icon

Ako previesť daňový bonus na dieťa na matku?

19. aug 2025

ak ho momentalne pobera manzel,
ale chcem ho poberat ja matka, a poziadam on, bude mi vyplateny??
alebo manzel ma predbehol, musi to zrusit u jeho zamestnavatela a az potom si mozem poziadat o vyplatenie ja.
vdaka

vladuska20
19. aug 2025

No ak pracujes,tak si on poziadaj a tvoj muz ho musi zrusit.

anonym_b9ad72
19. aug 2025

Manžel tá predbehol? To akože neviete sa normálne dohodnúť? Nemáte spoločne peniaze v rodine?

gab1sol
19. aug 2025

@anonym_autor ty požiadaš svojho zamestnávateľa, že napr. od 1.10.2025 si chceš uplatniť daňový bonus na dieťa/deti a manžel informuje svojho zamestnávateľa, že od 1.10.2025 si už nebude uplatňovať daňový bonus na dieťa.

lindusss2016
19. aug 2025

@anonym_autor nerozumiem sice povahe vazho vztahu, ale na bonus ma narok ten, s ktorym dieta zije v spolocnej domacnosti. Ak zijete spolu, oplati sa on ziadat tomu, kto viac zaraba. A teda ak je to manzel a zijete spolu, snad ho nepouziva na svoje osobne utraty. Hadam, ze by ste peniaze mali mat spolocne, alebo teda nech z toho zaobstara dieta.

aliziana
19. aug 2025
@lindusss2016

@anonym_autor nerozumiem sice povahe vazho vztahu, ale na bonus ma narok ten, s ktorym dieta zije v spolocnej domacnosti. Ak zijete spolu, oplati sa on ziadat tomu, kto viac zaraba. A teda ak je to manzel a zijete spolu, snad ho nepouziva na svoje osobne utraty. Hadam, ze by ste peniaze mali mat spolocne, alebo teda nech z toho zaobstara dieta.

@lindusss2016 no, už to nie je celkom tak, že kto viac zarába. Práveže ak prekročí nejaký limit, daňový bonus sa kráti, a ak zarába "priveľa", nedostane nič

lindusss2016
19. aug 2025
@aliziana

@lindusss2016 no, už to nie je celkom tak, že kto viac zarába. Práveže ak prekročí nejaký limit, daňový bonus sa kráti, a ak zarába "priveľa", nedostane nič

@aliziana no ano, ale toto asi nebude ten pripad, kedze sa o ten danovy bonus predbiehaju 🤷

autor
20. aug 2025

@anonym_autor nepredbiehame sa on - bola som na rodicovskej, manzel pracoval. tak si poziadal on.

uz pracujem.
ano trafili ste - je u nas velky!! problem ze peniaze nie su spolocne v nasom manzelstve. manzel zatajuje
co a ako.
on ma aj danovy bonus, aj pridavky na dieta. o peniaze sa mu musim prosit.

zarobim 1500 Eur, manzel o 1000ku viac.

vladuska20
20. aug 2025

No pekne,aj pridavky,hm.Mas svoj ucet???Pridavky zmenis na urade,staci tam poziadat o zmenu uctu.A danovy zase v praci,ak tvoj muz s tym nebude suhlasit,bude uz jeho problem.Teba danovy vyplatia ak ho on nezrusi,bude ho vracat spat.