Ako riešiť exekúciu a zabezpečiť si príjem?
Ahojte aktuálne som v exekúcii ale exekútor ma vôbec nekontaktoval a zrazu som na účte v dosť veľkom mínuse. Malo sa jednať najprv o dohodu a o splátkový kalendár. A nie že mi strhne dosť veľkú sumu. Čo robiť v takomto prípade? Posielať výplatu na iný účet? Nemôžem zostať bez príjmu dokým si dám účet zas na 0 . Môžu má kvôli exekúcie prepustiť keď som v skúšobnej dobe?
Ďakujem za rady.
@zuzik1822 nerozumieš, že tebe to strhne už zamestnávateľ, že tie peniaze ti neprídu na žiadny účet? Splátkový kalendár si mala riešiť s tým, komu si dlžná a to hneď
@anonym_7cdd1f splátkový kalendár si môžeš požiadať aj teraz nieje neskoro len treba napísať žiadosť a zavolať exekútorovi.
@zuzik1822 ahoj, doručujem zásielky a bežne od exekútorov... To ti neprišiel žiadny list?
Alebo ti prišla zásielka na inú/predchádzajúcu adresu?
@anonym_4ffedb ja som vás pochopila už pri prvej správe . ale však nemôže mi exekútor siahnuť celú výplatu predsa mi musí niečo nechať nie ? Aj to čo by mi nechal je lepšie ako nemám vôbec nič . Mne sa jedná len o to aby som neprišla o všetku výplatu len preto že som v - na účte keď mi niečo exekútor nechá . A hneď som vám to aj písala že viem o Tom že mi to môže dať u zamestnávateľa strhnúť
@zuzik1822 pri exe si môžeš každý mesiac vybrať istú sumu, je to cca 160 €, je to zákonné minimum, na ktoré ti nemôžu siahnuť, musíš to ale riešiť na pobočke, nakoľko väčšinou potrebujú odsúhlasenie z centrály

@zuzik1822 aby si stihla majetky prepísať na niekoho iného a nechať si vyplácať mzdu načierno že 😅 to by každý špekulant takto riešil
Hlavne že oni sú debili, len ty si lietadlo.
@bomba36 to nechcem . Chcem to splácať predsa. Len nemôžem prísť o niekoľko výplat predsa