icon

Ako poslať peniaze do Česka so SLSP?

mackavovreci
21. okt 2024

Dobrý deň, vedeli by ste mi poradiť ako postupovať keď chcem poslať peniaze do Česka, akurát nie v eurách, ale v českých korunách? Naposledy mi zamietlo platbu takýmto spôsobom, tak neviem čo všetko treba vyplniť aby to prešlo, či aj ten SWIFT kód a ostatné veci, či mi stačí len číslo účtu prijímateľa platby alebo ako. Vopred ďakujem veľmi pekne.

tina1549
•
21. okt 2024

oplatí sa vám to za ten poplatok? nemôžte to poslať v eurách alebo nech vám dotyčný vygeneruje QR kód na platbu a vtedy by to malo automaticky vypísať všetky údaje

viestta
•
21. okt 2024

Ked posielam peniaze do CR, tak cez SEPA platbu, prepocitam kurzom banky prijemcu, pre istotu zaokruhlim. Prijemcovi budu na ucet pripisane ceske koruny

maranco
•
21. okt 2024

@mackavovreci pošli to tak ako píše viesta, zadaj SEPA platbu máš to bez poplatku a príjemca to má na druhý deň, nedávaj zahraničnú platbu v CZK za drahý poplatok
ak je to súkromná osoba tej nevadí že je príde o pár halierov viac ako chcela

Ak naozaj potrebuješ poslať presnú sumu v CZK, popros niekoho kto má FIO banku nech ti to pošle, vie poslať okamžitú platbu v mene CZK.

maranco
•
21. okt 2024

@tina1549 slovenský QR kód na platbu je šialený/platený a iný ako jednoduchý/bezplatný český QR kód, takže bežný Čech nedokáže poslať slovenský QR kód na platbu

Slovenské bankové aplikácie nepodporujú český QR kód, to vie iba FIO aplikácia.

maranco
•
21. okt 2024

@mackavovreci IBAN pre SEPA platbu z českého krátkeho čísla účtu si vytvoríš na https://www.cnb.cz/cs/platebni-styk/iban/kalkul...

mackavovreci
autor
•
21. okt 2024

Ďakujem vám krásne za rady, moc mi to pomohlo! Vyriešila som to už v poriadku, prajem pekný deň ☺️