icon

Ako riešiť exekúciu a zabezpečiť si príjem?

zuzik1822
Včera o 17:11

Ahojte aktuálne som v exekúcii ale exekútor ma vôbec nekontaktoval a zrazu som na účte v dosť veľkom mínuse. Malo sa jednať najprv o dohodu a o splátkový kalendár. A nie že mi strhne dosť veľkú sumu. Čo robiť v takomto prípade? Posielať výplatu na iný účet? Nemôžem zostať bez príjmu dokým si dám účet zas na 0 . Môžu má kvôli exekúcie prepustiť keď som v skúšobnej dobe?

Ďakujem za rady.

anonym_ddeb8e
Včera o 19:02
@zuzik1822

@anonym_ddeb8e lenže on sa Neozval. A zrazu len zistím že daaky exekútor ma dostal na účte do mínusu. Nenazvala by som to tak že neviem o tom ale nemyslela som si že by som sa mohla dostať do exekúcie

@zuzik1822 a čo si čakala keď si si svoje záväzky neplnila?

zuzik1822
autor
Včera o 19:08
@anonym_5bdaf0

@zuzik1822 až teraz si prišla na to, že ťa dostihol exekútor? Nejaké upozornenia, výzvy v schránke, nič? Ináč, neviem či existuje niečo ako kruk. Skúste sa s nimi spojiť, určite to bude ľahšie splácať jemu, ako exekútorovi. Len neviem, či exekútor sa toho len tak vzdá

@anonym_5bdaf0 nič nebolo ani telefonát však som písala že má vôbec nekontaktoval pán exekutor.a malo sajednať najprv o dohodu a kalendár čo viem.Ďalší postup neviem.
Kruk? Neviem co tým myslíte. Ja mu to splácam, budem múdrejšia zajtra podľa toho čo mi povie exekútor.

anonym_5bdaf0
Včera o 19:09
@zuzik1822

@anonym_5bdaf0 nič nebolo ani telefonát však som písala že má vôbec nekontaktoval pán exekutor.a malo sajednať najprv o dohodu a kalendár čo viem.Ďalší postup neviem.
Kruk? Neviem co tým myslíte. Ja mu to splácam, budem múdrejšia zajtra podľa toho čo mi povie exekútor.

@zuzik1822 dlzis za výživné?

zuzik1822
autor
Včera o 19:09
@anonym_ddeb8e

@zuzik1822 a čo si čakala keď si si svoje záväzky neplnila?

@anonym_ddeb8e že nebudú ľudia taký debili a aspoň sa predtým ozvú keď začnú čosi robiť 😅🤦

zuzik1822
autor
Včera o 19:10
@anonym_5bdaf0

@zuzik1822 dlzis za výživné?

@anonym_5bdaf0 áno .

anonym_5bdaf0
Včera o 19:11
@zuzik1822

@anonym_5bdaf0 áno .

@zuzik1822 tak buď rada za exekútora a nie rovno basu

zuzik1822
autor
Včera o 19:18
@anonym_5bdaf0

@zuzik1822 tak buď rada za exekútora a nie rovno basu

@anonym_5bdaf0 píšem že to splácam. Keby neplatim nič vtedy idem a pokiaľ viem tak mali by to byť dva mesiace či koľko a ptm by som šla. Každý sme niaky. To je jedno podstate len som chcela radu ohľadne toho ako neprísť o všetko. O nič iné nešlo. A či je to bežné že sa exekútor neozve. Ale ako počúvam tak si robia úrady a všetci možný tak ako chcú a ako uznajú za vhodné nič nové v tomto svete.

draik
Včera o 19:37

@zuzik1822
Znovu Vám píšem, že exekútor najskôr blokuje majetok, až potom posiela list dlžníkovi.
Exekútor musel dostať poverenie od súdu na výkonanie exekúcie. Váš veriteľ teda musel predložiť napr. súdne rozhodnutie, na základe ktorého ste mali platiť. Ak ste ho nedodržali, tak vysledok poznáte.. Ak ste ho dodržali, môžte podať námietky proti exekúcii.

zuzik1822
autor
Včera o 19:40
@draik

@zuzik1822
Znovu Vám píšem, že exekútor najskôr blokuje majetok, až potom posiela list dlžníkovi.
Exekútor musel dostať poverenie od súdu na výkonanie exekúcie. Váš veriteľ teda musel predložiť napr. súdne rozhodnutie, na základe ktorého ste mali platiť. Ak ste ho nedodržali, tak vysledok poznáte.. Ak ste ho dodržali, môžte podať námietky proti exekúcii.

@draik ja len píšem čo mi bolo povedané od ex partnera že tam mala prebehnúť niaka dohoda a bla bla .. nič iné neviem . Nevyznám sa v tom aký oni majú postup.

hexina
Včera o 19:50

Pozreli ste v elektronickej schranke?

anonym_eb12a6
Včera o 20:05

Aspon vies kolko dlzis takze velku sumu,na taku ti exekutor zablokoval ucet,az kym tu sumu nesplatis.

kitycat
Včera o 20:25

Kopa hnoja je tu od teba popisana.. dlzis a este sa citis byt dotknuta a tie rady daslich prim-ehm o zasielani na iny ucet...

anonym_5bdaf0
Včera o 20:27
@zuzik1822

@draik ja len píšem čo mi bolo povedané od ex partnera že tam mala prebehnúť niaka dohoda a bla bla .. nič iné neviem . Nevyznám sa v tom aký oni majú postup.

@zuzik1822 neviem čo teda splácate, keď vás udal a museli ste mať nejakú výzvu, alebo ste na výzvu nereagovali. Exekútor vám bez upozornenia, bez listu nesiahne na účet. Čiže...viete veľmi dobre, o čo ide, len to chcete obísť. Odpoveď na vašu otázku, či stačí zmeniť účet, je nie, nestačí. Treba zmeniť zamestnávateľa a "robiť načierno" 😏

anonym_99ffbc
Včera o 20:35

Kvôli exekúcii ťa nemajú prečo vyhodiť ale môžu ti strhávať zo mzdy keď to nariadi exekútor.A čo sa týka účtu ak sa nedá vyplácať na ruku tak si daj posielať vyplatu na účet niekoho iného

anonym_88da2a
Včera o 20:37

Takychto mi luto vobec nie je.

zuzik1822
autor
Dnes o 04:53
@hexina

Pozreli ste v elektronickej schranke?

@hexina pozerala som

anonym_e41283
Dnes o 04:54
@anonym_eb12a6

Aspon vies kolko dlzis takze velku sumu,na taku ti exekutor zablokoval ucet,az kym tu sumu nesplatis.

@anonym_eb12a6 to vie aj bez vás

anonym_e41283
Dnes o 04:57
@anonym_5bdaf0

@zuzik1822 neviem čo teda splácate, keď vás udal a museli ste mať nejakú výzvu, alebo ste na výzvu nereagovali. Exekútor vám bez upozornenia, bez listu nesiahne na účet. Čiže...viete veľmi dobre, o čo ide, len to chcete obísť. Odpoveď na vašu otázku, či stačí zmeniť účet, je nie, nestačí. Treba zmeniť zamestnávateľa a "robiť načierno" 😏

@anonym_5bdaf0 vyjadruje zase to obísť nechce a výzvu žiadnu nedostala inak by sa nepýtala. Účet chce zmeniť len preto aby nestratila celý príjem čo by jej exekútor nechal len preto že je v mínuse na učte .

zuzik1822
autor
Autor odpoveď zmazal
zuzik1822
autor
Dnes o 05:00
@kitycat

Kopa hnoja je tu od teba popisana.. dlzis a este sa citis byt dotknuta a tie rady daslich prim-ehm o zasielani na iny ucet...

@kitycat ja sa len opakujem dookola . Chcela som zistiť že či je tento postup správny keď bez upozornenia nič .

anonym_eb12a6
Dnes o 05:07
@zuzik1822

@hexina pozerala som

@zuzik1822 veru za neplatenie vyzivneho ta moze dohnat az do basy,ale aj odtial budes musiet nieco posielat,budes aj tam pracovat,dostavat nieco a zbytok na vyzivne a exekuciu.
Moja mama to tak urobila na otcima,kolko basy dostal si uz ale nepamätam veru,ale jemu to velmi pomohlo.Vybavili mu tam uz aj dochodok,nohu dali do poriadku.

petracandle
Dnes o 05:58
@zuzik1822

@draik áno verím tomu sú s tým papierovačky . Len je to dosť zvláštny prístup keď zrazu zistím že som v mínuse na účte a že zrazu je za tým niaky exekútor.

@zuzik1822 zase ďalšia- "NIAKÝ" exekútor 🤦‍♀️ keby to je naozaj "nijaký" tak nemáš problém 😉😃

zuzik1822
autor
Dnes o 06:45
@anonym_eb12a6

@zuzik1822 veru za neplatenie vyzivneho ta moze dohnat az do basy,ale aj odtial budes musiet nieco posielat,budes aj tam pracovat,dostavat nieco a zbytok na vyzivne a exekuciu.
Moja mama to tak urobila na otcima,kolko basy dostal si uz ale nepamätam veru,ale jemu to velmi pomohlo.Vybavili mu tam uz aj dochodok,nohu dali do poriadku.

@anonym_eb12a6 to viem že môžem aj do basy a platím ale niekoľko koľko mám .

anonym_2fd345
Dnes o 09:01
@zuzik1822

@anonym_eb12a6 to viem že môžem aj do basy a platím ale niekoľko koľko mám .

@zuzik1822 mna by skor zaujimalo preco neplatis vyzivne asi svojim detom, ked ocividne zamestnana si... to ti na nich nezalezi ?

anonym_88da2a
Dnes o 09:03
@anonym_2fd345

@zuzik1822 mna by skor zaujimalo preco neplatis vyzivne asi svojim detom, ked ocividne zamestnana si... to ti na nich nezalezi ?

@anonym_2fd345 Ona je ta dobra. To ten zly, zly exekutor!🙄

anonym_e41283
Dnes o 11:05
@anonym_2fd345

@anonym_2fd345 neviete čítať však píše že platí ale nie toľko koľko má určené súdom predsa.. 🙄

zuzik1822
autor
Dnes o 11:10
@anonym_2fd345

@anonym_2fd345 platím

anonym_4c3324
Dnes o 11:19

Exekútor je posledná možnosť keď sa s tebou nedalo dohodnúť inak. Ten, komu dlhuješ sa s tebou určite kontaktoval a až tak to posunul exekútorovi. Zrazu už by si splácať vedela, dovtedy si kašľala na to.

bomba36
Dnes o 11:21
@zuzik1822

@anonym_ddeb8e že nebudú ľudia taký debili a aspoň sa predtým ozvú keď začnú čosi robiť 😅🤦

@zuzik1822 aby si stihla majetky prepísať na niekoho iného a nechať si vyplácať mzdu načierno že 😅 to by každý špekulant takto riešil
Hlavne že oni sú debili, len ty si lietadlo.

zuzik1822
autor
Dnes o 15:22
@anonym_4c3324

Exekútor je posledná možnosť keď sa s tebou nedalo dohodnúť inak. Ten, komu dlhuješ sa s tebou určite kontaktoval a až tak to posunul exekútorovi. Zrazu už by si splácať vedela, dovtedy si kašľala na to.

@anonym_4c3324 nekaslala píšem že splácam.