icon

Peňaženka zdravia MAXI: Ako získať príspevok bez aplikácie?

5. sep 2024

Ahojte prosim ako funguje ta peňaženka zdravia maxi? Idem to využiť prvýkrát a moja mama už dôchodkyňa si teraz brala nové okuliare a neviem môže jej to preplatiť poisťovna tých 100 eur? Mama tu aplikáciu nemá ani nebude mať môže získať príspevok aj keď nemá aplikáciu?

katariiinkaa
•
5. sep 2024

Ano, stačí že ju pridáš ty do vašej "skupiny" v appke. Tam uvidíš všetkych členov, vieš za nich aj podávať všetko na preplatenie.

andrea_82
•
5. sep 2024

Podla mojich info musi mat apku, ty jej posles pozvanku a tak ju pridas do skupiny. A okuliare si musi dat spravit v zmluvnej optike.

katariiinkaa
•
5. sep 2024

@andrea_82 Mali sme v skupine babku ešte minulý rok, tá ma tlačitkovy telefon čiže appku nemala určite a vedeli sme ju tam aj tak normálne pridať podľa údajov. Jedine že by niečo zmenili 🙂

ibrunova
•
5. sep 2024

@katariiinkaa ja som rodičom aktivovala e-pobočku cez net a tak som ich pridala do peňaženky maxi.

danieli
•
5. sep 2024

Maju fajn infolinku ak by ti nieco neslo, pekne vysvetlia, ponaviguju, synovi minuly rok preplacali, ale bol to skor zazrak, prisne podmienky a tak si radsej prezisti co vyzaduju, ci sa do toho pustite

candii
•
5. sep 2024

No pozri si ale podmienky. Ja som tiež teraz riešila okuliare .. potrebuje predpis od lekára samozrejme, okuliare si musí vybrať len v zmluvnej optike, na rám prispeje okolo 40€ a na okuliarove šošovky sa mi zdá že az od -4 /+4 dioptrií ..

andrea_82
•
5. sep 2024

@candii pre dospelych je prispevok uz od 1 dioptrie.

candii
•
5. sep 2024

@andrea_82 na okuliarovy rám ..nie na okuliarove šošovky .. treba lepšie prestudovat podmienky. Počkaj nájdem ti

andrea_82
•
5. sep 2024

@candii pri detoch su tie dioptrie vacsie. Mne hladat nemusis, my sme uz 2x uplatnovali.

candii
•
5. sep 2024

@andrea_82 ale bavíme sa o dospelom poistencovi. Áno, tam som sa pomylila nie 40€ za rámik ale 100€ len ja som mala za 40€ to má pomýlilo, že kvôli 40€ nebudem pol roka čakať na termín u očného. A čo sa týka okuliarovych šošoviek je to pre dospelého až +6/-8 ..

andrea_82
•
5. sep 2024

@candii viac ako 100€ ti aj tak nedaju, ani dospelemu ani dietatu.

candii
•
5. sep 2024

@andrea_82 to samozrejme .. ale trebárs si to môžeš rozdeliť. Napríklad ja som mala rámik za 40€ a zvyšok som mohla použiť na šošovky 🤷🏼‍♀️ale keďže nemám -8 tak by mi to neprešlo

mane01
•
5. sep 2024

Najskor si over, ci ma optika zmluvu s poistovnou. Mne takto odmietli preplatit okuliare, lebo ze s tou optikou nema poistovna zmluvu 🤷🏼‍♀️🤦🏼😡

ekira1
•
6. sep 2024

Na pridanie stačí tuším mail, kde potvrdí, že súhlasí s pridaním do skupiny. Okuliare musí byť zmluvný očný a optika musí byť v zozname v aplikácii.