Ako plánovať rozpočet pri samostatnom bývaní?
Koľko € preje jeden človek? Idem prvý krát bývať sám a nemám predstavu, jedlo drogeria atd na mesiac, že aký príjem potrebujem. Najom je 500€ a zarabam 1400 v čistom.
Do takych fix nakladov by som ratala 500€ - jedlo, drogeria, doprava + nejaka drobnost mimo, 400€ by si mohol bez problemov odlozit. Samozrejme mas vela premennych - alergie, varenie a pod
@anonym_autor ja prejem tak do 400€, a to sa snažím jest aspoň 150g bielkovín denne
@anonym_autor daj si papier Pero a píš 1400-500 =900 - 400 strava a drogéria je 500 a to neviem ci ešte platíš paušál poistku benzín atď.
Kto ako. Ja sa viem vyžiť aj z 200 eur čo sa týka potraviny
A doteraz ti platil kto veci? Ty si nenakupoval jedlo? Ziadne suroviny? Nevies, kolko prejes? Kolko minies na drogeriu? Na ostatne tvoje vydaje a naklady?
Menucka alebo varenie doma? Kvalitne suroviny, nepozeras na cenu a kupis na co mas prave chut, alebo nakupujes iba v zlave mega balenia do zasoby a planujes jedlo podla toho? Tie ceny mozu byt dvoj aj trojnasobne...
No byť tebou si mesiac normálne kupujem veci ako treba, všetko si píš do tabuľky a uvidíš 🙂
@anonym_autor ja prejem tak do 400€, a to sa snažím jest aspoň 150g bielkovín denne
@anonym_88f190 Môžeš pre zaujímavosť vypísať nejaký deň-dva že čo zješ? Ja aj keď sa idem potrhať tak 150g bielkovín nedám ( nie som ochotná piť proťákové veci, naťahuje ma z toho ako mačku :D ) vďaka.
@anonym_88f190 Môžeš pre zaujímavosť vypísať nejaký deň-dva že čo zješ? Ja aj keď sa idem potrhať tak 150g bielkovín nedám ( nie som ochotná piť proťákové veci, naťahuje ma z toho ako mačku :D ) vďaka.
@anonym_5f96dc ja davam 120g a nejem maso.. s masom by som mala aj 200g 🙂 ked jedavas mliecne, maso, vajcia, strukoviny, nemala by si mat problem
@anonym_autor To by malo výjsť, strava a drogéria, lieky, telefon, ale ak je tam aj auto, aj tam sú náklady, záleží aj na tom, či si vie navariť niečo aj sám. Treba si rozložiť financie na celý mesiac a nekupovať drahé veci aspoň zo začiatku a potom sa uvidí.
@anonym_5f96dc napr. včera raňajky ryžová kaša plus jahody, obed - zemiaky, losos, dip z uhorky a gréckeho jogurtu, večera - 2 toasty s natierkovým maslom, kuracia šunka, syr, kečup a mozzarella light. Inak mávam často steak, hovädzie mäso, vajíčka. Keď dávnejšie som prijímala bez problémov 180g denne, no niečo som schudla tak toľko už nepotrebujem. A keďže dosť cvičím, tak môžem aj viac papať.
Ak varíš iba doma, kupuješ základné potraviny, sleduješ ceny, snažíš sa nakúpiť v akcii a nekupuješ nič prehnane drahé ale stále sa stravuješ zdravo a normálne tak sa do 300€ za stravu zmestíš. Ale nevieme aký je tvoj bežný jedálniček. Ak 6 vajec denne, steak a drahé doplnky stravy tak to pôjde samozrejme hore.
@anonym_5f96dc napr. včera raňajky ryžová kaša plus jahody, obed - zemiaky, losos, dip z uhorky a gréckeho jogurtu, večera - 2 toasty s natierkovým maslom, kuracia šunka, syr, kečup a mozzarella light. Inak mávam často steak, hovädzie mäso, vajíčka. Keď dávnejšie som prijímala bez problémov 180g denne, no niečo som schudla tak toľko už nepotrebujem. A keďže dosť cvičím, tak môžem aj viac papať.
@anonym_88f190 Koľko je tej šunky alebo napríklad tých vajec? Pol kila? :D
Ja keď zjem na raňajky dve vajcia, tri plátky šunky a jeden celozrný chlebík som dožratá. ( to je koľko, 30g?)
Potom obed napr losos (30g) s nejakou prílohou zeleninovou (20g)
Na večeru aj keby neviem čo zožeriem, tak to na 180g proste nevytiahnem ani keby čo.
@anonym_88f190 z ai tvoje včerajšie jedlo,, Odhadom to mohlo mať asi 75 až 95 g bielkovín za deň, podľa porcií.
Približne:
raňajky – ryžová kaša + jahody
ak bola kaša z mlieka, asi 8–12 g
ak z vody, skôr len 3–5 g
obed – zemiaky, losos, dip z uhorky a gréckeho jogurtu
losos býva hlavný zdroj, takže asi 25–35 g
zemiaky cca 3–5 g
grécky jogurt v dipe cca 5–10 g
spolu obed asi 33–50 g
večera – 2 toasty s natierkovým maslom, kuracia šunka, syr, kečup, mozzarella light
toastový chlieb cca 5–7 g
kuracia šunka cca 8–12 g
syr cca 5–8 g
mozzarella light cca 10–16 g
spolu večera asi 28–40 g
Takže veľmi realistický stredný odhad je okolo 85 g bielkovín. "
@anonym_88f190 z ai tvoje včerajšie jedlo,, Odhadom to mohlo mať asi 75 až 95 g bielkovín za deň, podľa porcií.
Približne:
raňajky – ryžová kaša + jahody
ak bola kaša z mlieka, asi 8–12 g
ak z vody, skôr len 3–5 g
obed – zemiaky, losos, dip z uhorky a gréckeho jogurtu
losos býva hlavný zdroj, takže asi 25–35 g
zemiaky cca 3–5 g
grécky jogurt v dipe cca 5–10 g
spolu obed asi 33–50 g
večera – 2 toasty s natierkovým maslom, kuracia šunka, syr, kečup, mozzarella light
toastový chlieb cca 5–7 g
kuracia šunka cca 8–12 g
syr cca 5–8 g
mozzarella light cca 10–16 g
spolu večera asi 28–40 g
Takže veľmi realistický stredný odhad je okolo 85 g bielkovín. "
@anonym_88f190 Koľko je tej šunky alebo napríklad tých vajec? Pol kila? :D
Ja keď zjem na raňajky dve vajcia, tri plátky šunky a jeden celozrný chlebík som dožratá. ( to je koľko, 30g?)
Potom obed napr losos (30g) s nejakou prílohou zeleninovou (20g)
Na večeru aj keby neviem čo zožeriem, tak to na 180g proste nevytiahnem ani keby čo.
@anonym_5f96dc šunky bolo 57g, 4 plátky. Vajcia väčšinou jem 3/4. 🤷🏽♀️
@anonym_5f96dc šunky bolo 57g, 4 plátky. Vajcia väčšinou jem 3/4. 🤷🏽♀️
@anonym_88f190 Rozumiem, v podstate ješ 2x viac ako ja a teda to cca sedí.
@anonym_88f190 Rozumiem, v podstate ješ 2x viac ako ja a teda to cca sedí.
@anonym_5f96dc ano a toto som ešte v diéte,1850kcal 😄
zalezi kolko a co jes..ci vies varit a rozumne aj na niekolko dni, ci kavickujes vonku plus neaky ten kolacik , ci vies setrit alebo skor rozhadzujes.. ci mas byt zaradeny alebo musis pocitat aj s neplanovanymi vydavkami ... jedlo pocitaj priemerne okolo 300 az 500 a zvysok si prepocitaj-poistky auto, telefon internet ,tv .. spis si vsetky vydavky popripade mesiac dva sa sleduj a azapisuj vsetko co minas a uvidis.. hlavne si davaj aj nieco stranou - nikdy nevies co sa kedy pokazi
@anonym_5f96dc treba jest vela masa a mliecne vyrobky s vys. Obahom bielkovin. Ja nor zjem 500g jemneho tvarihu naraz, to je 60g bielkovin 😅 akebo 250g masa jevtiez 60g
@anonym_autor na jedlo od 200 do 1000. Ked kupujes rozumne, pozeras akcie, varis, nechodis do restyky tak z 200 urcite vyjdes . Ked chodis na obedy,ranajky, restyky, nakupujes bagety tak ak 600 prejde ako nic.
@anonym_5f96dc treba jest vela masa a mliecne vyrobky s vys. Obahom bielkovin. Ja nor zjem 500g jemneho tvarihu naraz, to je 60g bielkovin 😅 akebo 250g masa jevtiez 60g
@alexanderkovacs Mäso treba jesť max 2x do týždňa aj to v malom množstve a zjesť 500g tvarohu dokáže len muž 😀
@alexanderkovacs Mäso treba jesť max 2x do týždňa aj to v malom množstve a zjesť 500g tvarohu dokáže len muž 😀
@anonym_5f96dc podla mna maso treba kazdy den. Clovek nie je bylinozravec. Pravdaze muz. Ale zena ani nepotrebuje 150g bielkovin za 1 den. Vyrisovana postava kg *1.5 max 2 . Topko gramov potrebuje. 75kg vyrysovana zena to je po 10rocnom bodybuilding. 75 do 100g urcite staci pre zenu. Tych 75 sa da jednoducho dostat do tela. 🙂

300-400€ podla toho ako si narocny.