icon

Ako postupovať pri vybavovaní si tehotenského štipendia?

11. aug 2021

Dobrý deň, tehotenske štipendium sa vybavuje najskôr u gynekológa a on dá nejaké tlačivo alebo si musím vytlačiť nejaké tlačivo čo mi on potvrdí a potom to zoberiem do školy ?

alenah31
11. aug 2021

tlačivo ti dá škola resp. ho budú mať na stránke - každá má svoje so svojím logom. potvrdí ho gynekológ, potom potrebuješ potvrdenie zo SP, že nemáš nárok na tehotenskú dávku, kópiu tvojho OP a to zanesieš na študijné odd. tvojej VŠ - nakoľko toto vypláca škola.

autor
11. aug 2021

@alenah31 na stránke práveže nemajú nič, ale teda sa informujem priamo v škole 🙂 akurát asi 2 dni predtym idem ku gynekológovi, tak som nevedela či si mám pýtať nejaké potvrdenie aby som tam potom nemusela ísť znovu.

alenah31
11. aug 2021

gynekológ má akurát tlačivo na tehotenskú dávku či materské - aj to nie každý. Cinkni si do školy - na sekretariáte alebo štud. oddelení normálne pracujú, neriadia sa prázdninami🙂

jazminn
21. sep 2023

tak prosím Vás, aký je postup: idem ku gynekologovi, ten mi potvrdí žiadosť o tehotenské štipendium a tiež tlačivo na sociálnu poisťovňu o tehotenské. To tehotenské odnesiem na sociálnu poisťovňu a tam mi potvrdia tlačivo, že nemám nárok na tehotenské. Tak tlačivo žiadosť o tehotenské štipendium, potvrdenie SP, že nemám nárok na tehotenské a potvrdenie lekára o tehotenské štipendium odnesiem do školy...3 tlačivá...mne to tak bolo povedané na SP.