icon

Ako riešiť zlú finančnú situáciu?

peter1peter9
Dnes o 09:46

Ahojte,

Je tu niekto, kto mi vie poradiť ohľadom mojej veľmi zlej finančnej situácii ? Finančný poradca alebo niekto podobný

Mám úvery ktoré neviem splácať a už neviem čo robiť.

Je tu niekto, kto má skúsenosti, alebo mi viete odporučiť niekoho ? Už som psychicky v koncoch . Ďakujem.

anonym_5bc715
Dnes o 09:50

skus svoj problem popisat odbornikovi do financnej poradne https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/financn... musis mupopisat situaciu, kolko mas uverov, vyska uverov, ci mas deti......vela stastia

anonym_baee0c
Dnes o 10:20

@peter1peter9 Nepíšeš či máš nejaký majetok, či pracuješ. Odporučila by som osobný bankrot , skús sa spýtať v Centrum právnej pomoci.

pribinak
Dnes o 10:23
@anonym_baee0c

@peter1peter9 Nepíšeš či máš nejaký majetok, či pracuješ. Odporučila by som osobný bankrot , skús sa spýtať v Centrum právnej pomoci.

@anonym_baee0c osobný bankrot môže riešiť až keď bude minimálne rok splácať exekucie

peter1peter9
autor
Dnes o 10:35
@anonym_baee0c

@anonym_baee0c pracujem, 2 práce , dobrý príjem, ale nevedel som splácať úvery , pretože som potreboval vyplatiť mimo bankové veci. Lenže už sa blížim k 3 mesiacom nesplacania a neverim že banka mi pomôže.

peter1peter9
autor
Dnes o 10:37
@anonym_baee0c

@anonym_baee0c situacia v ktorej som je veľmi komplikovaná, preto hľadám niekoho kto by mi vedel pomocť a bol ochotný pomoct

melanta
Dnes o 10:44
@peter1peter9

@anonym_baee0c situacia v ktorej som je veľmi komplikovaná, preto hľadám niekoho kto by mi vedel pomocť a bol ochotný pomoct

@peter1peter9 finančný sprostredkovateľ ti v takejto situácii nepomôže, podľa mňa. Pretože ak 3 mesiace nesplácaš, banka ti nový úver nedá. A finančný sprotredkovateľ nerieši splátkové kalendáre a podobne.

Píšeš, že nevedel si splácať, lebo si musel vyplatiť nebankové veci. Píšeš v minulom čase. Takže teraz už splácať budeš môcť. Zájdi do banky, vysvetli situáciu a dohodni sa na splátkovom kalendári na nezaplatené splátky. Ak budeš teraz už splácať riadne, banka ti isto vyjde v ústrety a nejak sa dohodnete na nesplatenom dlhu. Proste choď do banky a rieš to s bankou. Banka je inštitúcia, ktorá ti môže pomôcť. Ak s ňou budeš na rovinu komunikovať a bude vidieť reálny záujem riešiť situáciu (nielen mať reči).

bomba36
Dnes o 10:49

Tu je úplne zbytočné radiť, pozrite si jeho staršie témy. Napr. toto je len spred mesiaca.
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/je-bezpecne-poskytnut-fotokopiu-obcianskeho-preukazu-pri-pozicke/

anonym_c266e2
Dnes o 10:53

@peter1peter9 tak niečo predaj z hnuteľného majetku, čo si si kúpil za tie pôžičky. 🤷‍♀️ ak je to tak veľmi zle, predpokladám, že máš čo predať.

melanta
Dnes o 10:54
@bomba36

Tu je úplne zbytočné radiť, pozrite si jeho staršie témy. Napr. toto je len spred mesiaca.

@bomba36 čiže pred mesiacom zháňal úver 10 000. Takému nepomôže nič, finančne negramotný a absolútne nezodpovedný.

anonym_68665d
Dnes o 11:26

Keby si si vedel požičiavať stále, tak by si vedel prežiť. Tak funguje náš štát. Na splatenie pôžičky si berie ďalšiu pôžičku

anonym_1b640d
Dnes o 11:37

V tvojom prípade bude najlepšie predat napríklad dom, byt v ktorom bývaš a kúpiť garzonku, a dlhy aspoň sčasti splatiť. Popredaj aj iné hmotné veci. No v prvom rade choď do banky a vysvetli situáciu

pr85
Dnes o 13:10

@peter1peter9 Skús finančných poradcov z Partners Group. Nám pomohli.

anonym_d0f56f
Dnes o 14:23
@pribinak

@anonym_baee0c osobný bankrot môže riešiť až keď bude minimálne rok splácať exekucie

@pribinak
Osobny bankrot po 180 dnoch nesplacania

pribinak
Dnes o 14:43
@anonym_d0f56f

@pribinak
Osobny bankrot po 180 dnoch nesplacania

@anonym_d0f56f

tiezjedna
Dnes o 14:52

ty si nepoučiteľný... vytĺkaš pôžičku pôžičkou, dostal si sa do špirály a ideš ku dnu. Bež sa poradiť a hlavne si už nepožičiavaj. Rady zazneli vyššie...

cutespider
Dnes o 14:57
@peter1peter9

@anonym_baee0c pracujem, 2 práce , dobrý príjem, ale nevedel som splácať úvery , pretože som potreboval vyplatiť mimo bankové veci. Lenže už sa blížim k 3 mesiacom nesplacania a neverim že banka mi pomôže.

@peter1peter9, nemusíš veriť, ale určite sa im treba ozvať skôr než začnú s exekúciou, v bankách existujú odklady splátok a refinancovanie.

anonym_5900aa
Dnes o 15:11

Za úvery si predsa nieco nadobudol či? Zoberiem úver a kúpim si autom, pozemok, byt, šperky atd. Tak sa toho zbav. Jedine že by si tie požičané peniaze prežral alebo hodil na čiernu a padla červená.

anonym_643c36
Dnes o 15:14
@peter1peter9

@peter1peter9 to uz ti ozaj banka nepomoze,uz si v registri dlznikov,co bola velka skoda.Mal si to riesit ihned,vtedy sa to dalo riesit este.Dnes ti uz nic nepomoze.

anonym_643c36
Dnes o 15:15
@anonym_5900aa

Za úvery si predsa nieco nadobudol či? Zoberiem úver a kúpim si autom, pozemok, byt, šperky atd. Tak sa toho zbav. Jedine že by si tie požičané peniaze prežral alebo hodil na čiernu a padla červená.

@anonym_5900aa zacal gemblit,stavkovat,chlastat.Toto su pripady,keby sa clovek zadlzi nad svoje pomery.

bebebi
Dnes o 15:45

@peter1peter9 presne na takéto prípady boli zriadené Poradne komplexnej pomoci (spojili sa pôvodné Dlhové poradne s Rodinnými poradňami). Poradenstvo je bezplatné. Je ich vyše 30. Nájdi si, ktorú máš najbližšie https://pkp.gov.sk/#

unbeholfen
Dnes o 16:00

Ja mám dlh 600€ a od januára som zamestnaný, tak vo februári to vyplatím všetko naraz a mám pokoj, aj keď nebudem mať lóve ale nebudem v mínuse, to je hlavné. Budem zatial nosiť kovošrot do výkupu a vyťahovať z košov (Z) zálohované. Aby bolo na žrádlo aspoň raz za 2 dni.

anonym_d0f56f
Dnes o 16:51
@pribinak

@anonym_d0f56f

@pribinak
V anglictine je taka cudna fraza "there is more than one to skin a cat" v preklade vzdy sa to da aj inak

anonym_d0f56f
Dnes o 16:53
@anonym_d0f56f

@pribinak
V anglictine je taka cudna fraza "there is more than one to skin a cat" v preklade vzdy sa to da aj inak

@anonym_d0f56f

Sorry vypadlo slovicko way
@anonym_d0f56f

unbeholfen
Dnes o 17:01

Ja nespĺňam podmienky ani na osobný bankrot. Mám len 2 dlhy po 300€ a nikdy som nemeškal so splátkou…