ty si mu povodne nejak dosvedcil, ze slo o pad z rebrika a suhlasil si so zamlcanim urazu pri sporte?
Ci co s tym mas spolocne, ze ho mas kryt? V com ho vlastne mas kryt?
Ze to nebolo pri sporte by bolo na dlhe dokazovanie (asi cez typ a mechanizmus zranenia, ale napr. vyvrtnute koleno moze byt ako padom doma, tak na fotbale). Nahlasit by si to musel na jeho poistovnu. Hocijaka to riesit nebude. Ked to nie je jej poistenec.
Jeho poistovnu to zaujimat moze. Predsa len su to ich peniaze. Ale asi by sa na teba tiez obratili o dokazy tvojho tvrdenia, pokial by si ich neposkytol hned v nahlaseni.
Neviem, ci by preverovali nieco ako anonymny list.
Ak uz mas potrebu vidiet, ako dotycneho karma nakope do zadku a chces tomu napomoct, sleduj ho ako ostriez a cakaj na najblizsiu vhodnu situaciu, kde ho nechas prichytit (alebo dokonca sam prichytis) pri dakych podvodoch.
Toto nechaj uz plavat, ked si nezasiahol hned, ako to uviedol ako uraz v domacnosti a nie pri sporte.
:D No to sme teda narod. Riesi sa "bonzak" a nie ten kto spachal podvod...
No akoze ja by som to neriesil ale by som si o tom cloveku nic dobre nemyslel. Ktovie kolko dalsich inych podvodov vykonava...
Tu sa nerieši podvodník, ale ten čo ma silnú potrebu riešiť to, ze niekto získal 3k .
@janeviem23 nie som zástanca ojebávačov a podvodníkov (práve preto je tento štát tam kde je, že na Slovensku je ojebávanie národný šport) ale v tomto prípade to už vážne ideš niekomu závidieť aj úraz??
Ak si poctivo platí poistenie a stal sa mu úraz a stačí zmeniť miesto a už dostaneš/nedostaneš 3000? Druhá vec ak to bolo účelové, že by si založil poistku a potom na druhý deň sa hodil z rebríka...ale to tiež nie je tvoja vec ale skúmania danej poisťovne
@gabrielkaa trochu tvoju vetu poopravim:
“Tu sa nerieši podvodník, ale ten čo ma silnú potrebu riešiť to, ze niekto PODVODOM získal 3k .”
Hanba mu!
Mne tiež nepríde spravodlivé, že niekto platí cely život zdravotne poistenie a potom ho nechá poisťovňa umrieť, lebo liek, ktorý by ho zachránil je drahý… a popritom majú miliónové zisky..,
@moonlight1210 Dakujem za opravu. Ale som myslela že je jasné, že keď niekto podvodom získal peniaze tak je podvodnik.
@gabrielkaa tak tu naozaj neriesime, ze niekoho odrbala poistovna tentoraz. On peniaze dostal.
@gabrielkaa akurat, ze sa osocuje ten, kto na to ukaze. Ako zavistlivy neprajnik.
To uz v tomto state, aby kazdy radsej mlcal, aj ked vie. Len nech mu nenalozia sikanu za to.
@moonlight1210 mna by v živote nenapadlo závidieť a nahlasovať takéto niečo. Ale každý sme iný. keby sa každý staral o seba svet by bol krajší.
@gabrielkaa asi si treba ujasnit, co ideme nazyvat zavistou.
ked mas dovod, nahlas.
ale neviem ako to dokazes , jedine mat svedka na futbalovom zapase.
@moonlight1210 mne je to jasne. Možno tebe nie…. Skrývať sa za to, Že ja som to nahlásil, lebo som tak spravodlivý a nikdy som v živote nič neurobil, je smiešne. Evidentne tu ide o pomstu a to, že ho mrzí že ten druhý dostane 3 000 €
ak máš dôkazy a hlavne čas, v tomto hrá úlohu viacero ľudí, ktorí budú vyšetrovaní nielen dotyčný, ide o veľmi malú sumu, dala by som mu najavo že nesúhlasím s jeho počinom, ale nenahlasovala by som to, v týchto inštitúciách sa to melie.........
Je oficiálne členom futbalového klubu alebo toto je len mimopracovná aktivita? Lebo vtedy mu úraz preplatia, nemusí mať športovú poistku, keď si ide zahrať sem tam futbal.

@janeviem23 Nechaj si to pre seba. Prečo ťa to trápi?