Ako postupovať, keď chcem ukončiť poistenie v Allianzi?
Ahojte mam v Alianze uzavretu zivotnu poistku.. pre financne nedostatky chcem zmluvu s nini ukoncit.. ako mam postupovat??da sa to len tak kedy si kto zmysli??este som sa u nich neinformovala.. dakujem..
@marta1984 ved prave.. tak mne sa casto stane, ze mi cez vikend zvoni mobil, alebo o 22 vecer, pripadne uz o 6 rano. len si na to clovek tazko zvyka, nepracujem az tak dlho aby som bola rokmi skusena, a odosobnila sa od toho, proste casto si pracu taham domov naopak praca domov za mnou sama prichadza... o to je to psychicky narocnejsie
@hrcavdeske @marta1984 Veď toto, že ľudia si myslia, ako skvele zarábame😀 Ale to len tí, čo sú tu dlhšie a majú veľké kmene......pretože sa mi aj stáva, že mám väčšie náklady, ako odmenu, čo za to dostanem...šla som uzatvoriť jednu zmluvu, cestovala som 30km tam, 30 naspäť, pani súhlasila, vôbec som na ňu nerobila nátlak, viac krát som sa jej opýtala, či tomu rozumie, či súhlasí a tak, ...zmluvu sme uzatvorili (senior)...odmena mala byť 30 eur..ešte jej potom moja manažérka volala, ako bola spokojná...tam ma vychválila.pani mi o 2 dni volala, že zmluvu ide zrušiť, pretože sa do nej obula dcéra, že na čo jej tá zmluva bude a že kvôli pokoju v rodine to proste zruší, aj sa mi ospravedlnila...pritom netrpia fin. tiesňou a dcéra by z tej zmluvy získala ako oprávnená osoba...takže odmena žiadna, ešte vybavovačky so zrušením zmluvy a prevezené peniaze☹ Vtedy to boli ešte moje začiatky a mňa sa to dotklo, stále som rozmýšľala, či som niečo urobila zle☹ Teraz to už tak tragicky neberem...
@magic08 Čo sa týka Vášho fin. poradcu, nemám slov☹ Ako potom jasné, ako nás ľudia berú...sťažovala by som sa naňho v allianzi v meste, v ktorom pôsobí, prípadne na vyššom mieste...pripoistenia sa dali spraviť hneď pri podpise zmluvy, hlavne úrazovku dieťaťu, lebo z toho najviac plníme..môj už " vymámil z úraz.poistky v allianzi (uzatvorenej ešte pred mojím pôsobením v nej) hádam aj 1000 eur za 4,5 roka... a to platíme 35 eur ročne😀 Som ešte vystihla, keď bola lacnejšia a malý mal len pol roka...čím staršie dieťa je, tým je drahšia...ale zas platí za detské ceny až do 25ky🙂
@magic08 Ešte mi napadlo, Váš poisťovák bol z allianzu alebo to bol nejaký finančný maklér, ktorý robil pre viac poisťovní? Pretože tí sa nezvyknú o klientov starať, kedže nedostávajú žiadne následné provízie...ja mám skúsenosť s maklérom z OVB, ktorý mi v 18tich urobil živ. poistku, teraz mám 31, zistila som, že zmluva je až do mojej 70tky a pre mňa totálne o ničom...☹ Proste som ju zrušila, prišla o viac ako polovicu, čo som dala do sporenia...a hlavne, za celý čas sa mi neozval☹ Bolo to v inej poisťovni,U..qa , bola som si pýtať aj kópiu zmluvy a obchodné podmienky, lebo za tie roky sa niekde stratili a za 3 mesiace mi nič neposlali☹ A peniaze, čo mi vyplatili, investujem u nás a budem dúfať, že dobehnem aj tú stratu...
@manzanillaa nie, nebol z alianz, ide o inu poistovnu. ja mam poistku tiez v inej zivotnej positocni, a presne to iste. od podpisu ani bu, ani mu. kebyze potrebujem tlaciva na plnenie, neciem kam sa mam obratit. co uz, bohuzial takychto poradcov, nahanajucich sa za proviziami je ako maku, ako maku ☹
@magic08 Čo sa týka tlačív, treba sa obrátiť na pobočku tej poisťovne, u ktorej máte zmluvu...ale mali by mať aj infolinku, príp. mailovú adresu,kde sa dá nahlásiť poistná udalosť.....len to, že nemáte poradcu, môže byť nevýhoda v tom, že poradca Vám vie aj poradiť, na čo si pri poistnej udalosti dať pozor, aby ste dostali plnenie a tak..
@manzanillaa ved to, hlavne ze zhrabol za nas peniaze

@marta1984 ano, niekto nam tu poistku robil, prisiel, uzatvoril, ked mala dcerka mesiac. vravel, ze ked bude mat polroka, ozve sa a urobime pripoistenia,,lebomze vraj sa to vtedy nedalo. odvtedy sa uz neozval. jedine vtedy, ked zaznamenal, ze xhyba plarba. povedala som mu omtych pripoisteniach, ae polroka uz davno preslo, tak ze sa ozve a urobime to. dodnes nic. dcerka ma uz vyse 5 rokov. to iste s mojou zivotkou v inej poisrovni. a ked nieco potrwvujem ja, tak sa nikdy neda. preto ten moj negaticny nazor na zivotne poistovne. pre mna su to vyhodene peniaze, ktore mesacne plarim a ked sa nieco stane, tak si poistocna vzdy najde dovody preco neplarit. s jednou som dokomca mala potycky sudne. samozrejme, pravo bolo na mojej strane, spor som vyhrala. kazda poistovna je k cloveku mila, ked potrebuje od neho vymamit peniaze, ale ked uz ma plarit ona, a nedajboze velku sumu, tak je problem. a samozrejme, clovek je stratovy. preto tvrdim, ze istejsie su peniaze v banke, ro co tam dam, aj vytiahnem s minimalnym urokom. co sa poisrocne tyka, nikdy clovek nedostane spat, co tam vlozil.