icon

Ako ovplyvní stávkovanie žiadosť o hypotéku na dom?

Včera o 20:29

Ako ovplyvní žiadosť o hypotéku po hrubej stavbe,to že som jeden mesiac poslal peniaze do stávkovej?

Dobrý deň ,
Chcel by som brat hypotéku niekedy okolo maja júna na dostavbu rodinného domu.
Momentálne mám pozemok zaplatený projekt a za chvíľu aj stavebné povolenie.
Mám našetrených 60 tisíc z toho chcem postaviť dom pod strechu , čiže hrubú stavbu svojpomocne.
Potom by som chcel pozemok plus rozozstavanu stavbu založiť a požiadať o hypo.
Lenže tu je problém že v decembri som poslal okolo 600 eur do stávkovej kancelárie 12x po 50 eur. A tri krat mi prišli peniaze zo stávkovej zhruba 1600 ale to je asi jedno.ine mesiace žiadne take transakcie neboli.
Môj príjem je 2830 eur a som živnostník.
Bude možné zobrať hypotéku ak založím rozostavaný dom ?
Poprípade mal niekto skúsenosti s niečim podobným ?

marci9
Včera o 20:35

Táto téma tu už bola.

anonym_cebbbd
Včera o 20:39

čo má banka s tým že si poslal e do stávkovej spoločnosti. to aj niekoho zaujíma?
hypo na rozost. dom zobrať môžeš. Bežne sa to robí.

autor
Včera o 20:44
@anonym_cebbbd

čo má banka s tým že si poslal e do stávkovej spoločnosti. to aj niekoho zaujíma?

@anonym_cebbbd tak čo som sa dočítal na internete tak to môže byt problém aj môžu zamietnuť hypo.

anonym_5aa855
Včera o 20:48
@anonym_cebbbd

@anonym_cebbbd no to, ze si to banka preveruje a nemusi mu dat hypo…

anonym_3fbadf
Včera o 20:51
@anonym_cebbbd

@anonym_cebbbd ked rad stavkuje je to velke riziko a banka vidi obraty,na zaklade toho aj predschvaluje uvery,bez posudzovania prijmu cez socialku.

anonym_65f84e
Dnes o 06:53
@anonym_autor

@anonym_cebbbd tak čo som sa dočítal na internete tak to môže byt problém aj môžu zamietnuť hypo.

@anonym_autor dufam, ze ti zamietnu

stanislavicenka
Dnes o 07:07
@anonym_cebbbd

@anonym_cebbbd pre banku to je negativna informacia. Pre kazdu. Ved pri hypoteke sa skuma riziko😉

misanthropicdann
Dnes o 07:23

@anonym_autor najjednoduchšie ti bude žiadať hypotéku v banke kde nemáš účet z ktorého ti išli peniaze do stávkovej kancelárie.
Ale prakticky ak budeš žiadať hypo o pol roka a medzi tým si už nič nepošleš do stávkovej banka by to nemusela riešiť, prešlo dlhé obdobie a bol to len jeden mesiac.

michal711
Dnes o 08:08

@anonym_autor banka vám hypotéku zamietne. Lepšie by bolo žiadať v banke kde nemáte účet tam aj to neprídu ak nebudú chcieť od vás výpis z účtu keďže ste SZČO. Veľká chyba a keď vám raz zamietnu všetky banky to potom uvidia v úverovom registri budete mať výkričník.

autor
Dnes o 09:28
@misanthropicdann

@anonym_autor najjednoduchšie ti bude žiadať hypotéku v banke kde nemáš účet z ktorého ti išli peniaze do stávkovej kancelárie.
Ale prakticky ak budeš žiadať hypo o pol roka a medzi tým si už nič nepošleš do stávkovej banka by to nemusela riešiť, prešlo dlhé obdobie a bol to len jeden mesiac.

@misanthropicdann ahoj tak či tak musím čakať na daňové priznanie do marca. V marci by som chcel začať takze neviem ako sa nám bude dariť moznoze bude treba hypo riešiť skôr ako o pól roka.
Áno čítal som niečo o tom že by bolo najlepšie žiadať v inej banke , za väčšinou chcú pri szco daňové priznanie a niektoré banky výpis z podnikateľského uctu.
Niekde som sa dočítal že pri hypotéke na nehnuteľnosť to nie je take prísne ako pri spotrebaku ale samozrejme na to sa nedá spoľahnúť.
Myslíš že toho pól roka by malo stačiť ?chystam sa osloviť poradcu ten by mal vedieť čo a ako a aby to nebol problém.

autor
Dnes o 09:32
@michal711

@anonym_autor banka vám hypotéku zamietne. Lepšie by bolo žiadať v banke kde nemáte účet tam aj to neprídu ak nebudú chcieť od vás výpis z účtu keďže ste SZČO. Veľká chyba a keď vám raz zamietnu všetky banky to potom uvidia v úverovom registri budete mať výkričník.

@michal711 účty mám dva bežný a podnikateľsky kde mi chodí vyplata . Aspoň čo som čítal na internete tak banka bude chcieť výpis z podnikateľského uctu kam chodí príjem. Oslovím určite finančného poradcu ktorí my s tým pomôže a poradí čo a ako treba spraviť aby to nebol problém. Určite nie som jediný kto bol v tejto situácii. Áno viem že to je veľká chyba inak by som sem nepísal . Nevedel som o tom že to môže byt taký problém je to len a len moja chyba som si toho vedomí.
Avšak dúfam že sa to dá nejak vyriešiť

anonym_0cc288
Dnes o 14:52
@michal711

@michal711 to je nezmysel, nie? Nestávkuje pravidelne a nie je na tom horšie žiadateľ, ktorý nechá každý mesiac kopu eur za losy napr. na benzínke? Ale na účte sa to neprejaví?