Ako nahlásiť poistný podvod pri športovom úraze?
Ahojte chcem sa opýtať ak viem o niekom že je poistený a mal úraz športový ale jeho poistka športový úraz nezahŕňa ale u doktora povedal inú verziu a lekár mu napísal diagnózu taku aby to mal zahrnuté v poistke ako uraz že spadol z rebríka pritom sa mu to stalo na futbalovom zápase a následne to tak nahlásil a odovzdal kde poisťovňa mu vyplatila skoro 3000€ ale neprávom da sa to niekde nahlásiť aj keď neviem v ktorej poisťovni je poistený ?
@moonlight1210 berieš to zbytočne filozoficky. V prípade, ktorý sa rieši v tejto diskusii, nikto k ujme neprišiel. A už vôbec nie autorka. Tá len prská, pretože ju dotyčný irituje zo zjavne iných dôvodov.
@tiezjedna ok, malickosti.
Mas pravdu, nema sa moralka a ferovost tahat zbytocne do krajnosti. Treba tam mat volne limity na drobne nemoralnosti. 🙂
@moonlight1210 Ty pouzivas extremne prirovnania. Absolútne nevhodne. Nikto neni verejnou mienkou chránený, nikto sa nezastáva “podvodníka” hoci bol proti úrazu poistený. Len trosku inému . Rieši sa tu iná vec. Čo tu dievčatá píšu , tak som si nevšimla, že by obhajovali typka, ktorého tu autor chce udať .
@tiezjedna bohužiaľ ano bol som na zápase kde sa mu to stalo ja som snim bol u lekára a poprosil ma aby som potvrdil jeho slová že to nebol športový úraz ale pád s rebrika
@janeviem23 ty si Slovák ako repa👌 čo by si robil ty na jeho mieste? Určite to isté.
Ak by len úraz predstieral a nič mu nebolo tak to je iné...ale keď mal skutočne úraz len inak ako nahlásil? No neviem, neriešila by som to. 🤷
@janeviem23 závisť je sviňa, že 😂
Boze ty si pako fakt. Ako ozaj ze poistovne kolkym ludom nevyplatia a mali by, kolkokrat sa clovek nedomoze pravdy. Keby to bolo cokolvek ine, nepoviem. Ale toto je poistovna ktora nielenze zaraba miliony, ale taktiez velakrat nevyplati to co ma. Takze sa na to vykasli, prestan tie prachy zavidiet a zacni makat na sebe, aby si tolko zarobil. Ma uraz? Ma. Nevymyslel si ho
Nie je to správne že to tak riešil, v tom máš pravdu. Ale úraz sa mu stal. Cize je pravdepodobne na PN, znížený príjem, možno to skratka musel takto riešiť… Ak by sa chcel podvodom dostať k peniazom a žiadny uraz by nemal, to by bola iná..
@liv1 ja mám viac peňazí ako on to mu nezávidím ... Ide o jeho správanie po tom všetkom a hlavne jeho ďalšie chovanie
@janeviem23 prestaň závidieť ty bonzáčik. Aspoň ti ukázal ako máš ty riešiť takú situáciu. Šikovným patrí svet.
@svokrinjazykmonika to vazne ideme hajit ojebavaca?
Nuž to si si mal rozmyslieť keď si mu to dosvedčil . V podstate si spoluvinnik
To čo ste spravili je podvod...ale ty más urazene jesitne ego lebo dotyčný sa nesprava ako chces. Moralista si mal byť keď si krivo svedcil
@janeviem23 poisťovací podvod v spolupáchateľstve... a teraz hádaj, kto je ten spolupáchateľ. Urobil si to dobrovoľne, nikto ťa do ničoho nenútil. Môj osobný názor je, že ste sa spolu dohodli, on ti sľúbil niečo z vyplatenej poistky, samozrejme, keď mu už prišla na účet, tak na sľub "zabudol" a ty teraz prskáš a chceš zrazu spravodlivosť a hovoríš, že dotyčný sa zrazu nespráva ako by mal, teda tak, ako ti asi sľúbil a dohodli ste sa.... či? Kľudne choď podať trestné oznámenie, priprav sa však na to, že tam budeš musieť spolupracovať a dosť vecí aj ty vysvetľovať, a tá pravda vyjde najavo... tak aby si si nakoniec ešte nezavaril sám sebe. Zvyčajne to takto býva... s takýmto záverom
@janeviem23 teraz ti nieco poviem. Riesis to horucou hlavou. Nikdy v zivote nevies, co sa moze stat, ako ti tento clovek este moze pomoct, tebe alebo tvojej rodine. Za jeho spravanie sa nemsti. Uz sa mi viackrat potvrdilo ked som na niekoho zurila, ze sa situacia otocila a ten clovek ma prekvapil. Alebo jeho rodina. Nechaj to tak
@sika1 áno pôjdem to nahlásiť a nie nesľubil nič... Ale za toto terajšie správanie si to zaslúži
@janeviem23 Veď nahlás. Ohrozíš seba (lebo si vlastne spolupáchateľ), vo futbalovom tíme budeš za bonzáka a poštveš si ľudí proti sebe. Keď ti to za to stojí... 😃
Vobec sa nedivim, ze ta zena kopla do prdele a nechce s tebou mat nic spolocne a radsej si nasla milenca.
@janeviem23 tak ho vydieraj nech ti dá polovicu😛
Ja by som sa do toho nestarala
@gabrielkaa A co ine vlastne robia?
Autorovi nadavaju do bonzakov a zavistlivcov. Hovoria mu, ze to nema robit (nahlasit to), lebo je to ubohe.
Cim prenesene robia co? Zachranuju podvodnika.
Lebo ked autor da na ich pohrdavu mienku, len aby nebol v ich ociach za uboziaka, tak co sa stane?
Podvodnik vyjde z toho ziskovo a spokojne. V podstate mu vyhadaju beztrestnost. Aj ked to tym nechceli.
Ja viem, chceli aby tam boli tie "spravne" dovody (otazka je, co presne su tie spravne).
@moonlight1210 skôr ma zaujíma, keď išiel za svedka u lekára a klamal to mu nevadilo?veď on klamal tiež😆ešte budú jeho naháňať
@moonlight1210 vedel, že nespadol z rebríka tak teraz nech cusi a nabudúce neklame
@moonlight1210 vieš, tomu sa hovorí dvojitá morálka. On mu v tom podvode dopomohol, vtedy to bolo v poriadku? Vtedy to nebolo zle? Zrazu sa s ním pohádal a chce sa mu takto pomstiť?
@janeviem23 takze si sa na tom podvode spolupodieľal??? Tak nezabudni naprášiť aj seba. Ty máš fakt dosť.
@janeviem23 ja sa teraz riadne smejem teda ty ideš nahlásiť podvod a ešte si sa na ňom podieľal no mňa urve . Vieš čo takéhoto kamaráta teda by som nechcela ani len poznať. Každý si pomáha ako vie . Netvrdím že to bolo správne ale ani tvoje správanie nie je správne. Co tak sa od takého kamaráta odstihnúť a serkať na neho
@janeviem23 Ja normalne nevychadzam z udivu. Tak dotycny autor diskusie sa chce zachovat cestne, nema dobry pocit ani z toho celeho klamstva co predviedol zraneny, ani z toho ze on musel v podstate klamat pri dosvedceni urazu a nakoniec je uplne zhejtovany ? 🤨 A to ako je v poriadku takto fungovat ? A kde zeny vidite zavist . Sak autor diskusie mu nezavidi prachy, ale vie, ze ich dotycny ziskal podvodom a nepaci s mu to. Tak to ked tak rozmysla vacsina naroda slovenskeho ako tu bolo prezentovane vo vacsine nazirov, tak to na lepsiu buducnost na SVK fakt mozme zabudnut. Podvodnik je vlastne chranena osoba a kto na podvod poukaze tak je vlastne uboziak zavistlivy. Sme dopadli.🙄
@janeviem23 nestaraj dado toho do čoho ti nič nie je. A ako dokážeš že to bolo na zápase? Ak chceš niečo riešiť treba mat dôkazy.
@janeviem23 Inak, naozaj to, ze si svedcil nepravdivo tak to si asi trosku pokaslal. Zrejme to bude pritazujuca okolnost aj pre teba ak by si to cele napadol a siel to riesit. Preco si vlastne siel svedcit, ze to bol pad z rebrika, ked sa ti to cele nepacilo, ze ide na to dotycny podvodnym sbosobom ? Slubil ti nejaku cast z vyplateneho poistneho ?

@gabrielkaa Takze ak je nahodou dovodom zavist (a riesenie podvodu len vedlajsi produkt), tak podvodnik je vlastne verejnou mienkou chraneny.
V takom pripade by to dotycny nemal nahlasovat, lebo sa chce len pomstit.
(Pricom zavist bola implikovana len zvonka diskuterkami. Automaticky si ju tam okamzite dohodili ako premennu. Nejak z toho priamo nevyplyva.)
Zaujimava premisa.
Takze (pouzijem zavaznejsi pripad) ak viem o tom, kto okradol druheho cloveka, ale som psychopat a je mi to u prdele, ci obet stratou dosla k ujme, ale ten pachatel ma teraz niecim nastval, tak ho teda idem dodatocne nahlasit - tak vlastne je to len osobna pomsta (nemam ten "spravny" dovod), tak to nemam robit.
Ak mi to bolo doteraz jedno, tak nech uz to necham plavat.
Tak?