Ako riešiť problém s Kooperatívou pri vyplácaní PN počas tehotenstva?
Dobrý večer dámy a teda mamičky, chcela by som sa spýtať či bola niektorá z vás počas tehotenstva na PN cez kooperativu lebo momentálne sa s nimi doťahujem o peniaze. Zacnem od zaciatku poistku som si vybavila pred rokom aj pol s tým že som si chcela poistiť hlavne PN a rizikové tehotenstvo, keďže sme plánovali v blízkej dobe babatko bola tam rok ochranná lehota, ktora teda presla.. prvé tehotenstvo som mala viac menej ok žiaľ som chodila do prace a potratila som. V tomto druhom aktuálnom tehotenstve mi začalo krvácanie s ktorým som bola aj na pohotovosti (správu mam aj odtiaľ), plus od zaciatku diagnóza trombofilny stav plus hroziaci potrat aj na pohotovosti vydokladovane… k tomu som mala od zaciatku tehotenstva silne nevoľnosti nezvládala som ani navarit a tlak 90 na 55 všetko som im poslala a po skoro 2 mesiacoch mi na to odpísali len že chcú vydokladovať cely priebeh PN od zaciatku, celu zdravotnú dokumentáciu plus všetky diagnózy, to všetko som im ja ale poslala a neviem čo viac odomna chcú. Momentálne mám další problem so silnými bolesťami pri aktivite (varenie, vysávanie, alebo krátkej prechádzke) a nie som si schopná ani ist nakupit bola som s tym aj na pohotovosti. To im ešte pošlem ale určite budú špekulovať že chcú viac a viac.
Prosím vás ako toto riesit? Ani nejde o tie peniaze ale o ten princíp že človek si platí poistku aby bol v takýchto situáciách krytý a v takýchto situáciách zisti že sa na nič nezmôže, peniaze by od ľudí brali ale keď treba vyplácať tak od toho davaju ruky prec 😢
Ďakujem za všetky rady vopred
@bublinka1426 poisťovňa vychádza s poistných podmienok ktoré má napísané . Nezastavam poisťovne ale tak to funguje, áno máte pravdu treba čítať . Vždy sa snažím aby sme mali čo najvyššiu istotu a vedeli pred podpisom zmluvy na čo budeme mať a na čo nebudeme mať nárok
@andaluzia12 mne sa jedna o cca 600€ mesačne takze súdny spor by sa mi celkom oplatil, nuž len v mojom stave sa mi veľmi za právnikmi behat nedá 🤷🏽♀️
Ja som mala obidvne tehotenstva pn, Kooperativa, obidve vyplatili ale to druhé už nejako riešili že prečo som bola pn tak mi tam gyndos nejaký papier dokladál..tiež išlo o pekné peniaze takže ..poisťovne sú v tomto svine a koľkokrát majú výluku na tehotenstvo
@andaluzia12 práveže ja som tiež bola na rizikovom a absolútne žiadny problém v Allianz nebol. Nie, že by som im chcela robiť reklamu, ale aj čo máme kamošku ktorá robí investičnú poradkyňu, tak vravela, že oni nezvyknú vymýšľať.
Moja skúsenosť s kooperativou- ich poistenec mi rozbil čelne sklo a tetuška z poisťovne mala tu drzosť napísať, že je to moja vina, lebo som nedodržala bezpečnú vzdialenosť- po 4 rokoch to skončilo takmer na súde- 5 dni pred pojednávaním sa rozhodli, že radšej zaplatia- pre mna totalni hnusní obabravaci- v živote by som sa tam nedala poistiť. Keď príde na plnenie, len sa vykrúcaju, aby nemuseli platiť. Ale určite by som sa nevzdala. Oni len na to čakajú, že Ťa to prestane baviť sa s nimi doťahovať a cuvnes.
Oni ti poslali list, že Ti to nevyplatia? Čo Ti povedali, keď tam voláš? Odo mňa žiadali len dokladanie ďalších dokumentov. Keď som doložila, čakala som od nich na ukončenie poistnej udalosti a vyplatenie. Nevolala, nepísala som tam. Poistnú udalosť vyplácajú po ukončení pn, ty tehotenstvo ešte nemáš ukončené, predpokladám, že si stále na pn, tak Ti to vyplatia až po ukončení pn. Preto zbytočne tam voláš. Jedine, žeby si to mala v zmluve nastavené inak. Ale čo viem, vždy je vyplácanie až po ukončení pn alebo ak niekto nie je na pn, až po ukončení liečby napr. úrazu, ktorý si nevyžaduje pn. Ja som tak mala napr. narazený lakeť a bola som práceschopná, len som chodila na rehabilitácie.
@zuzana9393 súhlasím. Moja rodina, všetci majú Allianz, nemusia dokladovať veci, čo žiada Kooperatíva a vyplatenie poistnej udalosti je do 2 týždňov. Ja som v kooperatíve čakala cca do 5 mesiacov od ukončenia poistnej udalosti, čo ma stále cvičili. Nikdy viac by som túto poisťovňu nezvolila.
@katulkagajdos tak klobúk dolu, o akú sumu išlo???
Máš poistené len denné odškodné pn alebo aj rizikové? Koľko máš denné odškodné pn, ak sa smiem opýtať. Ja som mala 10e. Inak vypláca sa až od 28 dňa denné odškodné pn, čiže prvý mesiac pn je to nič.
@oliviabb inac to je tiez pravda my sme mali poistku vyplacanu az od 4 tyzdna PN. co sme ponukali ako sluzbu...prve tri tyzdne PN nezaplatene.
@oliviabb toto sa mi vyjadrili na to, že mi už lekár aj spísal diagnózy v tehotenstve a aj som im poslala záznamy z pohotovosti o hroziacom potrate a stále odomna pytaju viac, poistnú udalosť mám zapísanú že mi majú vyplácať mesačne 🤷🏽♀️
@andaluzia12 okolo 350€ - a áno asi keby mamin brat nebol právnik tak to neriešime až takou cestou (lebo keby som si mala ešte platiť právne služby tak sa to neoplatí) - ale presne na to sa oni spoliehajú, že sa na to ľudia vykašlú.
Podobné prišlo aj mne. Teraz som to kukla. Na konci máš vetu "po doložení všetkých dokladov sa budeme likvidáciou poistnej udalosti zaoberať"? Neboj sa, oni to vyplatia, keď všetko doložíš. V mojej zmluve v časti "rozsah nárokov a zmluvné dojednania" sa nikde nespomína mesačné vyplácanie. Pozerám aj v samotnej zmluve. Nemýliš si to s tým, že tam v tabuľke je napísané "mesačné poistné"? To je vlastne suma, vyrátaná nimi, plus je tam stĺpec "poistná suma", t.j. suma určená na deň. V jednom príspevku som sa kopla, vyplácajú od 22 dňa.
@oliviabb finančná mi povedala že sa to vypláca až po uplynutí pn, ja som jej spomenula že by som to chcela vyplácať mesačne povedala mi že mi to zmeni tak snad to zmenila… dnes mám opäť papier z urgentu s diagnózou abnormalny nález v prenatálnom skríningu matky, zajtra ma idu hospitalizovať… som zvedava s čím budú špekulovať tentokrat
super, ak sa to dá zmeniť. Lepšie pre Teba, keby to vyplácajú mesačne. Držím palce, veľa šťastia a sily v nemocnici.

@nikpa ja som kedysi podala (Kooperatíva, ale išlo o PZP) … odpísali mi ze som v prave, zaslali rozsudky zo sudov slúžiace ako predsedens. Kooperatíva to neakceptovala. Poradili vyhľadať právnika. Vyhľadali sme, poradili sa, ale ten nás odhovoril, pretože toto je stratégia kooperatívy, nepristúpit na plnenie ani za cenu hroziaceho súdneho sporu. Išlo o sumu 270€ za rozbité čelne sklo, nakoniec sme si spočítali čas a peniaze vložené do právneho zástupcu a pre 270€ sa nám to neoplatilo. Zrušili sme v kooperatíve poistky na obe auta a nikomu túto poisťovňu neodporúčame ….