Ako riešiť vymáhanie dlhu za neprebratie dobierky?
Ahojte, dnes mi prišiel email od istej vymáhačskej spoločnosti zo Slovinska,kde odo mňa žiadaju resp. vymáhajú 90€ za neprevzatie dobierky kde mali byť legíny,ktoré mi mali udajne prísť ešte v máji 2023.Vraj mi už posielali viacero výziev a ja som nereagovala!! Absolútne netuším o takejto dobierke, dokonca aj veľkosť je iná akú používam ja. Hrozia mi súdom ak to neuhradím. Ako by ste to riešili vy? Ďakujem všetkým.
Šla by som s emailom na políciu, vôbec by som s nimi nekomunikovala, pravdepodobne sa jedná o pokus o scam.
@mirkaralby podvod. Nebudeš asi jediná, ktorá to dostala. Pravdepodobne sa to časom dostane aj do správ. Ignorovala by som to.
Ignorovať.
To bude podvod, ak si nieco neprebrala - tak za to neplatis a vrati sa to k odosielatelovi. Zastav sa s tym na policii, oni takero podvody zbieraju. Nebudes ani prva ani posledna, ale pre pokoj na dusi … stratis tak polhodinku, ale mas pokoj. Alebo to ignoruj … niekzo predal databazu emailovych adries, kt mala nejaka spolocnost, dalej a teraz skusaju, kto sa nachyta.
Pokial si nic neobjednavala, komunikuj s nimi, ze si nic neobjednava. Pokial ano, treba najst zmluvne podmienky a roadit sa podla nich
@majlo1234 ďakujem❤️
Veď to je jasný podvod :D Ktorý reálny exekútor vám pole mail s upozornením že nie sú spam ani podvod :D A na tie odkazy určite neklikaj ani mail neposielaj. Rovno odovzdaj polícii nech sa tým zaoberajú oni
Podvod
ĎAKUJEM BABY pomohli ste mi❤️
@mirkaralby kľudne môže ísť o podvod
Hod si ich stránku do scamadviser a vyjde ti že sú podozriví
Skús im odpísať niečo v zmysle "pokiaľ ma budete znova obťažovať Vašimi e-mailami, podávam TO", predpokladám že sa už neozvú
Odpis nech ta kontaktuju na tel cisle kvoli prevodu penazi a hod im tam cislo policie. Chrapuni
Baby 🫣 ja absolútne netuším a aké leginy ide. Rok 23!
@mirkaralby choď s tým na políciu. Nemôžeš to ignorovať aj keď si si nič neobjednal. Lebo ak niekto zadal tvoji adresu tak je tá objednávka na teba. Riešiť to musíš ale s tým že ty si si neobjednavala. Dôkazné bremeno je na firme
Vymáhať môžu maximálne náklady na poštovné, takže toto je len návnada na oklamanie ľudí.
ĎAKUJEM BABY pomohli ste mi❤️
@mirkaralby normálne im odpíš, že sa tešíš na súd a cestou sa stavíš s komunikáciou od nich na polícii. Pochybujem, že sa ešte ozvú. Je to podvod.
skuste pozriet na fb Právní poradna zeptejte se - ModerniPravnik.cz, tam pred cca 3tyzdnami riesili taky pripad, ze nejakej pani prisla vyzva za 80eur ze nevyzdvihla balik
skuste pozriet na fb Právní poradna zeptejte se - ModerniPravnik.cz, tam pred cca 3tyzdnami riesili taky pripad, ze nejakej pani prisla vyzva za 80eur ze nevyzdvihla balik
@lauruska_sumienka dakujem❤️
Prosim ta, aká to bola firma?
Podvod. Doména založená v apríli v Česku.
fuha, tak toto je novy podvodnicky trick
fuha, tak toto je novy podvodnicky trick
@karolinakr nie, koluje to dlho, nevyplatené objednávky nie sú novinka.
@mirkaralby mimochodom na Zolgarjevovej ulici číslo 20 v Maribore je Supermarket Spar. 😅 Oni už nevedia čo by vymysleli. Podvod ako bič.
@mirkaralby podvod ako vyšitý.... Takéto podacie číslo, už len ten odkaz na PayPal alebo odkaz na kartu je nedôveryhodný. Klikneš, vyplniš údaje a majú ich podvodníci. Potom ti vybielia účet. Mimochodom ak by to aj bola pravda, čo nie je, uplatňuje sa všeobecná premlčacia doba 3 roky na vymáhanie pohľadávok.
Ja by som im len odpísala so zdvihnutym prostrednikom, podvodnikom
@mirkaralby Táto veta je celkom vtipná, že: "uskutočnili online nákup, ktorý ste však NEZAPLATILI ani neprevzali". Tak pokiaľ sa nič nezaplatilo, z akého dôvodu by niečo posielali? Takáto objednávka sa predsa automaticky stornuje.

Pokial si nic neobjednavala, komunikuj s nimi, ze si nic neobjednava. Pokial ano, treba najst zmluvne podmienky a roadit sa podla nich