icon

Ako postupovať pri ročnom zúčtovaní dane na rodičovskej?

23. jan 2024

Dobrý deň, ahojte. Dievčatá múdrejšie šikovnejšie vseho rozhľadenejšie. Prosím potrebujem poradiť. Minuly rok som bola do júna na materskej, od júna som na rodičovskej dovolenke. Tpp na dobu neurčitú u môjho zamestnávateľa trvá. Od septembra mám aktívnu dohodu o vykonaní práce, bola som tam len trikrát, zarobila okolo 200 eur. Moja otázka znie. Týka sa má prosím RZD ? Mám niečo riešiť? Nerada by som niečo zanedbala. Moc ďakujem snáď moj príspevok nebude označený za primitívny ale naozaj neviem ako to funguje. Moc ďakujem

tynto
23. jan 2024

Ak si zarobila len 200€ tak nemáš povinnosť podať daňové priznanie a ani nemusíš požiadať svojho zamestnávateľa (hociktorého za minulý rok) o ročné zúčtovanie dane. No ak ti za dohodu strhávali aj preddavky na daň z príjmu tak je výhodné požiadať zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane, pretože ti vrátia tie preddavky na daň keďže si zarobila málo.

autor
23. jan 2024

@tynto moc moc ďakujem a mám požiadať toho u ktorého mám dohodu o vykonaní práce že ?

tynto
24. jan 2024

Môžeš požiadať hociktorého zamestnávateľa za minulý rok, čiže toho u ktorého máš dohodu alebo aj toho s ktorým máš pracovnú zmluvu.