icon

Ako preplatiť lieky cez Peňaženku zdravia?

14. júl 2025

Ahojte,ma niekto vszp a daval si preplacat lieky cez penazenku zdravia?ako to funguje,prosim?

anonym_e282be
14. júl 2025

Hormonálne lieky na IVF ti cez peňaženku zdravia nepreplatia. Tie si hradíš sama v plnej výške. Preplatili mi napr antibiotiká a pod, ale hormóny nie.

sara07
14. júl 2025

treba si pozriet tabulku ktoré lieky preplacaju, to je len taky tah že na recept atd a potom zistíš ano ale len niektore lieky na recept ,inak pekne caluješ cely doplatok

evicka4444
14. júl 2025

@anonym_autor z vszp na lieky preplatia len 20€ viac nie, aj ked tam mas tych 100€ ale na lieky sa da len 20, ja som si davala tiez tie zo stimulacie a myslela som ze tych 100€ preplatia ale bohuzial nie. Aj pani zo vszp potvrdila ze na lieky max 20€

autor
14. júl 2025

Chcela som to vyuzit na prolutex kedze ten sa hradi cely…som sklamana…a na co je to potom dobre ta penazenka,ked mi tam ukazuje 300€,to je zas urcite na nejake somariny,ktore nikto aj tak nevyuziva vsak?

lucia293
Autor odpoveď zmazal
ekira1
14. júl 2025

Nikdy som nepočítala sumu za lieky, zase moc ich neberieme. Ale preplatili mi všetky lieky pre dieťa, jedny nižšiu sumu ako som chcela, že je lacnejšia alternatíva, manžel berie lieky na tlak, tak tie. Využívam peňaženku na dentalnu hygienu, ja platím 60€ a 40€ mi preplatili, dieťa platí 19€ a 19€ mi preplatili. Beriem to ako bonus a zatiaľ som spokojná.

anonym_a82757
14. júl 2025
@anonym_autor

Chcela som to vyuzit na prolutex kedze ten sa hradi cely…som sklamana…a na co je to potom dobre ta penazenka,ked mi tam ukazuje 300€,to je zas urcite na nejake somariny,ktore nikto aj tak nevyuziva vsak?

@anonym_autor určite to nie sú somariny ktoré nikto nevyužíva, tento rok nám preplatili okuliare,. lieky, strojček na zuby atď, prikladám ti aj foto

autor
14. júl 2025
@ekira1

Nikdy som nepočítala sumu za lieky, zase moc ich neberieme. Ale preplatili mi všetky lieky pre dieťa, jedny nižšiu sumu ako som chcela, že je lacnejšia alternatíva, manžel berie lieky na tlak, tak tie. Využívam peňaženku na dentalnu hygienu, ja platím 60€ a 40€ mi preplatili, dieťa platí 19€ a 19€ mi preplatili. Beriem to ako bonus a zatiaľ som spokojná.

@ekira1 prispevok mi presunuli zo skupiny Asistovana reprodukcia…zaujimala som sa o to,ci mi preplatia aj tieto lieky,nemam zaujem to vyuzit na ine veci

ekira1
15. júl 2025

Tak je rozdiel, že nemáš záujem a že somariny čo nikto nevyužíva.. každý kto má záujem, tam nájde niečo, na čo môže príspevok využiť.

pastelka292929
10. aug 2025
@anonym_autor

Mozte mi napisat spravu
@anonym_autor