icon

Ako previesť peniaze z Patreonu na účet?

aleveddobre
4. nov 2025

Mám založený patreon. A nazbierali sa mi tam nejaké peniaze, ktorých som sa ešte nedotkla. Rada by som tieto peniaze dostala k sebe na účet tak, aby všetko bolo na poriadku, keď bude treba v marci platiť dane. Živnosť samozrejme mám.

Vedel by mi niekto poradiť, či peniaze môžem previesť na svoj osobný účet alebo musím na účet ktorý je spojený so živnosťou. Môžem si ich na ten podnikateľský previesť len tak? Alebo mám ešte aj sama sebe vystaviť nejakú faktúru? Aj keď mi to príde úplne od veci. Len rozmýšľam, či by nevadilo, ak by sa tam tá suma objavila ,,len tak"....

Hladam zatiaľ odpoveď na tento prvý krok. Lebo už traja účtovníci v mojom okolí sa mi k tomu veľmi nechceli vyjadriť, lebo s týmto nerobia.

Tu je ľudí viac a z rôznych miest aj s patreon alebo herohero a už sami seba vyplácali, takže je väčšia šanca, že niekoho nájdem

Vďaka za rady.

anonym_bc0ac3
4. nov 2025

V každom prípade peniaze zarobené podnikaním musia prísť na účet spojený so živnosťou. Ostatné neviem.

brontofuz
4. nov 2025

posli si to na ucet zivnostensky, a z patreonu musis mat nejaky doklad pravdepodobne, pozri nejake napovede na patreone alebo google AI

aleveddobre
autor
4. nov 2025
@brontofuz

posli si to na ucet zivnostensky, a z patreonu musis mat nejaky doklad pravdepodobne, pozri nejake napovede na patreone alebo google AI

@brontofuz vďaka za odpoveď... Takže si to len pošlem a potom keď mi budú robiť DP tak len podokladam zoznam platieb na môj patreon účet? Kdesi som tam videla, že sa dajú posťahovať prehľady tuším za každý mesiac...to bude ešte zábava, lebo nie každý účtovník s tým vie robiť a toto je v rámci podnikania len taký bočný zdroj...

brontofuz
4. nov 2025

Určite! Na Patreone je niekoľko kľúčových miest, kde nájdete podklady pre svojho účtovníka. Zamerajte sa najmä na sekcie súvisiace so zárobkami (Earnings) a výplatami (Payouts).

Tu je podrobný návod, ako sa k týmto údajom dostať:

1. 📂 Stiahnutie súhrnných údajov a detailných transakcií (CSV)
Toto je najdôležitejší dokument pre účtovníka, pretože obsahuje rozpis hrubých príjmov, poplatkov Patreonu a poplatkov za spracovanie platieb.

Prihláste sa do svojho Patreon účtu.

V ľavom menu prejdite na sekciu "Payouts" (Výplaty).

V hornej časti sa zvyčajne nachádza záložka "Documents" (Dokumenty) alebo "Earnings" (Zárobky/Príjmy).

Tu by ste mali vidieť možnosť stiahnuť súbory CSV (Comma Separated Values) pre:

Earnings CSV (Súbor CSV so zárobkami): Obsahuje detailné informácie o každom sľube/transakcii, vrátane sumy príspevku, poplatkov za spracovanie platieb a poplatkov Patreonu. Tento súbor je kľúčový pre správne zaúčtovanie príjmov a nákladov.

Payouts CSV (Súbor CSV s výplatami): Zobrazuje históriu prevodov, ktoré Patreon poslal na Váš bankový účet.

Vyberte požadované obdobie (napr. celý rok) a kliknite na tlačidlo "Download" (Stiahnuť).

Pre účtovníka: Tieto CSV súbory umožňujú jednoducho vypočítať čistý príjem (ktorý Vám prišiel na účet) a zároveň preukázať náklady (poplatky Patreonu a platobných brán), ktoré sú pre Vás daňovo uznateľným výdavkom.

aleveddobre
autor
4. nov 2025
@brontofuz

Určite! Na Patreone je niekoľko kľúčových miest, kde nájdete podklady pre svojho účtovníka. Zamerajte sa najmä na sekcie súvisiace so zárobkami (Earnings) a výplatami (Payouts).

Tu je podrobný návod, ako sa k týmto údajom dostať:

1. 📂 Stiahnutie súhrnných údajov a detailných transakcií (CSV)
Toto je najdôležitejší dokument pre účtovníka, pretože obsahuje rozpis hrubých príjmov, poplatkov Patreonu a poplatkov za spracovanie platieb.

Prihláste sa do svojho Patreon účtu.

V ľavom menu prejdite na sekciu "Payouts" (Výplaty).

V hornej časti sa zvyčajne nachádza záložka "Documents" (Dokumenty) alebo "Earnings" (Zárobky/Príjmy).

Tu by ste mali vidieť možnosť stiahnuť súbory CSV (Comma Separated Values) pre:

Earnings CSV (Súbor CSV so zárobkami): Obsahuje detailné informácie o každom sľube/transakcii, vrátane sumy príspevku, poplatkov za spracovanie platieb a poplatkov Patreonu. Tento súbor je kľúčový pre správne zaúčtovanie príjmov a nákladov.

Payouts CSV (Súbor CSV s výplatami): Zobrazuje históriu prevodov, ktoré Patreon poslal na Váš bankový účet.

Vyberte požadované obdobie (napr. celý rok) a kliknite na tlačidlo "Download" (Stiahnuť).

Pre účtovníka: Tieto CSV súbory umožňujú jednoducho vypočítať čistý príjem (ktorý Vám prišiel na účet) a zároveň preukázať náklady (poplatky Patreonu a platobných brán), ktoré sú pre Vás daňovo uznateľným výdavkom.

@brontofuz presne tam som tie možnosti videla... Každopádne vďaka, tento podrobný rozpis dosť pomôže, keď to budem zhromažďovať. Takže teraz si môžem peniaze len tak previesť na účet. A to odkiaľ sa tam vzali (keďže nebude faktúra) doložim vlastne týmito súbormi z platformy?

brontofuz
4. nov 2025

ano