icon

Ako požiadať o prídavky na virtuálne adoptované dieťa?

2. nov 2025

S manzelom sme si cez jednu online neziskovku virtualne adoptovali jedno dieta z Ugandy a dve z Kamerunu. Ako si nane dat ziadost o danovy bonus a rodinne pridavky ked oni tam nic take ako rodne cislo nemaju? Dakujem.

sisa_s
2. nov 2025

Chod si pisat domace ulohy radsej

anonym_05ba3a
2. nov 2025

@anonym_autor a ten danovy bonus chcete posielat dietatu? Ci o vo vam ide?

Nie je podmienkou DB spolocna domacnost?

rachel36a
2. nov 2025

@anonym_autor ako vtip dobre...adopcia na diaľku vieš čo znamená? Ze mu ty budeš pomáhať a nie ze ti štát bude dávať príspevky.

martinkatinka
2. nov 2025

Nijako to nepodate, take nieco neexistuje.

anonym_699fee
2. nov 2025

@anonym_autor pridavky a bonus dostanete, az ked si adoptujete este 3 deti z ciny🙄

pribinak
2. nov 2025
viestta
2. nov 2025

Joj, aky to uslachtily cin. DB a pridavky sa mu chystate posielat?

petamich
2. nov 2025

Najskor si ich domov musis prestahovat, do spolocnej domacnosti 🙂

226lenka
2. nov 2025

Si robíš srandu? Nudíš sa v nedeľu? Choď radšej obed variť

alchemilkazltozelena
2. nov 2025

@anonym_autor som myslela že na MK už ma nič neprekvapí... Hold, mylila som sa 🫣

anonym_4f2ce0
2. nov 2025

ked tie deti budes mat doma v obyvacke a budes sa o nich poriadne starat, potom, lebo pokial im kupis kilo muky a na Vianoce ti nakreslia obrazok, tak pridavky ani danovy bonus nedostanes

hellwant
2. nov 2025

Asi si si pomylila cigaru s jointom...aj to sa stava. Ono to vyprcha neboj, ale nedeľu budeš mať peknu, len nechoď sama na cintorin, mohla by si vidieť strašidelnejšie veci v žiari sviečok a srdiečko by to nemuselo zniesť.🫣

anonym_894473
2. nov 2025

No Vas pekne ojebkali o prasulky.Ach jaj,a ze rodinne pridavky.Vy tie deti mate doma,starate sa o ne a tym padom tvorite ,,,,,,rodinu,,,preto sa to vola ,,,rodinne pridavky,,,a danovy bonus je na ten isty princip ale len pre pracujucich rodicov.

petrao2
2. nov 2025

@anonym_autor to je vtip dufam

bystrozraky
2. nov 2025

Je velmi pekne, ze pomahate👏. Virtualna adopcia je charitatívny príspevok – pravidelná finančná podpora dieťaťa prostredníctvom neziskovej organizácie.
Nemá žiadne právne účinky v zmysle rodičovských práv a povinností.
Je to podobné ako darovanie – môžete si uplatniť daňový odpočet na dar (ak neziskovka spĺňa podmienky), ale nie daňový bonus na dieťa.
Prajem krasny den ;)

anonym_850b89
2. nov 2025

@anonym_autor skús zavolať do Ugandy, tam ti určite poradia🙄

anonym_f06751
2. nov 2025

@anonym_autor ouuuuu, ešte si adoptuj aspoň 3 ďalšie detičky, budeš mať viac dávok 👍. Srandujes však??? 🤔 Adopciou týchto detičiek im máš ty prispievať na lepší život, v krajine ktorej žijú, na školné, stravu...Nikto nebude tebe odratávať daňový bonus, ani tí nedá rodinné prídavky. Hoooop, podskoc si a ideme daleeeej 🫣.

anonym_5d742c
2. nov 2025

🍿🥇🍿

ekira1
2. nov 2025

@anonym_autor no predsa na virtuálnom úrade práce, rodiny a sociálnych vecí a buď na virtuálnom daňovom, alebo u virtuálneho zamestnavateľa.

kristinka92
2. nov 2025

😂😂😂😂

prasiatko30
2. nov 2025

😂😂😂👯‍♀️👯‍♀️👯‍♀️

anonym_7becd7
2. nov 2025

Haha, oni im posielajú predpokladám 20-30€ mesačne (my sme tak posielali), a ešte dúfa, že na tom zarobí a dostane daňový bonus 100€ a prídavky 60€.. no si ma pobavila. Toto je zas vymyslená téma. Raige bait.

sisamisaaa
2. nov 2025
@alchemilkazltozelena

@anonym_autor som myslela že na MK už ma nič neprekvapí... Hold, mylila som sa 🫣

@alchemilkazltozelena aký parádny nick 😍😍😍