icon

Ako najlepšie vymeniť späť dirhami AED na euro?

martabarankova
16. apr 2024

Prosím poraďte mi prišli sme z Dubaja a ostali nam Dubajske dirhami v sume okolo 21 000AED. V zmenární na Slovensku je veľmi maly kurz v porovnaní keď meníte euro za AED. Ako najlepsie vymeniť späť Dirhami AED na Euro? Do Dubaja neplánujeme ísť.

vanilkovazmrzka
16. apr 2024

Ked neplanujete ist do dubaja tak jedine v zmenarni. Samozrejme ze kurz je vzdy vyhodnejsi pre banku ;)

melanta
16. apr 2024

Jedine predať niekomu, kto tam ide, ak sa ti kurz na Slovensku nepáči. 21000 dirhamov je cez 5000 eur, nechápem, k čomu ste mali takú hotovosť.

vanilkovazmrzka
16. apr 2024

Mna by len zaujimalo, naco ma clovek taku sumu cash v akejkolvek mene… v dubaji sa neda platit kartou?

martinmmartin
16. apr 2024

Hadajte zeny co sa v Dubaji (a vsade inde na svete) vyplaca najcastejsie cashom. Sudruzka autorka nepovedala ze tam bola na dovolenke ( teda mozno povedala ako zasterku pre rodinu)

vanilkovazmrzka
16. apr 2024

@martinmmartin aj predajcovia notabene uz maju terminal ;)

melanta
16. apr 2024

@vanilkovazmrzka ale predávať notabene nie je protizákonné. V niektorých arabských krajinách sú niektoré veci zakázané, je za ne basa, čiže platia sa nie kartou či prevodom.

dadka_bb
16. apr 2024

@martinmmartin co? Sex? Ci fejkove handry? Ja som v dubaji nikdy nebola

vanilkovazmrzka
16. apr 2024

@melanta no tak mala nakupit kozuchy a kabelky a nebol by problem s vymenou meny 😃

melanta
16. apr 2024

@vanilkovazmrzka tak možno prijať platbu aj miesto cash vo forme Chanelky alebo Dior kabátu. 😂 Autorka sa dúfam neurazí a bude túto diskusiu brať s nadsázkou.

veronka1996
16. apr 2024

Na Slovensku túto menu výhodne nevymeníte. Ideálne je ponúknuť ju známym alebo na FB Marketplace / Bazoši a pod. za nejaký kurz, ktorý by bol výhodný pre obe strany. Ja som tak predala severoírske libry (tie u nás dokonca vôbec nemenia).

zuzana81107
9. nov 2024

@martabarankova ahoj, mam zaujem o dirham, mas prosim este na predaj?