icon

Ako podať daňové priznanie po zmiešanej práci v roku 2026?

angel2017
Dnes o 10:03

Dobrý deň. Chcem sa spýtat ako to je keď 2 mesiace som pracovala na zaciatku roka a potom iba brigadovala na konci roka. U koho si tam dat urobit danove priznanie. A odkial mam vziat na to papier. Máte prosim Vás nejake info o tom? Ďakujem

anonym_f0c47e
Dnes o 10:10

Nájdi si účtovníčku, ktorá ti ho urobí. Potrebuješ k tomu Potvrdenie o zdaniteľných príjmov od zamestnávateľov, kde si robila v roku 2025

lucka_ke
Dnes o 10:56

požiadaj niektorého zamestnávateľa, u ktorého si pracovala o ročné zúčtovanie, doložíš mu potvrdenie o príjmoch od toho druhého

katarinaba
Dnes o 11:07

Pokial si nemala ine prijmy, len prijmy od zamestnavatelov, mozes ktorekoholvek z nich poziadat o rocne zuctovanie. Potrebujes k tomu:
- ziadost o vykonanie rocneho zuctovania (ma cislo ŽIA38v25 a lahko ho najdes cez google)
- potvrdenie o zdanitelnych prijmoch - toto ti da zamestnavatel, ktoreho bud poziadas, alebo to urobi automaticky - ty vsak musis on poziadat, ak chces stihnut terminy.

Terminy ak chces rocne zuctovanie?
- do 5.2.2026 musis poziadat zamestnavatela, ktory NEBUDE robit rocne zuctovanie o vystavenie potvrdenia o zdanitelnych prijmoch za rok 2025 (on ma povinnosti ti ho dorucit do 10.20.2026)
- do 16.2.2026 musis toho druheho zamestnavatela co BUDE robit rocne zuctovanie on poziadat - dorucis mu tu ziadost o rocne zuctovanie (vyplnenu a podpisanu), plus to potvrdenie od druheho zamestnavatela

Na zaklade toho ti urobia RZD.

angel2017
autor
Dnes o 11:45
@lucka_ke

požiadaj niektorého zamestnávateľa, u ktorého si pracovala o ročné zúčtovanie, doložíš mu potvrdenie o príjmoch od toho druhého

@lucka_ke dobre teda dakujem skusim 🙂