Ako ovplyvní OČR výplatu?
Baby nevyznám sa v tom vôbec, muž ide somnou na OČR, cca na 2 týždne, ako sa mu tým pozmeni výplata?
@sweet20 a dost splietas tu blbosti komercna poistovna plati statu ? stat nema nic spolocne so sukromnou spolocnostou
pre aku poistovnu robis poistky inak ?
@mamina7070 bohuzial, takychto expertov su mraky…
@ropucha6 vidim , ze netusite co ja vobec robim ale to je jedno.. najlepsie bolo ked tu jeden pan hovoril, ze pre nejaku poistovnu pracujem, ze som ich zastupca.. ale dobre.. ved to je pekne, ze si to myslite.. tato debata je uplne o niecom inom ako ste vy zacali.. takze radsej poradte autorke ako do mna rypat.. nechapem na co je to dobre.. nic som vam nespravila
Nech ide muz na ocr uz od soboty a ukonci v nedelu. Cize aby mal zaplateny vikend. Mozno aj 2. Trosku to fin pomoze
@sweet20 takže práceneschopnosť bude vykrytá ak bude PN aj 7 dni napriklad ? Alebo to musi byť 29dni a viac ?
@mooonika1975 napisala som ti radsej spravu lebo tu sa boji clovek napisat lebo hned do nho skocia
@andreakotesova bohužiaľ nemá kto, jedna babka chorá, druhá v práci..
Nástup na OČR pred víkendom, ukončenie v nedeľu a nebude to dramaticky veľký rozdiel
@lulu1321 operáciu mam v pondelok, ako ma nastúpiť na OČR pred víkendom?
Ak je operácia v pondelok, piatok kontaktovať lekára, ak bude ochotný dať očr od soboty. Očr sa vypláca za kalendárne dní, takže platený víkend zníži stratu z výplaty.
@ekira1 toto malo podla mna vyznam este vtedy, ked trvala platena OCR 10 dni. Teraz po novom pri platenych 14 dnoch to straca vyznam.
Plus - niektori lekari zohladnuju, ci mas pracu, v ktorej robis aj cez vikend. (Pri klasickej pracovnej dobe pondelok az piatok, ukoncia OCR piatkom - ak by napriklad mohla trvat 13.a 14.den ako sobota nedela, tak ukoncia 12.dnom, lebo by ten vikend neobhajili pred poistovnou... potom lepsie zacat utorkom a tahat do pondelku (samozrejme s odstupom tych dvoch tyzdnov)).
Povedzme, ze manzel zaraba 1500, dostane 1270 eur (s bonusom). Polka mesiaca (23-10 dni) vyplata 810 eur plus ocr 14 dni 380, takze takyto clovek pride o nejakych 100 eur. Toto je uplne modelovy zaokruhleny priklad, cisla nie su presne plus zalezi od prace, ja som brala normalnu pracu v kancelarii, nie nejaku na 3 zmeny. Nizsia mzda znamena mensi rozdiel.

@sweet20 Áno, správne nastavené komerčné poistenie má svoje výhody, ale autorke nepomôže, nakoľko by muselo byť uzatvorené podstatne skôr. Týždeň pred plánovanou operáciou by to bola špekulácia a poisťovňa je proti tomuto chránená tzv. termínom plenenia po xy mesiacoch od uzavretia poistenia, ale to by si mala sama vedieť.