Ako požiadať o príspevok na zvýšenú splátku úveru?
Ahojte, zajtra chcem zbehnúť na Úrad prace požiadať aby nám pri zvýšenej úrokovej sadzbe bol uznaný príspevok.
Prosím dobre duše ktoré to absolvovali o postup co treba zobrať na úrad so sebou, koľko to asi trvá, kým to schvália ..
Ďakujem zo 🩷
@anonym_autor ja som stiahla tlacivo zo stranky,musis si spravit kopiu uverovej zmluvy aj vsetky dodatky (ak si medzicasom refinancovala,vsetky aj uz neplatne zmluvy tykajuce na nehnutelnosti) a nejake prehlasenia sme podpisali a vsetko som poslala na urad..asi o 2-3mesiace prisiel prvykrat prispevok.ak ti to schvalia nepride ti ziadne vyrozumenie,len rovno peniaze na ucet.ak nieco potrebuju,napisu ti.
@lienka9 ahoj
A na akú dlhú dobu sa tento príspevok poskytuje, iba na rok 2025?
@lienka9 ahoj
@malulienka nieje to podla mna limitovane,az pokym to nezrusia..my ho dostavame uz rok a pol zhruba,nikde som sa nedocitala ze to mas len rok alebo tak..
@malulienka nieje to podla mna limitovane,az pokym to nezrusia..my ho dostavame uz rok a pol zhruba,nikde som sa nedocitala ze to mas len rok alebo tak..
@lienka9 teraz som našla toto
@lienka9 ahoj
@malulienka úrady budú vyplácať príspevok do konca roka 2025 (posledný nárok na príspevok za november 2025), potom by mal príspevok prejsť na kompetencie bánk, ale je to všetko ešte v návrhu zákona. Je aj otázne, či to banky budú vyplácať hneď od začiatku roka 2026 alebo až po pár mesiacoch a či doplatia aj obdobje spätne....

@anonym_autor ja som stiahla tlacivo zo stranky,musis si spravit kopiu uverovej zmluvy aj vsetky dodatky (ak si medzicasom refinancovala,vsetky aj uz neplatne zmluvy tykajuce na nehnutelnosti) a nejake prehlasenia sme podpisali a vsetko som poslala na urad..asi o 2-3mesiace prisiel prvykrat prispevok.ak ti to schvalia nepride ti ziadne vyrozumenie,len rovno peniaze na ucet.ak nieco potrebuju,napisu ti.