icon

Ako požiadať o príspevok na zvýšenú splátku úveru?

17. aug 2025

Ahojte, zajtra chcem zbehnúť na Úrad prace požiadať aby nám pri zvýšenej úrokovej sadzbe bol uznaný príspevok.
Prosím dobre duše ktoré to absolvovali o postup co treba zobrať na úrad so sebou, koľko to asi trvá, kým to schvália ..

Ďakujem zo 🩷

lienka9
17. aug 2025

@anonym_autor ja som stiahla tlacivo zo stranky,musis si spravit kopiu uverovej zmluvy aj vsetky dodatky (ak si medzicasom refinancovala,vsetky aj uz neplatne zmluvy tykajuce na nehnutelnosti) a nejake prehlasenia sme podpisali a vsetko som poslala na urad..asi o 2-3mesiace prisiel prvykrat prispevok.ak ti to schvalia nepride ti ziadne vyrozumenie,len rovno peniaze na ucet.ak nieco potrebuju,napisu ti.

malulienka
22. sep 2025
@lienka9

@anonym_autor ja som stiahla tlacivo zo stranky,musis si spravit kopiu uverovej zmluvy aj vsetky dodatky (ak si medzicasom refinancovala,vsetky aj uz neplatne zmluvy tykajuce na nehnutelnosti) a nejake prehlasenia sme podpisali a vsetko som poslala na urad..asi o 2-3mesiace prisiel prvykrat prispevok.ak ti to schvalia nepride ti ziadne vyrozumenie,len rovno peniaze na ucet.ak nieco potrebuju,napisu ti.

@lienka9 ahoj
A na akú dlhú dobu sa tento príspevok poskytuje, iba na rok 2025?

lienka9
22. sep 2025
@malulienka

@lienka9 ahoj

@malulienka nieje to podla mna limitovane,az pokym to nezrusia..my ho dostavame uz rok a pol zhruba,nikde som sa nedocitala ze to mas len rok alebo tak..

malulienka
22. sep 2025
@lienka9

@malulienka nieje to podla mna limitovane,az pokym to nezrusia..my ho dostavame uz rok a pol zhruba,nikde som sa nedocitala ze to mas len rok alebo tak..

@lienka9 teraz som našla toto

malulienka
22. sep 2025
@malulienka

@lienka9 teraz som našla toto

@malulienka je to článok z r.2024

olussa
10. okt 2025
@malulienka

@lienka9 ahoj

@malulienka úrady budú vyplácať príspevok do konca roka 2025 (posledný nárok na príspevok za november 2025), potom by mal príspevok prejsť na kompetencie bánk, ale je to všetko ešte v návrhu zákona. Je aj otázne, či to banky budú vyplácať hneď od začiatku roka 2026 alebo až po pár mesiacoch a či doplatia aj obdobje spätne....