Ako postupovať pri vybavovaní si tehotenského štipendia?
Dobrý deň, tehotenske štipendium sa vybavuje najskôr u gynekológa a on dá nejaké tlačivo alebo si musím vytlačiť nejaké tlačivo čo mi on potvrdí a potom to zoberiem do školy ?
tlačivo ti dá škola resp. ho budú mať na stránke - každá má svoje so svojím logom. potvrdí ho gynekológ, potom potrebuješ potvrdenie zo SP, že nemáš nárok na tehotenskú dávku, kópiu tvojho OP a to zanesieš na študijné odd. tvojej VŠ - nakoľko toto vypláca škola.
@alenah31 na stránke práveže nemajú nič, ale teda sa informujem priamo v škole 🙂 akurát asi 2 dni predtym idem ku gynekológovi, tak som nevedela či si mám pýtať nejaké potvrdenie aby som tam potom nemusela ísť znovu.
gynekológ má akurát tlačivo na tehotenskú dávku či materské - aj to nie každý. Cinkni si do školy - na sekretariáte alebo štud. oddelení normálne pracujú, neriadia sa prázdninami🙂
tak prosím Vás, aký je postup: idem ku gynekologovi, ten mi potvrdí žiadosť o tehotenské štipendium a tiež tlačivo na sociálnu poisťovňu o tehotenské. To tehotenské odnesiem na sociálnu poisťovňu a tam mi potvrdia tlačivo, že nemám nárok na tehotenské. Tak tlačivo žiadosť o tehotenské štipendium, potvrdenie SP, že nemám nárok na tehotenské a potvrdenie lekára o tehotenské štipendium odnesiem do školy...3 tlačivá...mne to tak bolo povedané na SP.

https://www.minedu.sk/tehotenske-stipendium/