icon

Ako ovplyvní môj príjem dávku v hmotnej núdzi?

Včera o 08:29

Dobrý deň
Chcela by som sa opýtať, som prijatá do svojho prvého zamestania. Mamina a dvaja bratia (študenti SŠ) sú aktuálne v hmotnej núdzi, všetci štyria bývame spolu, takže sme spoluposudzovaní. Moja otázka je- bude mať mamina ďalej nárok na dávku v hmotnej núdzi keď ja budem mať príjem? Alebo z môjho príjmu potom budem musieť ťahať všetko? Ak áno, tak to sa asi nikdy neosamostatním…
Ďakujem

anonym_d542ac
Včera o 10:00

ako je mozne ze tvoja mama nema pracu? Troska nezodpovedne ked ma tolko deti.
a inac, neviem ci sa neposudzuje celkovy prijem v domacnosti. Uvidis co ti odpisu ini. Tvoja mama preco nepracuje? nema narok na podporu?

anonym_40d281
Včera o 10:02

Ano posudzuje sa to vsetko,kedy si moja mama tiez chcela poberat ale ja som vtedy zarabala 5000sk,a uz to bolo nad.Takze sa posudzuju vsetcia v domacnosti.

anonym_8eaff3
Včera o 10:07

Odstahuj sa do vlastnej izby v nejakom zdirlanom byte a nenechaj sa nezodpovednou mamou tahat dole

Prevo mama nepracuje ked bratia su taki velki?
Kde je vyzivne od otca?

anonym_d542ac
Včera o 10:12
@anonym_40d281

Ano posudzuje sa to vsetko,kedy si moja mama tiez chcela poberat ale ja som vtedy zarabala 5000sk,a uz to bolo nad.Takze sa posudzuju vsetcia v domacnosti.

@anonym_40d281 mne je luto ze tak nezodpovedne matky existuju.

lasona
Včera o 10:27

To žijete vsetci z dávky v hmotnej núdzi? Áno, mama pride o dávku, budete posudzovaní spolu. Prečo mama nepracuje?

anonym_40d281
Včera o 10:44
@anonym_d542ac

@anonym_40d281 mne je luto ze tak nezodpovedne matky existuju.

@anonym_d542ac u nas sa hralo vo velkom,pilo vo velkom.Teraz je v domove dochodcov,inak by zila na ulici a mozno by uz ani nezila.

mimaapeto
Včera o 10:47
@anonym_40d281

@anonym_d542ac u nas sa hralo vo velkom,pilo vo velkom.Teraz je v domove dochodcov,inak by zila na ulici a mozno by uz ani nezila.

@anonym_40d281 a kto platí ten domov dôchodcov?

autor
Včera o 11:03

Vsetci co ste tu napisali ste mi nepomohli. Iba ste zhovadili moju maminu, ktora zostala na nas sama a cely zivot nam obetovala a starala sa o nas ako najlepsie vedela a mohla. Teraz je chora, pisem ze aktualne je v hmotnej nudzi, nie ze bola cely zivot. Ma vazne ochorenie a narocnu liecbu, nevladze pracovat. Chcela som radu ohladom niecoho uplne ineho, co ste tu vsetci popisali. Dufam, ze je vam uz teraz lepsie.
Ja by som si chcela setrit, aby som sa raz mohla osamostatnit, momentalne to mozne nie je. Mamina robila kym sa dalo ale setrit nebolo z coho. Som rada ze mi potiahla aspon VŠ aj ked sama stradala cely zivot. Nie je to ziadna nezodpovedna osoba, ako to mozete povedat o niekom koho nepoznate? Lutujem, ze som sem napisala.

anonym_40d281
Včera o 11:07
@mimaapeto

@anonym_40d281 a kto platí ten domov dôchodcov?

@mimaapeto ona sama z dochodku

mimaapeto
Včera o 11:33
@anonym_autor

Vsetci co ste tu napisali ste mi nepomohli. Iba ste zhovadili moju maminu, ktora zostala na nas sama a cely zivot nam obetovala a starala sa o nas ako najlepsie vedela a mohla. Teraz je chora, pisem ze aktualne je v hmotnej nudzi, nie ze bola cely zivot. Ma vazne ochorenie a narocnu liecbu, nevladze pracovat. Chcela som radu ohladom niecoho uplne ineho, co ste tu vsetci popisali. Dufam, ze je vam uz teraz lepsie.
Ja by som si chcela setrit, aby som sa raz mohla osamostatnit, momentalne to mozne nie je. Mamina robila kym sa dalo ale setrit nebolo z coho. Som rada ze mi potiahla aspon VŠ aj ked sama stradala cely zivot. Nie je to ziadna nezodpovedna osoba, ako to mozete povedat o niekom koho nepoznate? Lutujem, ze som sem napisala.

@anonym_autor nárok na ID si neskúšala dať? čo i len na čiastočný? starú mamu máš? blízko niekde? žeby si si trvalý pobyt dala k nej ... platila by si jej tam za smeti nech starká s tým nemá výdavky zvýšené.. ona poberá dôchodok už hádam a tam jej neovplyvníš príjem... a bratia pekne na brigády... držím palce nech je mamina čím skôr zdravá a môže sa vrátiť do bežného života

anonym_d542ac
Včera o 17:34
@anonym_40d281

@anonym_40d281 este ze na den Domov dochodcov ma, takze aspon ma pani odpracovane a daky dochodok ze?

anonym_d542ac
Včera o 17:35
@anonym_autor

@anonym_autor nemame gulu, a to si nenapisala.

Mama ak je vazne chora, verim, ze ma narok na ID. a na urade sa opytaj, ze ked ty sa zamestnas, ci nepride o HN. Vzdy to takto dopadne, uvod jadro zaver a najvecasie hejty. Klasika.

anonym_40d281
Včera o 17:42
@anonym_d542ac

@anonym_40d281 este ze na den Domov dochodcov ma, takze aspon ma pani odpracovane a daky dochodok ze?

@anonym_d542ac tak ano pracovala dlhe roky,ale co z toho ked to vsetko skoncilo tam kde nemalo.A tam kde malo,nedavala nic.Ale aj tak ma viac stastia ako rozumu.A to si vedela davat kupovat chlast aj tam,brat to zatrhol a tak jej uz ani peniaze nedavaju.Tak sa jej tam setri na pohreb.

anonym_d542ac
Včera o 17:45
@anonym_40d281

@anonym_d542ac tak ano pracovala dlhe roky,ale co z toho ked to vsetko skoncilo tam kde nemalo.A tam kde malo,nedavala nic.Ale aj tak ma viac stastia ako rozumu.A to si vedela davat kupovat chlast aj tam,brat to zatrhol a tak jej uz ani peniaze nedavaju.Tak sa jej tam setri na pohreb.

@anonym_40d281 je mi to luto.

anonym_40d281
Včera o 17:53
@anonym_d542ac

@anonym_40d281 je mi to luto.

@anonym_d542ac ale tak ma sa super,ved to ma ako v hoteli.Sama je tam,ma tam sama kupelku,wc,dokonca aj kuchynku.Varia im tam,ma zdravotnu starostlivost,rozne aktivity.Ako super to tam ma.Vravim viac stastia ako rozumu.

anonym_82d2c7
Včera o 18:17

Je to trvalý pracovný pomer? Ak áno pôjdeš von z rodiny. Tvoj príjem im nestiahnu z dávky. Oni zostanú na dávke naďalej. Tvoju zmluvu ste už boli odniesť na úrad? Treba sa ti informovať - keď ťa vylúčia z rodiny tak máš nárok ísť na dávku sama. A dostaneš aj aktivačný príspevok že máš tpp. Na dva mesiace. Choďte sa pýtať na úrad určite

anonym_82d2c7
Včera o 18:17

Ak je to však dohoda a nie tpp tak to neplatí. Čista mzda sa bude nejaká časť započítavať ako príjem

milanemila
Včera o 18:22
@anonym_autor

@anonym_autor mozno by v tomto konkretnom pripade pomohlo ak by si si prehlasila inam trvaly pobyt (napr aj na miestny urad). Skus si preverit takuto alternativu.

1sally12
Včera o 19:07
@anonym_autor

@anonym_autor no tak ľutuj. Keby si všetko vysvetlila hneď v úvodnom príspevku aj komentáre by boli iné. Hold ale takto to býva...nič nevysvetlí ale detaily z nej musíme ťahať.

anonym_d542ac
Včera o 19:25
@1sally12

@anonym_autor no tak ľutuj. Keby si všetko vysvetlila hneď v úvodnom príspevku aj komentáre by boli iné. Hold ale takto to býva...nič nevysvetlí ale detaily z nej musíme ťahať.

@1sally12 klasika na MK. Ale potom sme my tie zle. Ona chuderka.

anonym_8eaff3
Dnes o 11:27
@anonym_autor

@anonym_autor vies sama si mamu vyobrazila ako nezodpovednu. Nediv sa .

No a chces teda rodine pomoct svojou vyplatou alebo do prace nepojdes nech o tu hmotnu nudzu nepridete?