icon

Ako riešiť tajné pôžičky a zamlčané informácie?

3. jan 2025

Zdravim ,
Rada by som sa opytala ci mate niekto vedomosti o tom, ake informacie maju k dispozicii banky o ziadateloch. Byvame v zahranici , prestahovali sme cela rodina.
S manzelom mame spolocny zahranicny ucet a on si za mojim chrbtom pozical peniaze. Splatku si prehodil na spolocny ucet a tak som sa to dozvedela trochu neskor, bude to splacat este 6 rokov. ( je to len na jeho meno)
Teraz som sa dozvedela ze si otvoril dalsi ucet ( len na svoje meno), ale neviem ci banke zatajil ze ma uz pozicku v inej banke…a teda ci si tam tiez chce poziciavat peniaze. Myslite , ze by som mohla banke poslat potvrdenie o tom ze uz ma jednu pozicku ( aby mu pripadne nic neschvalili) ? Videla som ze si tam zobral potvrdenie o prijme z prace… mozno aj deti zamlčal 😱
Tak som sa nahnevala , ze uz nemam chut sa s nim vobec bavit , lebo je to zasadna vec pre mna. Medzicasom sme si chceli pozicat z banky kde mame ucet ( na nove auto) a to nam kvoli vysokemu najmu a prijmom zamietli…
Uz som sa mu vyhrazala aj pravnikom, jasne ze ma vysmial …je mi uplne nanic🫣

tundra
3. jan 2025

Uctov môze mat otvorenych kolko chce,len ich musi uviest v danovom priznani.
A ano,môze mat problem,pokial sa dostane do financnej tiesne a nebude schopny platit svoje zaväzky.Ty ako manzelka samozrejme tiez...

cherrystone
3. jan 2025

banka si pri poziadani o uver overuje klientov v registri socialnej poistovne a zaroven v uverovom registri. taktiez kazdy klient ma svoj financny rating zohadnujuci bonitu klienta. na zaklade tychto informacii banka uver schvali alebo zamietne. banka teda vie o vsetkych prijmoch, vydavkoch, uveroch (vratane nebankoviek ako homecredit napr.) problem s manzelovym nezodpovednym financnym spravanim by som skor odporucila riesit s pravnikom ako s bankou, kedze dlhy v bsm su posudzovane ako spolocne.

lalenka33
3. jan 2025

Nepíšeš podstatnú info, v ktorej krajine si ten úver bral. Každá krajina má svoje pravidlá. A ked si bral úver v Nemecku, tak ti asi nepomôže, že na Slovensku banky vidia, kde všade má žiadatel úver, vidia dokonca aj nebankovky, nedoplatok na leasingu, u mobilneho operatora atď. Vidia údaje zo zdravotky, socialky..
Môj známy má kopec úverov na Slovensku, dokonca aj hypoteku a zaroven aj uvery vo Švajčiarsku. Má účty v oboch krajinách a švajčiarska banka nevie o slovenskych uveroch a naopak.

babls5
4. jan 2025

Ano deti zamlčat môže.....da sa to

autor
4. jan 2025

@lalenka33 ano v Nemecku mame spolocny ucet. A otvoril si aj novy ucet tam. Na SR banku neriesim.

autor
4. jan 2025

@babls5 a nieje to problem ked ich zamlčal?

mircalla
4. jan 2025

Neviem ako v zahranici, ale na Slovensku to banka vie, maju informacie z uveroveho registra o vsetkych pozickach. Manzel hra hazardne hry? Velmi by som sa zaujimala, naco si na tajnasa poziciava, ale tipujem, ze gambluje a nevies o tom

autor
4. jan 2025

@mircalla ze si pozical mi povedal asi po tyzdni, jeho sestra potrebovala. Stahovali sa do inej krajiny. Ale klamal mi , lebo mi povedal sumu o polovicu nizsiu.
Ano obcas hraval stavkovanie na mobile ked boli nejake majstrovstva v hokeji/ futbale.. inak to obmedzil…

mamina7070
4. jan 2025

a kolko si pozical pre sestru ? a ma to pisomne podchytene?

mircalla
4. jan 2025

@autor To by som si radsej overila s jeho sestrou, nakolko si berie uz 2. pozicku
Velmi zaujimave si brat pozicku, aby on pozical sestre? Zda sa ti to v poriadku?
Ved nech si pozicia sestra, nie on berie pozicku za nu, to ani nemal vlastne
Osobne tejto rozpravke neverim a to spravanie je presne z kategorie gambler

janai1
4. jan 2025

@tundra to si kde prosím ťa nabral, že bankové účty sa uvádzajú do daňového priznania?

tundra
4. jan 2025

@janai1 nezijem na Slovensku a kazdy rok, pri podavani danoveho,davam koncorocny zostatok z uctov,dokonca aj zo Slovenska.To,ze sa to nerobi na Slovensku,neznamena,ze sa to nerobi niekde inde.Dokonca auta,motorky,cln, vsetko davas do danoveho a nasledne platis dan...

autor
4. jan 2025

@mircalla je to pravda. Teda on ma 3 sestry.
Zial jeho rodicia rodicia uz neziju, ale ja osobne tieto jeho rodinne vztahy vobec nechapem. Pre sestru by aj “ z okna skočil”. Bolo to viac ako 10 000€.
Mam pocit ze ja a deti sme častokrat na druhej koľaji…

autor
4. jan 2025

@mamina7070 nema nic pisomne. Ma zahranicny ucet kde jej to poslal a ona s tymi peniazmi mohla robit co potrebovala. Pride mi to maximalne sebecke voci mne aj detom a pochybujem ze by aj ona spravila toto pre neho.

mamina7070
4. jan 2025

fuuu to je silna kava ze sa s tebou neporadil a nedohodol asi by som otvorila otazku BSM a nech ten dlh uzna len za svoj
sestra mu to predpokladam nesplaca
a ziadne ze platenie splatky zo spolocnych nech mu sestra posiela

amelie2017
4. jan 2025

U mna by to bol koniec manzelstva..do financnych sraciek sa mozeme dostat spolu, na zaklade nasich rozhodnuti, ale nie poza chrbat.

mircalla
4. jan 2025

@amelie2017 U mna tiez, toto je hrube porusenie zakladnych principov manzelstva
@autor Pokial si poziaciava, aby financoval sestru, nieco ako financna gramotnost mu nic nehovori. A ano, mas pravdu, ze to maximalne sebecke voci tebe a detom.

autor
4. jan 2025

@mamina7070
@amelie2017
@mircalla dakujem dievcata . Ano , asi je to viac na rozvod ako na dalsie fungovanie tejto domacnosti.

netoppierka
4. jan 2025

Taký tajfún by preletel cez barak, že by ho stihlo 3 x oplieskat o stenu a ešte aj doniesť späť peniaze domov. Komunikácia je to najhlavnejšie či v partnerskom vzťahu či manželskom. Klamal a nie raz. By som mu povedala do očí, už ti NEVERÍM. S takým človekom by som nežila. Pozor aby ti nespravil dlhy

zazka666
5. jan 2025

@mircalla tiež si myslím, že klame. Pre seba si požičal. Asi hraje. Na mieste autorky oddelím účet a poradím sa s právnikom, aby neostala s holým zadkom. Mala som známu, čo musela splácať roky úver za svojho ex. Banky sa ošetria tak, aby niekto zaplatil. Hoci aj nevinná manželka, ktorá sa i úvere dozvie neskoro.

moonikajan
5. jan 2025

Určite na súdne rozdelenie BSM kde on si prizná svoje dlhy ako svoj majetok.

miroslava2710
5. jan 2025

Čím skôr zrušit BSMko aby dlhy neprepadli na teba. A teda za mna by to bolo aj na zvazenie vztahu. Tiez si myslim ze si pre sestru nic nebral, hanbila by som sa ako pes ale isla by som si to ku nej overit.

princezna_bosorka
5. jan 2025

@cherrystone banka ale nezisti veci zo zahranicia.. maju k dispozicii len slovenske registre. Urcite smer advokat, asi by mala autorka uvazovat nad zrusenim bsm.

autor
5. jan 2025

@zazka666
@princezna_bosorka
@miroslava2710
@moonikajan dakujem. Treba sa osobne zucastnit sudu ohladom zrusenia BSM? Ci to vedia spravit bez nasej pritomnosti a pride to poštou? Alebo sa toho zucastni len advokat , ktoreho splnomocnim?
Vobec netusim ako to funguje 🤷🏽‍♀️

zazka666
5. jan 2025

Netuším. Ale daj otázku do právnej.piradne,hoci aj tu na MK. Ak si na Slovensku, fungujú tu aj bezplatné právne poradne. Určite bude nie o také aj v Nemecku. Fakt to neodkladaj. Držím palce ✊

miroslava2710
5. jan 2025

My sme si rusili po vzajomnej dohode takze ani jeden z nas nemal namietky a tym padom to bola zalezitost niekolkych dni a nemuseli sme byt pritomny na sude. Len sme dali navrh oni nam poslali kedy sa ten navrh bude riesit a potom verdikt. Ale vo Vasom pripade to bude asi ine tak to si treba prezistit

misanthropicdann
9. jan 2025

@babls5 deti zamlcat môže ale nepodarí sa mu to.
Banka vidí ze máš deti, uplatňujes si daňový bonus a banka vidí do sociálnej poisťovni.
Aj keby si neuplatnis v sociálnej poisťovni vedia ze máš deti.

babls5
16. jan 2025

@misanthropicdann tak viem ze toto takto nefunguje....my sme urobili tiez ked sme brali hypo toto...nikto nezistil.nic