Ako riešiť problém s invalidným dôchodkom a úrazovou rentou?
Ahojte, čo si myslíte o tejto situácií? Uznali mi chorobu z povolania 6/2025 s prvým zistením 10/2021.Minulý rok 2025 som podal v júni o invalidný dôchodok a urazovú rentu v ten istý cez slovensko.sk avšak pani zo sociálnej mi volala, že neevidujú urazovú rentu .Tak som po mesiaci išiel vypísať osobne žiadosť, aby sa náhodou nestratila alebo neprišli nejaké komplikácie. V septembri mi prišlo,že predlžujú lehotu a následne v októbri mi prišlo,že prerušujú konanie. hovorím si okej,idem volať,že čo sa deje .odpoveď bola,že nemajú všetky podklady na vypracovanie posudku . odôvodnenie mám v el.schranke... Tak som volal každé dva týždne na ústredie,že čo je so žiadosťou,či už pokročili, ale výsledok žiadny ...v decembri som sa pozrel do elektrickej zdravotnej karty a tam bolo vidieť,že posudkova nahliadla do zdr.záznamu. Volal som jej teda a povedala,že v januári bude vybavené . Pomyslel som si fajn asi už v januári vydajú rozhodnutie ...Výsledok ? Doteraz nemám rozhodnutie😁Keď som volal tak mi prisľúbili,že v polovici marci bude vyriešené. Medzitým mi ešte povedali,že je na maródke,že rozhodne až po nástupe do práce (je to normálne takto povedať ?)
Ako by ste postupovali ?
Oficialnu sťaznosť na Ustredie SP v Ba a na Ministerstvo soc.veci a rodiny + STVRS Obcan za dverami. Pokial sa nebudeme sťazovat, tetky budu mat casu dost.
@anonym_c1281e 16.3 podané dve sťažnosti urazova renta a invalidný . A 23.3 pôjde aj podnet ombudsmanovi.
Takže ministerstvo sociálnych veci a rodiny teda ?
No dobrý nápad ten občan za dverami.dakujem za tip 🙂
@anonym_c1281e 16.3 podané dve sťažnosti urazova renta a invalidný . A 23.3 pôjde aj podnet ombudsmanovi.
Takže ministerstvo sociálnych veci a rodiny teda ?
No dobrý nápad ten občan za dverami.dakujem za tip 🙂
@tomasfoj si si isty ze si podal ziadost o invalidny cez slovensko.sk minuly rok ?
@tomasfoj si si isty ze si podal ziadost o invalidny cez slovensko.sk minuly rok ?
@anonym_aa4fdc bez ohľadu na to či som podal cez Slovensko.sk alebo nie žiadosť som podal aj čo sa týka úrazovej renty podal som cez slovensko.sk a povedali,že neprišlo a musel som na novo na pobočke a pritom doručenia všetko mi prišlo . ( dve dávky, ktoré som podal teoreticky naraz a pri podaní žiadosti o urazovú rentu bolo v dotazníku napísané,či som podával invalidný dôchodok a tam som dal áno ) Mne sa skôr jedná o tu urazovú rentu viac ako o ID .
@anonym_aa4fdc bez ohľadu na to či som podal cez Slovensko.sk alebo nie žiadosť som podal aj čo sa týka úrazovej renty podal som cez slovensko.sk a povedali,že neprišlo a musel som na novo na pobočke a pritom doručenia všetko mi prišlo . ( dve dávky, ktoré som podal teoreticky naraz a pri podaní žiadosti o urazovú rentu bolo v dotazníku napísané,či som podával invalidný dôchodok a tam som dal áno ) Mne sa skôr jedná o tu urazovú rentu viac ako o ID .
@tomasfoj no rozhodne si nepoziadal lebo elektronicka ziadost o dochodok sa len vyraba teraz, proste zavadzas
ziadat o invalidny dochodok moze podat len cez pobocky a po dodani vsetkych podkladov a po vyjadreni posudkoveho az potom sa podpisuje ziadost
@tomasfoj no rozhodne si nepoziadal lebo elektronicka ziadost o dochodok sa len vyraba teraz, proste zavadzas
ziadat o invalidny dochodok moze podat len cez pobocky a po dodani vsetkych podkladov a po vyjadreni posudkoveho az potom sa podpisuje ziadost
@anonym_aa4fdc treba čítať s porozumením 😉nezavadzam...písal som o úrazovej rente,že som podával elektronicky

Oficialnu sťaznosť na Ustredie SP v Ba a na Ministerstvo soc.veci a rodiny + STVRS Obcan za dverami. Pokial sa nebudeme sťazovat, tetky budu mat casu dost.