Ako riešiť škodu bez vinníka na vozidle?
Našli sme si pošk.zadný nárazník, je z plastu, čierny, nie lakovaný. V ten deň ráno sme ani s autom nevyšli, lebo nás dvaja "machri" zablokovali na totálku, museli sme ísť mhdčkou do práce. Ten predomnou bol prvý v rase, tak ten si vyšiel zrejme bez problémov. No Po vrátení z práce máme pošk.auto. A tým, že sme ráno všetko fotili vedeli sme , kto stojí za nami, večer sme si našli to auto a nechali mu odkaz ale on tvrdí, že to neurobil, a nemá ani oškretý predok (z mojich fotiek má a dostatočne, len ako laici nevieme či z nášnho auta alebo od inokadiaľ). On mal tiež úzky priestor na vyparkovanie (za mňa až nemožné, ku mne cca 10-15cm a vzadu podobne). Známi vravia, že keď nemám kamer.záznam, fotky ako dôkaz nepomôžu. Iní zase že máme skúsiť ísť na policiu.
Predbežná oprava okol0 500 eur (mám havarijnú ale je tam spoluúčasť 200eur ;( ) je to nefér žeby som to mala cvakať zo svojho, keď som si to ja nespôsobila. Máte nejaké skúsenosti?
Práveže hrozí. ale už nie je povinnosť uložiť trest (naivnému poškodenému, ktorý sa udal, lebo nemal tušenie, ako to je), ale možnosť uložiť sankciu. Ja by som to teda neriskoval, lebo problém niečo dosiahnuť by ste mali aj za štandardných okolností.
Práveže hrozí. ale už nie je povinnosť uložiť trest (naivnému poškodenému, ktorý sa udal, lebo nemal tušenie, ako to je), ale možnosť uložiť sankciu. Ja by som to teda neriskoval, lebo problém niečo dosiahnuť by ste mali aj za štandardných okolností.
@draik hm, dakujem za nazor. To uz aj poskodeni sa maju bat domoct sa nejakeho práva alebo spravodlivosti, alebo aspon informovat, poradit sa v takej veci? Zvlastna doba...velmi...
@lucyjka6 presne aj taky nazor som dostala...ze keby videli to "drobne" poskodenie (co ale zase stoji 500 eur), tak by som ich este aj vytocit mohla, ze taku blbost riesim...len osuchany naraznik... aj bratranec policajt mi to potvrdil, ze zavisi na akeho by som natrafila, jedni su taki...a druhi zase mozu velmi pomoct atd...
@anonym_autor no lenže nikdy sa nevie aká je to škoda,ani policajt nemože vedieť..ja som mala iba oškretý predný narazník(navonok) a bola z toho škofa za 2.500e...keďze bolo aj vnutro a plasty poškodené...nie som poisťovák aby som to vedela ohodnotiť za kolko je škoda..a tak isto mi potom odletel kamen do čelneho skla od jedneho auta...si poviete veď to je len sklo...ale treba okolo toho vybavovačky..tým že je ro sklo vyhrievané škoda za 500e a navýšenie havarijnej
Mne poškodilo auto moje auto presne pod kamerami. Privolaní policajti dostali odo mna aj cislo na majitela objektu s kamerami, ktoré som zistila a viem, že boli funkcne. Myslite si, že ma za tých 8 rokov kontaktovali, že kto je vinník a voči komu si mám uplatňovať náhradu skody? Asi im bolo za tazko pozerať niekoľkohodinový zaznam. Skoda bola skoro 4000 eur, našťastie som mala havarijnú a so servisom som sa dohodla, že keď si dam opravit auto u nich, preplatia mi spoluúčasť (skuste sa na to informovat aj vy vo velkych autorizovaných servisoch sa dá takto dohodnut, keď je skoda nad 500 eur).
@anonym_fb6ada veď to. Čiže ani neriešiť policiu vobec?
@anonym_autor ak ta niekto blokuj ena parkovisku tak ze nemôžeš vyjsť s autom na tvojom mieste by som volala mestskú políciu v prvom rade a netrep ala sa kvôli blbcovi mhd..
Pokiaľ nemáš kamerový záznam alebo priamo na fotenie ako ta oskrel v čase činu tak bud to zaplatíš ty z havarijnej ako spoluúčasť alebo sa na to vykašles pokiaľ nemáš v nárazníku dieru...
Mne poškodilo auto moje auto presne pod kamerami. Privolaní policajti dostali odo mna aj cislo na majitela objektu s kamerami, ktoré som zistila a viem, že boli funkcne. Myslite si, že ma za tých 8 rokov kontaktovali, že kto je vinník a voči komu si mám uplatňovať náhradu skody? Asi im bolo za tazko pozerať niekoľkohodinový zaznam. Skoda bola skoro 4000 eur, našťastie som mala havarijnú a so servisom som sa dohodla, že keď si dam opravit auto u nich, preplatia mi spoluúčasť (skuste sa na to informovat aj vy vo velkych autorizovaných servisoch sa dá takto dohodnut, keď je skoda nad 500 eur).
@tramtada31 dakujem za skusenost aj za tip. Ano aj firemne vozidla obcas servisujeme tak, ze nam vracaju spoluucast, myslela som si, ze to len pri firmach, ale ak an fyzicke osoby, tak super - zistim. Len to, ze dalsiu havarijku uz budem mat navysenu kvoli tomu, ze chyba vinnik a nebola vec presetrena policiou. Inak tiez som raz mala havarijnu udalost, jedna pani mi nedala prednost, vsetko spisane ok, ja ze len nieco poopravuju, nemala som nic preliacene, len na 1cm vyskoc.predny. araznik a hla oprava skoro 3700e. Lebo aj svetla menili, male ulomene nejake uchytky a ine veci co neboli navonok viditelne.
@anonym_autor ak ta niekto blokuj ena parkovisku tak ze nemôžeš vyjsť s autom na tvojom mieste by som volala mestskú políciu v prvom rade a netrep ala sa kvôli blbcovi mhd..
Pokiaľ nemáš kamerový záznam alebo priamo na fotenie ako ta oskrel v čase činu tak bud to zaplatíš ty z havarijnej ako spoluúčasť alebo sa na to vykašles pokiaľ nemáš v nárazníku dieru...
@anonym_7b08d1 joj, opakujem sa znovu, ze slo o minuty a ponahlala som sa do prace na dolezity termin, ktory som nemohla zmeskat. Este aj taxi som zvazovala ale boli vytazene tak rychlo mhd, to co bolo najrychlejsie
..kym by dosli policajti mne by uz davno termin zacal.... Jednoducho keby mam cas riesim samozrejme hned policiu a len sefovi oznamim ze pridem neskor (nema s tym problem),...ale ten den proste pracovne dolezite terminy tlacili a aj to som trosku meskala kedze na tak dolezite stretnutia sa aj vychystavam jedno s druhym a nejak mi to viac casu doma trvalo..... bla bla.... rralny zivot zeny no...
@anonym_7b08d1 joj, opakujem sa znovu, ze slo o minuty a ponahlala som sa do prace na dolezity termin, ktory som nemohla zmeskat. Este aj taxi som zvazovala ale boli vytazene tak rychlo mhd, to co bolo najrychlejsie
..kym by dosli policajti mne by uz davno termin zacal.... Jednoducho keby mam cas riesim samozrejme hned policiu a len sefovi oznamim ze pridem neskor (nema s tym problem),...ale ten den proste pracovne dolezite terminy tlacili a aj to som trosku meskala kedze na tak dolezite stretnutia sa aj vychystavam jedno s druhym a nejak mi to viac casu doma trvalo..... bla bla.... rralny zivot zeny no...
@anonym_autor
@anonym_autor ja stále nechápem, čo očakávas od polície. Našla si si poškodené auto, nevieš kto to bol, s autom si už medzitým hýbala. Takže máš len 2 možnosti - zaplatiť z vlastného alebo z havarijného poistenia.....
Ked nemas vinnika, volas policiu = ale hned a nie ked sa par krat povozis... a moze ti byt suma fuk, ci sa im chce prist alebo nie. Vinnik poskriabal auto, odisiel z miesta "cinu". Ze neopravnene volala :DDDD ako mame xnehod ale taku somarinu som nepocula od policajtov nikdy. Ak je mala skoda, nic okolo cesty sa neposkodilo, mam tam vinnika, priapdne aj svedka, spiseme vsetko, policajtov nevolam.. a ako pises, preco ty to mas riesit z havarijnej... ak by povedali, ze neporiesia, vinnik je neznami = poriesis cez havarijnu.
A hlavne ako sa aj pise, policiu ste si mali zavolat uz rano k zablokovanemu autu.
Pre vsetkych mudrych, ako som aj ja tvrdila a potvrdili mi -zakon neklada lehotu na oznamenie...v pripade takej veci ako ja, male odretie naraznika, vyznam to ma "riesit okamzite" len vtedy ak by bola sanca najst vinnika a krasne vsetko preplatit z jeho pzp. Podla poskodenia auta z fotiek vedia urcit ze ja vinnik nie som nakolko taky pohyb auta ako je smer oskrenia sa urobit ani neda, proste zadkom napohnes z prava dolava, plusom k tomu su bezpecnostne vybavenia v aute (automaticka brzda pred prekazkou) a aj cela moja fotodokumentacia a dokazy, ze som autom dany den nejazdila ked sa to stalo, doklady z mhd...iba co som sa pohla o 2 metre vopred ani to nehra rolu, zabezpecovala som si svoj majetok a je to ok.... dalej uz pisat ani nejdem... vo vacsine veci som si myslela spravne.... zbytocne hysterie okolo toho tu.... poniektori...
Ked nemas vinnika, volas policiu = ale hned a nie ked sa par krat povozis... a moze ti byt suma fuk, ci sa im chce prist alebo nie. Vinnik poskriabal auto, odisiel z miesta "cinu". Ze neopravnene volala :DDDD ako mame xnehod ale taku somarinu som nepocula od policajtov nikdy. Ak je mala skoda, nic okolo cesty sa neposkodilo, mam tam vinnika, priapdne aj svedka, spiseme vsetko, policajtov nevolam.. a ako pises, preco ty to mas riesit z havarijnej... ak by povedali, ze neporiesia, vinnik je neznami = poriesis cez havarijnu.
A hlavne ako sa aj pise, policiu ste si mali zavolat uz rano k zablokovanemu autu.
@simca06022011 furt dookola to iste ze som z casovych dovodov nemohla. Ani policajti s tym problem nemali.... boze ludia..tolko situacii sa stava, nepoviem kebyze ublizim na zdravi alebo niekto mne, alebo realna skoda na majetku nie par ciar na narazniku, tak asi sa priority zmenia, z hladiska casu
A mozno som len natrafila na normalneho policajta....kazdopadne o tom celom som tu od zaciatku tocila, ze musia byt aj ine moznosti, situacii sa stava neurekom...raz ze mali pripad tiez poskodenia auta, majitel ktoreho bol odcestovany a zistil si to z kamier z domu a isiel na policiu az pri pricestovani aj so zaznamom z kamery. Tiez zistil skodu skor ale ohlasil neskor.... na nie vsetky zivotne situacie su "tabulky".
@amonet a ako dokažeš kto je vinnik??
@lucyjka6 oni z podkladov to vedia urcit, aj z obhliadky, kvazi ako znalecke posudenie, volaco take... proste to ako mam skrtnute vlastnym autom tento pohyb sa technicky neda urobit. A este tam ze boli stopy po laku ineho auta, cize to muselo byt inym auto.. Akurat ze vinnika nezistia uz, a teda neznamy. Nie su k dispozicii kamery v okoli. Thats all.
@lucyjka6 oni z podkladov to vedia urcit, aj z obhliadky, kvazi ako znalecke posudenie, volaco take... proste to ako mam skrtnute vlastnym autom tento pohyb sa technicky neda urobit. A este tam ze boli stopy po laku ineho auta, cize to muselo byt inym auto.. Akurat ze vinnika nezistia uz, a teda neznamy. Nie su k dispozicii kamery v okoli. Thats all.
@anonym_autor sak logicky,keď ujde tak vinnika nemaš,o tom hovorím celý čas
@anonym_autor ak som to správne pochopila, tak cez deň vám mohlo poškodiť auto aj iné auto, takže kým nemáš videozáznam, tak fotky parkovania sú tí nanič.
@anonym_fb6ada ani videozaznam nepomoze,vlastna skusenosť

Veľmi zvážte, čo tam poviete, keď už teda idete do jamy levovej. Ja to mám za úplne zbytočné, ale brániť Vám nikto nebude.
@draik co mam hovorit, sak len pravdu a vsetko mam aj povytlacane (ale to uz asi bude jedno), skor sa le informovat do buducna co v takom pripade, ak som niekde urobila chybu. Ved ja som ta poskodena, co bude znasat naklady na vsetko...co este mne mozu za to...a viem preukazat ze som sa aj snazila s vinnnikom spojit, mal listok odomna, pisali sme si...ja mam ciste svedomie vo svojich krokoch, aj ked by neboli uplne zakonne, ale mala som zaujem to najskor ludsky vyriesit a ked sa nepodarilo zacala som riesit otazku policajtov, co ma viacero ludi skor odradzalo, ze nepochodim, ...nez bolo za...