icon

Ako ovplyvní meškanie platby sociálneho poistenia pri PN u živnostníka?

soomtehotnaa
22. feb 2025

Ahojte chcela by som sa opýtať ak je tu niekto so skúsenosťou... Som živnostníčka 5 r, platím odvody riadne do sociálnej aj zdravotnej mala som úraz a som PN potom som zistila že mi v danom mesiaci akurát neodišla platba na sociálnu hneď som to aj zaplatila Rozhodnutie o PN zatiaľ nemám zo soc. Poisťovne Máte niektoré skúsenosť s meškaním platby a či vám potom prešla PN?

gribka1
•
22. feb 2025

To môže byť problém, ak nebolo zaplatené načas. Prečo vlastne, dá sa to obhájiť? Zavolaj na sociálnu radšej.

zalka
•
22. feb 2025

@soomtehotnaa skus to napísať dátumovo..
Od kedy si PN a kedy si platila platbu.

soomtehotnaa
autor
•
22. feb 2025

@zalka PN som od 19 a na tu platbu som prišla až 20 a v tedy som to hneď platila

zalka
•
22. feb 2025

@soomtehotnaa teraz február? tak to by nemal byť žiaden problém ... ak ti vo februári začala PN a vo februári si platila januárovú platbu nezabudni zaplatiť včas za február pomerne do 8. marca ...

soomtehotnaa
autor
•
22. feb 2025

@zalka vďaka bohu

zalka
•
22. feb 2025

@soomtehotnaa osobne by som február zaplatila ešte teraz vo februári ... kludne celý mesiac, oni preplatok vrátia cca za pár mesiacov

soomtehotnaa
autor
•
22. feb 2025

@zalka áno mám to v pláne hneď ako príde manželovi výplata 25 by mal mať tak to hneď chcem zaplatiť

soomtehotnaa
autor
•
22. feb 2025

@zalka ďakujem za radu

soomtehotnaa
autor
•
12. mar 2025

@soomtehotnaa dobrý deň ak by mal niekto podobný problém dnes mi prišiel dopis že mi to bolo uznané