Ako nasporiť na vlastné bývanie dnešnej dobe?
Sme s priatelom 1 rok po VS. Obaja mame pracu s nastupnym platom. Zatial sme sa po VS kazdy vratili byvat k rodicom. Ale urcite chceme byvat spolu, casom svadba a spolocne byvane. Som nestastna zo situacie ako nasporit na zaklad hypoteky pei dnesnych cenach. Pri podnajme sa to neda..Ako.to.robia ostatni ludia, ktori nemaju financu podporu od rodiny? Sme okolie TT...dakujem za vyrozpravanie
@anonym_autor Nuz..mne moji rodicia onoho casu umoznili u nich byvat a nemusiet nic platit alebo len obcas nakup. A hlavne som sa snazila si najst pracu, kde zarobim viac, co sa mi aj podarilo. A vdaka tomu som.si nasetrila tak, ze sme mohli dat aj hotovost. Ale aj tak.. az 8 rokov po zacati ekonomickej aktivity som kupovala spolu s priatelom, s ktorym som chodila 2 roky v tim case...
@anonym_autor Mna tu asi ukamenuju, ale to Vam nevedia dat rodicia z oboch stran po 10k, aby ste si zobrali uver na garzonku/1 izbovy byt?
Nebavme sa o BA, toto je realna cena v inych castiach Slovenska.
@spongebob1 ty kde zijes v akej rozprávke? SpongeBob jaj...už chápem, žiješ v nej.
@anonym_817655 no po roku v praci s nastupnym platom som toho vela nenasetrila.
@anonym_autor a to je kolko. Aky mas plat a kolko usetris a na co minas, ked vela nenasetris?
@anonym_autor Nuz..mne moji rodicia onoho casu umoznili u nich byvat a nemusiet nic platit alebo len obcas nakup. A hlavne som sa snazila si najst pracu, kde zarobim viac, co sa mi aj podarilo. A vdaka tomu som.si nasetrila tak, ze sme mohli dat aj hotovost. Ale aj tak.. az 8 rokov po zacati ekonomickej aktivity som kupovala spolu s priatelom, s ktorym som chodila 2 roky v tim case...
@anonym_autor najrelevantnejsia odpoved je od @anonym_161c3d , ako vidis, aj pred rokmi sa muselo roky makat a odkladat. Vyratajte si s frajerom za aky cas nasporite zaklad k hypoteke a hor sa do toho. Drzim palce a drzme si palce aby sa konecne vymenika vladna garnitura a aby sa nam vsetkym dychalo o kusok lepsie

Uskromni sa - pausal nepotrebujes, nove oblecenie tiez nie - povedzme, ze 100e na “zabavu a potreby” na mesiac + nieco rodicom, ze ta prichylili. Takze takych 700e musis usetrit mesacne x2 lebo ste dvaja a 1400 mesacne, nieco cez rok a mate 20k jak nic… ale to by chcelo pevnu volu a nefnukat.