Ako riešiť vysoký nedoplatok za prenájom?
Dobrý deň, potreboval by som poradiť.
Z predošlého bytu nám majiteľ oznámil nedoplatok vo výške 900€..vo vyúčtovaní je miesto dvoch ľudí vedený iba jeden človek a v zmluve máme napísanú len jednu sumu a to je cena nájmu 600€..v úhradách za byt je napísané, že náklady ( vodné, stočné, elektrina atď. ) sú v cene nájmu ( tých 600) + že keby vznikli nedoplatky platíme si to my..lenže nikde nemám napísané, že koľko z toho nájmu platil tieto náklady..viete mi poradiť čo robiť ?
@katkaseiner kebyže to sa to “vyostrí” až na súd, vedel by som argumentovať tým, že to tam nemá ? Lebo som to pozeral a podľa občianskeho zákonníka to v zmluve musí byť..
@mirkeks to fakt neviem, my to v zmluve mame, cize ked najomnikovi idem robit rocne vyuctovanie, spocitam si co sa zaplatilo a kolko je vyuctovanie a viem kde som. Akurat mi dnes pisala byvala najomnicka ci maju preplatok/nedoplatok - koncila v novembri a ano ma preplatok. Setrila vodou aj kúrenie (nie bezhlavo ale racionalne) a kedze nastavene to bolo spravne (na 2 osoby, napriek tomu ze ma 2 deti v striedavke) tak to vyslo dobre
@mirkeks vo vyuctovani ktore dostal on, musi byt kolko on platil za Vas energie. Ak to tam nema nevh si od spravcu vypyta vypis mesacny kolko im posielal.
@mirkeks vvzmluve to musí byt rozdelené, inak je neplatná, lenze to tiež znamena že ty si nemala uzavretú platnú zmluvu nielen on, ako by to riešil súd netuším, ale tiež si treba nabudúce niečo najprv naštudovať a nepodpisovať kadečo, hocijaký článok na webe o nájmoch (myslím samozrejme spoľahlivý zdroj) to píše…

ked ti ukazal vyuctovanie, tam by malo byt uvedene kolko platil mesacne (pausal ci ako to nazvat) a v zmluve by si popravde mala mat ze napr. 400E prenajom a 200E na ucty... ak to tak nemas, je to trochu pruser.