Ako ovplyvňuje tipovanie schválenie úveru?
Ahojte neviem či mózem sa spýtat aj tu ale možno mal niekto podobnu situaciu🙂žiadame o uver teda refinancujeme dom všetko znalecky v poriadku až na jedno asi 5 mesiac dozadu sem tam si manžel tipol fotbal či hokej. A banka nechce schvalit už 3 krat neschvalila úver kvôli tippvaniu. Neviete kedy sa maže register kedy prestanu na toto pozerať
ak tipoval cez appku, tak to vzdy budu vediet zistit a berie sa tym padom ako rizikovy klient. Cize banka bude mat problem schvalit uver.
Urcite to nebolo len sem tam.
Taky register sa neda vymazat, banka uver neschvali pre rizikovost klienta, a moze tak urobit aj o rok, dva tri... Bankanje spolocnost, za ucelom generovania zisku, a ona sa rozhoduje komu peniaze pozicia. Tipovanie je mega sprostost a problem.
Tak ale ked je blby.....no.....ved moze ist tipovat priamo a anonymne, nie cez internet
nechapem preco je to problem, podla mna je to cez taketo veci posudzovat. AK by to denne, tyzdenne robil nikto.. ale nie par pohybov a riesia :D mimochodom nie raz sme si zatipovali a uver som nemala problem zobrat. Clovek si nemoze ani zo zabavy postavkovat aby to niekto neprezival :DDD
@simca06022011 tak očividne to u autorky nebolo pár krát, ale tak nenapíše rovno, že muž tipoval o dušu hádam 😉
Tak ak tipoval z uctu z banky kde ziadate o uver, tak sa nikdy nic nevymaze. Banka to proste vidi na tom ucte a aj ak to boli platby kartou. A urcite to nebolo 1-2x a ak ano, tak v neschvaleni je aj iny problem okrem tipovania.
Ked tak skusit inu banku, kde nema tuto tipovaciu historiu, alebo potom o znovu tu istu o 3-4 mesiace. A tiez treba mysliet na to, ze kazdym zamietnutym uverom sa vam negativne ovplyvnuje skore.
@simca06022011 problém nie je samotné tipovanie, ale neschválenie úveru 3x po sebe. Pre banku rizikový klient
@sasa1310 pisu ze neschvalili kvoli tipovaniu.
@simca06022011 písať môžu. Prvýkrát neschválená hypo možno kvôli tipovaniu. Tie ďalšie sú určite neschválené kvôli tomu, že im neschválili tie predchádzajúce. Jednoducho je to rizikový klient
@martina0900 juuuj na toto si treba davat pozor
@sasa1310 prosim? Co 3x zamietnuty uver? Vies preco bol ten uver 3x zamietnuty? Ak tipoval v banke kde ziadal 3x o uver a tipoval vela, tak samozrejme, ze im uver 3x zamietli. A zamietnu ho aj 4x. A ak nie, tak ako pisem, problem je niekde inde. Alebo, co si chcela vlastne povedat?
@martina0900 určite to bolo sem tam a pár eur, kvôli tomu neschválili 🫣 muselo to byť dosť, že to z pohľadu banky ohrozuje vaše splácanie úveru. A žiadať zas a zas? Bolo to v tej istej banke? Ani tri krát zamietnutý úver nevzbudzuje dôveru. Horšie bude vyzerať už len štvrtý, piaty, šiesty krát zamietnutý..
Ja som žiadala o úver v každej banke za mesiac aj par krát po sebe a úver mi schválili.Dokonca aj so zázanamom v úverovom registri.Mala som meškanie na splátkach a nie jedno.A aj som stávkovala na lotto a bolo to vidieť cez výpisy kam posielam peniaze.Treba skúsiť viacero bánk nie len jednu.Záleží od banky.
@lenka188 ešte raz. Druhýkrát banka zamietne úver kvôli tomu, že predtým bol úver zamietnutý. Nevyšetruje prečo. Chcela som povedať, že absolútne je nevhodné žiadať o úver, keď vie, že mu bol zamietnutý. Každou ďalšou zamietnutou žiadosťou banka úver nedá aj keď pri druhom úvere už nemusel dávno tipovať, lebo dôvod zamietnutia nie je tipovanie, ale zamietnutie úveru predtým
@sasa1310 nemusi to byt automaticky tak, ako pises.
Mna by zaujimalo, ci to bolo take obycajne tipovanie- 20 eur mesacne. Alebo to bola stovka, ci stovky eur mesacne. Nechce sa mi verit, ze by kvôli 20 euram zamietli uver. Ma s tym niekto skusenost, ze by aj pri tak malej sume ako cca 20 mesacne zamietli?
@hopatko aj ked porovnaju napr, ze si mal par veci na splatky - napr. Quatre a vsetko poctivo nacas splatene? Ze by ti to vylepsilo bilanciu. Lebo ja si obcas podam cez apku a nikdy som nemal problem s nicim, preto sa mi to zda divne, ze aj pri tak malych sumach na Loto by to stopli.
@hellwant nizke sumy sporadicky samozrejme nie, najma ak je prijem vysoky, je to do urciteho % z prijmu. Pri hypeto nie je az take prisne, ruci sa nehnutelnostou. Ale ak im povedali tento dovod, muselo to byt velmi zle.
Su totiz klienti, ktori vedia minut na stavkovanie nielen celu vyplatu, ale aj vysoke sumy poziciek, cize velmi rizikove pre banku. Sem tam nieco sa neriesi.
@la_dolce_vita zo zivota, vysoky prijem, vojak z povolania, nepravidelne stavkovanie, nie vysoke sumy, do 100 eur, zamietnute, vsetko. Dovod bol stavkovanie. Ale mas pravdu, ze pri hypo sa to posudzuje inak ako pri spotrebaku....
@la_dolce_vita toto chapem od banky- velke sumy. Preto som pisal, kvôli 20 euram mesacne by tazko stopli hypo (ratam zarobky v cistom prekracujuce Svk priemer)
Ja si dakedy ku káve tiež vyskúšam "tipnuť". Niečo mesačne cez 200-300€ a schválili mi hypotéku bez problémov.
@patrikjames 200-300 mesacne prestavkujes? Uff
@hellwant už nie 😂 už som dostal rozum. Páru mesiace som tam nedal ani cent a ani nemám v pláne. Podľa mňa osobne čo som zisťoval keď som bral úver. Pokiaľ mám plat 800€ a prestávkujem 200-300€ áno, môžu zamietnuť úver/hypo. Ale moje príjmy sú cca 2500-2800€ takže pokiaľ im ukázalo že chalan prehral 200-300€ natankoval, urobil nákup, šiel na pizzu a základné výdavky a na účte mu stále ostalo 1000€-1500€ v deň ďalšej výplaty tak to neriešili

@martina0900 to sa nemaze