Ako riešiť investície v BSM pri rozvode?
Ahojte, neviete prosím ako sa riešia finančne investície v pripade rozvodu … Môj muž ma veľa investovaného. Ani o tých investíciach podrobnosti neviem. Mesačne tam ide kopu peňazí z jeho výplaty. Sú to rôzne finančné produkty dlhodobého charakteru, kde si podľa jeho slov zabezpečuje “starobu”. V prípade rozvodu sa aj tieto investicie delia? Ako prakticky by to vyzeralo … Že ich bude musieť zrušiť a peniaze z nich si rozdelíme? Neviem si predstaviť, žeby ich zrušil a netušim ako sa toto rieši, či vôbec sú všetky tie účty kde má peniaze uložené dlhodobo nejak dohľadatelné a akoby ma napríklad on vedel “oklamať” . Ďakujem za info
Zalezi od toho kam to posiela ak su to investicie napr. do fondov a platby pocas manzelstva, tak ano aj tieto su predmetom BSM
Ak to neposiela na Kajmany a ty o nich vies, tak ano v idealnom svete by ich mal priznat a mali by byt sucastou vysporiadania
Najdi si dobreho pravnika, ano polovica je tvoja ale ak o niecom nevies tak nic nebude. Zatajit moze aj pred sudom. A zrejme to aj urobi.....skus zistit co najviac kde co ma....sud moze dat nariadanie jeho finacnych aktivit aj spätne roky....kde co posielal ale ak vyberal postupne a ukladal "pod vankus" k tomu sa nedostanes
Investovanie na “starobu” odporucam rozdelit a mat kazdy svoje aby ste ku tomu mali obaja samostatne pristup. Ak sa jemu nieco stane do dedicskeho sa ku tomu nedostanete a staci ze jedno z deti bude robit pri dedicskom problem moze sa to pekne natiahnut. A teda celkovo je to investovanie na starobu pre Vas aspon teda tak pisete neviem ci to tak berie aj on a mali by ste o tom presne vediet obaja aj mat ku tomu pristup. Neviem kolko penazi mu odchadza na investovanie ale poviem to takto, ja si tiez investujem z mojej vyplaty a asi by ma trochu sralo keby moj muz nie a pri rozvode ocakava polovicu z toho co mam investovane ja. No ale my toho mame viac takze mame aj rozdelene BSMko kvoli tomu aby sme to potom nemuseli riesit. Lebo v manzelstve si kazdy povie ze sa dohosne spravodlivo a pri rozvode je realita ina.

No ak to ma investície typu DDS tak to veľmi nepochodis ale sk to ma na nejaký sporiaci ucet tak to ano