icon

Ako ovplyvní OČR výplatu?

18. júl 2023

Baby nevyznám sa v tom vôbec, muž ide somnou na OČR, cca na 2 týždne, ako sa mu tým pozmeni výplata?

Strana
z2
abby11
18. júl 2023

@sweet20 Áno, správne nastavené komerčné poistenie má svoje výhody, ale autorke nepomôže, nakoľko by muselo byť uzatvorené podstatne skôr. Týždeň pred plánovanou operáciou by to bola špekulácia a poisťovňa je proti tomuto chránená tzv. termínom plenenia po xy mesiacoch od uzavretia poistenia, ale to by si mala sama vedieť.

sweet20
18. júl 2023

@abby11 ano.. to viem ale nikde nenapisala , ze to nema.. proste som jej len chcela pomoct , ze nech si nahlasi ak ma .. nic viac nic menej.. ci je trestne pomahat? niektorym zenam tu fakt nerozumiem.. zozrali by vas keby mohli

ropucha6
18. júl 2023

@sweet20 dost to pleties cele. Statu moze byt uplne jedno, ci si ty uplatnis alebo neuplatnis nejake plnenie z komercnej poistky. Ze nejaky clovek nevie, za co plati (ak ma), to je uz druha vec.

sweet20
18. júl 2023

@ropucha6 ked nieco platis poistovni = ta zas plati statu .. jaj.. chytajte ma za slovicka teraz..

mamina7070
18. júl 2023

@sweet20 a dost splietas tu blbosti komercna poistovna plati statu ? stat nema nic spolocne so sukromnou spolocnostou
pre aku poistovnu robis poistky inak ?

ropucha6
18. júl 2023

@sweet20 ty predavas poistky? Lebo posobis, ze netusis, ktora bije…

ropucha6
18. júl 2023

@mamina7070 bohuzial, takychto expertov su mraky…

sweet20
18. júl 2023

@ropucha6 vidim , ze netusite co ja vobec robim ale to je jedno.. najlepsie bolo ked tu jeden pan hovoril, ze pre nejaku poistovnu pracujem, ze som ich zastupca.. ale dobre.. ved to je pekne, ze si to myslite.. tato debata je uplne o niecom inom ako ste vy zacali.. takze radsej poradte autorke ako do mna rypat.. nechapem na co je to dobre.. nic som vam nespravila

minutka
18. júl 2023

Nech ide muz na ocr uz od soboty a ukonci v nedelu. Cize aby mal zaplateny vikend. Mozno aj 2. Trosku to fin pomoze

mooonika1975
18. júl 2023

@sweet20 takže práceneschopnosť bude vykrytá ak bude PN aj 7 dni napriklad ? Alebo to musi byť 29dni a viac ?

ropucha6
18. júl 2023

@sweet20 vsak uz jej tu ludia povedali, kolko dostane a aj ty tusim v prvom prispevku. Verim, ze to nemyslis zle, len teda trochu formuluj tie rady, lebo neznale zeny si tu este budu mysliet, ze bohvie na co maju este narok.

sweet20
18. júl 2023

@mooonika1975 napisala som ti radsej spravu lebo tu sa boji clovek napisat lebo hned do nho skocia

autor
18. júl 2023

@andreakotesova bohužiaľ nemá kto, jedna babka chorá, druhá v práci..

lulu1321
18. júl 2023

Nástup na OČR pred víkendom, ukončenie v nedeľu a nebude to dramaticky veľký rozdiel

autor
18. júl 2023

@lulu1321 operáciu mam v pondelok, ako ma nastúpiť na OČR pred víkendom?

ekira1
19. júl 2023

Ak je operácia v pondelok, piatok kontaktovať lekára, ak bude ochotný dať očr od soboty. Očr sa vypláca za kalendárne dní, takže platený víkend zníži stratu z výplaty.

atikab
19. júl 2023

@ekira1 toto malo podla mna vyznam este vtedy, ked trvala platena OCR 10 dni. Teraz po novom pri platenych 14 dnoch to straca vyznam.
Plus - niektori lekari zohladnuju, ci mas pracu, v ktorej robis aj cez vikend. (Pri klasickej pracovnej dobe pondelok az piatok, ukoncia OCR piatkom - ak by napriklad mohla trvat 13.a 14.den ako sobota nedela, tak ukoncia 12.dnom, lebo by ten vikend neobhajili pred poistovnou... potom lepsie zacat utorkom a tahat do pondelku (samozrejme s odstupom tych dvoch tyzdnov)).

majka99999
19. júl 2023

Povedzme, ze manzel zaraba 1500, dostane 1270 eur (s bonusom). Polka mesiaca (23-10 dni) vyplata 810 eur plus ocr 14 dni 380, takze takyto clovek pride o nejakych 100 eur. Toto je uplne modelovy zaokruhleny priklad, cisla nie su presne plus zalezi od prace, ja som brala normalnu pracu v kancelarii, nie nejaku na 3 zmeny. Nizsia mzda znamena mensi rozdiel.

saxana000
20. júl 2023

@sweet20 a nie je to len pri dlhodobych PNkach?alebo s nejakou podmienkou ze musi PN trvat minimalne urcity pocet dni?

sweet20
20. júl 2023

@saxana000 kazda poistovna je inac.. ale minimalne 15 dni

Strana
z2