icon

Ako riešiť problém s Kooperatívou pri vyplácaní PN počas tehotenstva?

7. okt 2024

Dobrý večer dámy a teda mamičky, chcela by som sa spýtať či bola niektorá z vás počas tehotenstva na PN cez kooperativu lebo momentálne sa s nimi doťahujem o peniaze. Zacnem od zaciatku poistku som si vybavila pred rokom aj pol s tým že som si chcela poistiť hlavne PN a rizikové tehotenstvo, keďže sme plánovali v blízkej dobe babatko bola tam rok ochranná lehota, ktora teda presla.. prvé tehotenstvo som mala viac menej ok žiaľ som chodila do prace a potratila som. V tomto druhom aktuálnom tehotenstve mi začalo krvácanie s ktorým som bola aj na pohotovosti (správu mam aj odtiaľ), plus od zaciatku diagnóza trombofilny stav plus hroziaci potrat aj na pohotovosti vydokladovane… k tomu som mala od zaciatku tehotenstva silne nevoľnosti nezvládala som ani navarit a tlak 90 na 55 všetko som im poslala a po skoro 2 mesiacoch mi na to odpísali len že chcú vydokladovať cely priebeh PN od zaciatku, celu zdravotnú dokumentáciu plus všetky diagnózy, to všetko som im ja ale poslala a neviem čo viac odomna chcú. Momentálne mám další problem so silnými bolesťami pri aktivite (varenie, vysávanie, alebo krátkej prechádzke) a nie som si schopná ani ist nakupit bola som s tym aj na pohotovosti. To im ešte pošlem ale určite budú špekulovať že chcú viac a viac.

Prosím vás ako toto riesit? Ani nejde o tie peniaze ale o ten princíp že človek si platí poistku aby bol v takýchto situáciách krytý a v takýchto situáciách zisti že sa na nič nezmôže, peniaze by od ľudí brali ale keď treba vyplácať tak od toho davaju ruky prec 😢

Ďakujem za všetky rady vopred

Strana
z2
e1i
7. okt 2024

Kooperativa a allianz najhorsie. Mne tiez allianz nevyplatil peniaze za sekciu,hoci bola odovodnena a nie ako dovod kvoli predoslej. Mala som 1 akutnu pri predcasnom porode. Potom druhu planovanu ale dovod hypertenzia a gdm,nebolo dovodom ze som mala prvu a zamietli a nevyplatili nic. Kamoske rovnako tak. Tak som v momente zmluvu zrusila a bodka

bublinka1426
7. okt 2024

tak ono si to treba riadne nastudovat. ked sa uzatvara poistka...
tam su vselijake uskalia..pri tych zmluvach. zial.

autor
7. okt 2024

@e1i sú to s prepáčením riadne svine… ja práveže nechcem odísť len tak ja ich budem bombardovať volať tam a posielať emaily kľudne aj každý deň ja sa nevzdám len tak (a pri najhoršom tam pôjdem po pôrode aj osobne do Bratislavy a budem to vymáhať) 🤭 inak aj ja som bola s prvým MA na kyretazi a ani to mi nezaplatili ten zákrok

bublinka1426
7. okt 2024

su. na tom zarabaju.

andaluzia12
7. okt 2024

Taktiež čakám na poietne plnenie z poisťovne You plus. Bola som PN “len” 40 dni … diagnóza s hospitalizáciu (súvis s tehu). Je to necelý mesiac od ukončenia PN, ale tiež očakávam že poisťovňa bude vymýšľať ….

zuzana9393
7. okt 2024

@e1i ja zase mám s Allianz len dobré skúsenosti. Sme tam všetci, vždy vyplatili. Syn spadol na hlavu, mal hrču, boli sme na rongen, dali nám kontrolu a hneď po odoslaní papierov ( asi po týždni) mu prišli peniaze. A celkom dosť, nato že mu vlastne nič nebolo. Muž ten čakal dlhšie, neviem prečo, ale tiež vyplatili všetko .

andaluzia12
7. okt 2024

@zuzana9393 tehotenstvo je iná situácia ako hrča na hlave, tam poisťovne vedia strečkovať….

autor
7. okt 2024

@andaluzia12 ja som mala predtým met life a generali a stal sa mi uraz a nemali absolútne žiadny problem s vyplatením to len táto Kooperatíva špekuluje ale nevzdavajme to 🙏🏼

gazpalm
7. okt 2024

@zuzana9393 ano aj ja mam taketo dobre skusenosti s allianz , dala som tam poistit vsetko, deti sportuju a akonahle uraz ...aj ked len rontgen koli pripadnej zlomenine- vzdy nastastie len pomliazdenina , poslem papier z pohotovosti a nebol problem ...ked bola raz ozaj zlomena ruka , naozaj absolutne nespeklulovali a hlavne len som po ukoncemi poslala papier a nie 100 lajstrov ako do inych poistovni..taktiez muz mal maly zdravotny problem s navstevou pohotovosti a do tyzdna mal peniaze ...pri skodovych udalostiach pri autach ani nehovorim , ziadne komplikacie, 200 telefonatov , papierov ..nahlasim cez net a hotovo... ale presne mam kolegynu , co riesi nepreplatenie nicoho za zavazny zdravotny problem v kooperative ..a to ju platila 15 rokov ..je uplne znechutena

autor
7. okt 2024

@gazpalm ano len to je ohľadom úrazov tak to je iná vec, tehotenstvo je niečo úplne iné

martinbud
7. okt 2024

Veľmi ťažko je sa k tomu vyjadrovať keďže nepoznám všetky skutočnosti , je pravda že poisťovne si môžu vyžiadať zdravotnú dokumentáciu aj za 3 alebo 5 rokov a hľadajú. Zastupujem klientov aj v takýchto situáciách a viem ako jednotlivé poisťovne riešia. Vo vašom prípade môže hrať rolu aj prve tehotenstvo. Ale ako vravím , nevidím všetky detaily. Ak chcete napíšte mi a pozrieme bližšie . Ďakujem

autor
7. okt 2024

@martinbud píšem správu 🙂

sun_shine_2020
7. okt 2024

Ahoj, napis mi spravu.

oliviabb
7. okt 2024

Tak kooperativa je asi najhoršia poisťovňa na vyplácanie. Tiež ju mám, ja som si týmto prešla vlani. Síce pn nie z dôvodu tehotenstva, ale po operáciách. Doložila som všetky papiere, lekárske správy ohľadom operácie, potvrdenie od zamestnávateľa, že som bola na pn (čo je choré, kedže som dokladovala aj potvrdenie o pn od obvodného lekára). Po 2 mesiacoch prišiel list, že im mám doložiť ešte nejaký papier( už s zabudla aký), potom čakám čakám, že hádam prídu peniaze a miesto toho o mesiac ďalší list a chceli odo mňa to čo aj od teba, od zdravotnej poistovne všetky odborné diagnózy, lenže tam pracovníčka nebude hľadať, kde sa liečim u odborných lekárov, tak vytlačila od toho dátumu, ktorý chceli 100 strán, zaniesla som do poisťovne. Vyplatili mi to od podania asi po 5 mesiacoch. Takže musíš len čakať. Ja som ich nebombardovala. Potom som mala ďalšie pn k rovnakej diagnóze, to mi už vyplácali do 2 mesiacov.

alen99
7. okt 2024

Akoby som čítala svoj problém.. presne toto iste sa mi stalo.. navýšila som si PNku, platila nemalé peniaze a zaplatili mi s prepáčením hovno! S tým ale ze ja som otehotnela ešte pred uplynutím lehoty, ale PN mi trvala nepretržite do pôrodu. Kopec papierov odo mňa pýtali a prdeli to pomohlo.. Nasrala som sa a bola som ju zrušiť.. Vraj ci si myslím, že niekde dostanem lepšiu poistku.. Všade inde len nie tu už!! Ešte teraz som nervózna keď o tom píšem.. Človek platí, myslí na budúcnosť aby bolo lepšie a nič z toho...

autor
7. okt 2024

@oliviabb takze sa oplati bombardovať vypisovať a vyvolávať a pod ano? Ja im tam pošlem kľudne aj 100krat to iste lebo si myslím že na to vyplatenie ozaj nárok mám

luckaiza
7. okt 2024

@e1i my mame z allianz len dobre skusenosti, mame tam poistnene vsetko, aj v tehotenstve som mala problemy, aj v nemocnici som bola aj pobyt v nemocnici,vsetko preplatili, aj ine poistne udalosti preplatili..

luckaiza
7. okt 2024

mala som kedysi davno kooperativu, zlomila som ruku, par mesiacov som nemohla nic robit, kedze prava ruka , chodila som po lekaroch, vysterenia, rehabky a dali mi 20 eur...

martinbud
7. okt 2024

@luckaiza len autorka je v inej situácii .

martinbud
7. okt 2024

@luckaiza nejde úplne o názov poisťovne , ani Allianz nemusí vždy plniť. My sme mali NN a neplnili by, našťastie som o tom vedel dopredu.

luckaiza
7. okt 2024

@martinbud to ano viem,ale kooperativa aj v inych veciach neplni skoro nic

martinbud
7. okt 2024

@luckaiza to je pravda . Je to celé zle

luckaiza
7. okt 2024

@martinbud my sme cela rodina v allianz, mame tam od zivota, domu, tehotenstvo som mala poistene, to nam poradil nas poistovak, kedze som mala problemy v tehotenstve..zalezi co je tam poistene ,treba citat zmluvu

martinbud
7. okt 2024

@luckaiza treba čítať áno. Len to čo už raz bol zdravotný problém zrejme plnené nebude viac krát . Samozrejme vážnejšia vec.

lentilka78
7. okt 2024

Len sa nedaj, bombarduj ich... Ja som mala podobný problém v generali, nechceli mi vyplatiť pn kvôli covid, pretože som začínala karantennou pn a potom prešla na covidovu keď som ostala pozitívna, posielala som naraz manželovi pn a aj moju a jemu vyplatili a mňa krútili ako na kolotoči, že mám dokladovať celý priebeh liečby, pozerám ze prosím? Véd k lekárovi sme ísť nemohli, všetko sa riešilo cez telefón. To bola kopa telefonátov, mailov a až keď som pohrozila tým ze zmluvu zruším tak zrazu za pár dní prišli peniažky

nikpa
7. okt 2024

Treba podať podnet na SKP

martinbud
7. okt 2024

@lentilka78 povedzme si otvorene že Generali je iná poisťovňa . Tiež som tam riešil pre klienta plnenie pri úmrtí manžela. Ona sa s nimi ťahala veľmi dlho ja som to vyriešil za chvíľku. Kooperativa meniny level.

lentilka78
7. okt 2024

@martinbud chápem, že to je iná poisťovňa ale princíp je myslím rovnaký, netreba sa dat

martinbud
7. okt 2024

@lentilka78 samozrejme že nie , ale mal som aj skúsenosť že klientovi poisťovňa odpísala že nemá nárok , dali mu tam dôvod zo všeobecných podmienok a zrušili zmluvu.

cinky16
7. okt 2024

Ja som mala komplikacie pri 1.tehotenstve,samozrejme pn cely cas v Allianz, msla som pripoistenie PN aj denne 0dskodne v pripade hospitalizacie a poistne plnenie mi Allianz neuznal. Od zlosti som vsetko zrusila!!!!

Strana
z2