icon

Ako riešiť investície v BSM pri rozvode?

3. jan 2025

Ahojte, neviete prosím ako sa riešia finančne investície v pripade rozvodu … Môj muž ma veľa investovaného. Ani o tých investíciach podrobnosti neviem. Mesačne tam ide kopu peňazí z jeho výplaty. Sú to rôzne finančné produkty dlhodobého charakteru, kde si podľa jeho slov zabezpečuje “starobu”. V prípade rozvodu sa aj tieto investicie delia? Ako prakticky by to vyzeralo … Že ich bude musieť zrušiť a peniaze z nich si rozdelíme? Neviem si predstaviť, žeby ich zrušil a netušim ako sa toto rieši, či vôbec sú všetky tie účty kde má peniaze uložené dlhodobo nejak dohľadatelné a akoby ma napríklad on vedel “oklamať” . Ďakujem za info

spanielka44
3. jan 2025

No ak to ma investície typu DDS tak to veľmi nepochodis ale sk to ma na nejaký sporiaci ucet tak to ano

petamich
3. jan 2025

Zalezi od toho kam to posiela ak su to investicie napr. do fondov a platby pocas manzelstva, tak ano aj tieto su predmetom BSM

Ak to neposiela na Kajmany a ty o nich vies, tak ano v idealnom svete by ich mal priznat a mali by byt sucastou vysporiadania

zabka79
4. jan 2025

Najdi si dobreho pravnika, ano polovica je tvoja ale ak o niecom nevies tak nic nebude. Zatajit moze aj pred sudom. A zrejme to aj urobi.....skus zistit co najviac kde co ma....sud moze dat nariadanie jeho finacnych aktivit aj spätne roky....kde co posielal ale ak vyberal postupne a ukladal "pod vankus" k tomu sa nedostanes

miroslava2710
5. jan 2025

Investovanie na “starobu” odporucam rozdelit a mat kazdy svoje aby ste ku tomu mali obaja samostatne pristup. Ak sa jemu nieco stane do dedicskeho sa ku tomu nedostanete a staci ze jedno z deti bude robit pri dedicskom problem moze sa to pekne natiahnut. A teda celkovo je to investovanie na starobu pre Vas aspon teda tak pisete neviem ci to tak berie aj on a mali by ste o tom presne vediet obaja aj mat ku tomu pristup. Neviem kolko penazi mu odchadza na investovanie ale poviem to takto, ja si tiez investujem z mojej vyplaty a asi by ma trochu sralo keby moj muz nie a pri rozvode ocakava polovicu z toho co mam investovane ja. No ale my toho mame viac takze mame aj rozdelene BSMko kvoli tomu aby sme to potom nemuseli riesit. Lebo v manzelstve si kazdy povie ze sa dohosne spravodlivo a pri rozvode je realita ina.