icon

Ako riešiť vymáhanie dlhu za neprebratie dobierky?

mirkaralby
27. okt 2025

Ahojte, dnes mi prišiel email od istej vymáhačskej spoločnosti zo Slovinska,kde odo mňa žiadaju resp. vymáhajú 90€ za neprevzatie dobierky kde mali byť legíny,ktoré mi mali udajne prísť ešte v máji 2023.Vraj mi už posielali viacero výziev a ja som nereagovala!! Absolútne netuším o takejto dobierke, dokonca aj veľkosť je iná akú používam ja. Hrozia mi súdom ak to neuhradím. Ako by ste to riešili vy? Ďakujem všetkým.

Strana
z2
majlo1234
27. okt 2025

Pokial si nic neobjednavala, komunikuj s nimi, ze si nic neobjednava. Pokial ano, treba najst zmluvne podmienky a roadit sa podla nich

sisamisaaa
27. okt 2025

Šla by som s emailom na políciu, vôbec by som s nimi nekomunikovala, pravdepodobne sa jedná o pokus o scam.

gemerka17
27. okt 2025

@mirkaralby podvod. Nebudeš asi jediná, ktorá to dostala. Pravdepodobne sa to časom dostane aj do správ. Ignorovala by som to.

januska12323
27. okt 2025

Ignorovať.

olimuc
27. okt 2025

To bude podvod, ak si nieco neprebrala - tak za to neplatis a vrati sa to k odosielatelovi. Zastav sa s tym na policii, oni takero podvody zbieraju. Nebudes ani prva ani posledna, ale pre pokoj na dusi … stratis tak polhodinku, ale mas pokoj. Alebo to ignoruj … niekzo predal databazu emailovych adries, kt mala nejaka spolocnost, dalej a teraz skusaju, kto sa nachyta.

mirkaralby
autor
27. okt 2025

Baby 🫣 ja absolútne netuším a aké leginy ide. Rok 23!

mirkaralby
autor
27. okt 2025
mirkaralby
autor
27. okt 2025
@majlo1234

Pokial si nic neobjednavala, komunikuj s nimi, ze si nic neobjednava. Pokial ano, treba najst zmluvne podmienky a roadit sa podla nich

@majlo1234 ďakujem❤️

sisamisaaa
27. okt 2025

Veď to je jasný podvod :D Ktorý reálny exekútor vám pole mail s upozornením že nie sú spam ani podvod :D A na tie odkazy určite neklikaj ani mail neposielaj. Rovno odovzdaj polícii nech sa tým zaoberajú oni

123el123
27. okt 2025

Podvod

mirkaralby
autor
27. okt 2025

ĎAKUJEM BABY pomohli ste mi❤️

matusformanek
27. okt 2025

@mirkaralby kľudne môže ísť o podvod

bomba36
27. okt 2025

Hod si ich stránku do scamadviser a vyjde ti že sú podozriví
Skús im odpísať niečo v zmysle "pokiaľ ma budete znova obťažovať Vašimi e-mailami, podávam TO", predpokladám že sa už neozvú

anonym_020c6b
27. okt 2025

Odpis nech ta kontaktuju na tel cisle kvoli prevodu penazi a hod im tam cislo policie. Chrapuni

mizoko
27. okt 2025
@mirkaralby

Baby 🫣 ja absolútne netuším a aké leginy ide. Rok 23!

@mirkaralby choď s tým na políciu. Nemôžeš to ignorovať aj keď si si nič neobjednal. Lebo ak niekto zadal tvoji adresu tak je tá objednávka na teba. Riešiť to musíš ale s tým že ty si si neobjednavala. Dôkazné bremeno je na firme

maranco
27. okt 2025

Vymáhať môžu maximálne náklady na poštovné, takže toto je len návnada na oklamanie ľudí.

ekira1
27. okt 2025
@mirkaralby

ĎAKUJEM BABY pomohli ste mi❤️

@mirkaralby normálne im odpíš, že sa tešíš na súd a cestou sa stavíš s komunikáciou od nich na polícii. Pochybujem, že sa ešte ozvú. Je to podvod.

binarypete
Autor odpoveď zmazal
mirkaralby
autor
27. okt 2025
@binarypete
Odpoveď bola zmazaná

@binarypete perfektné!! Moc dakujem! ❤️

lauruska_sumienka
27. okt 2025

skuste pozriet na fb Právní poradna zeptejte se - ModerniPravnik.cz, tam pred cca 3tyzdnami riesili taky pripad, ze nejakej pani prisla vyzva za 80eur ze nevyzdvihla balik

mirkaralby
autor
27. okt 2025
@lauruska_sumienka

skuste pozriet na fb Právní poradna zeptejte se - ModerniPravnik.cz, tam pred cca 3tyzdnami riesili taky pripad, ze nejakej pani prisla vyzva za 80eur ze nevyzdvihla balik

@lauruska_sumienka dakujem❤️

anonym_063f68
27. okt 2025

Prosim ta, aká to bola firma?

mirkaralby
autor
27. okt 2025
@anonym_063f68

Prosim ta, aká to bola firma?

@anonym_063f68 DEBTCOLLECT

hiro
27. okt 2025

Podvod. Doména založená v apríli v Česku.

karolinakr
28. okt 2025

fuha, tak toto je novy podvodnicky trick

ekira1
28. okt 2025
@karolinakr

fuha, tak toto je novy podvodnicky trick

@karolinakr nie, koluje to dlho, nevyplatené objednávky nie sú novinka.

leni1405
28. okt 2025

@mirkaralby mimochodom na Zolgarjevovej ulici číslo 20 v Maribore je Supermarket Spar. 😅 Oni už nevedia čo by vymysleli. Podvod ako bič.

iva120793
28. okt 2025

@mirkaralby podvod ako vyšitý.... Takéto podacie číslo, už len ten odkaz na PayPal alebo odkaz na kartu je nedôveryhodný. Klikneš, vyplniš údaje a majú ich podvodníci. Potom ti vybielia účet. Mimochodom ak by to aj bola pravda, čo nie je, uplatňuje sa všeobecná premlčacia doba 3 roky na vymáhanie pohľadávok.

20erika07
28. okt 2025

Ja by som im len odpísala so zdvihnutym prostrednikom, podvodnikom

morusha
28. okt 2025

@mirkaralby Táto veta je celkom vtipná, že: "uskutočnili online nákup, ktorý ste však NEZAPLATILI ani neprevzali". Tak pokiaľ sa nič nezaplatilo, z akého dôvodu by niečo posielali? Takáto objednávka sa predsa automaticky stornuje.

Strana
z2