icon

Ako sa efektívne vyrovnať s preplácaním hypotéky?

14. nov 2025

Ahojte,
momentálne riešim hypotéku a musím povedať, že je to zaujímavá skúsenosť. 😅
Keď si vezmete napríklad 100 000 €, nakoniec preplatíte dosť veľa peňazí. Chcem sa spýtať, ako ste to vy riešili, alebo ako sa s tým psychicky vyrovnávate?

Strana
z3
anonym_0f11d2
16. nov 2025
@anonym_6b8574

To odkedy sa pocita preplatenie hypoteky, ze pozicana suma krat urok, ktory na nu mam??? hovori tu niekomu nieco skratka pri uroku p.a.?

@anonym_6b8574 a prave to maju ludia sledovat,nielen urok,a toto p.a byva vzdy vyssie ako urok a to si ludia moc nevsimaju.

anonym_0f11d2
16. nov 2025
@ekira1

@anonym_0f11d2 tak ak je až takto labilná, to bude viac a iných problémov, hypo by bola len vrchol ľadovca. Skôr je problém, že si to nevie vypočítať, alebo pochopiť.

@ekira1 skor pochopit,vidi len to cislo preplatenia,ze zo 100000 preplati napr.o 40tisic,teda 140000 ale ze to ma na 30r,to nevidi,ze ma vlastne byvanie a nemusi nikomu dalsiemu prave taku hypo splacat podnajmom,to tiez asi nevidi.A z hlavy nevie vyhnat myslienku preplatenia,asi by ma drblo 30r takto rozmyslat a premyslat,a rozoberat to v hlave stale,ciste psycho.

anonym_fe40c9
17. nov 2025

@anonym_autor ahoj jedna vec je že hodnota nehnuteľnosti bude stále stúpať a druhá že je ideálne pravidelná kontrola podmienok, vždy co najnižší úrok na trhu a kombinácia splácanie úveru s investíciami ktoré dokážu zarobiť viac ako mi Hypo berie ale sú zároveň chránené štátom a NBSkou. Pre viac info ako to cele nastaviť a dozvedieť sa viac info mi kľudne nápiš☺️

romino
18. nov 2025

Fake tema ?
Ok, tak zi v podnajme. Obzri sa nasledne o co i len 5 rokov nazad, ci sa oplatilo ...ci si budes hovorit "hlavne ze som na hypoteke nepreplatila".

Strana
z3