Ako sa efektívne vyrovnať s preplácaním hypotéky?
Ahojte,
momentálne riešim hypotéku a musím povedať, že je to zaujímavá skúsenosť. 😅
Keď si vezmete napríklad 100 000 €, nakoniec preplatíte dosť veľa peňazí. Chcem sa spýtať, ako ste to vy riešili, alebo ako sa s tým psychicky vyrovnávate?
@anonym_0f11d2 tak ak je až takto labilná, to bude viac a iných problémov, hypo by bola len vrchol ľadovca. Skôr je problém, že si to nevie vypočítať, alebo pochopiť.
@ekira1 skor pochopit,vidi len to cislo preplatenia,ze zo 100000 preplati napr.o 40tisic,teda 140000 ale ze to ma na 30r,to nevidi,ze ma vlastne byvanie a nemusi nikomu dalsiemu prave taku hypo splacat podnajmom,to tiez asi nevidi.A z hlavy nevie vyhnat myslienku preplatenia,asi by ma drblo 30r takto rozmyslat a premyslat,a rozoberat to v hlave stale,ciste psycho.
@anonym_autor ahoj jedna vec je že hodnota nehnuteľnosti bude stále stúpať a druhá že je ideálne pravidelná kontrola podmienok, vždy co najnižší úrok na trhu a kombinácia splácanie úveru s investíciami ktoré dokážu zarobiť viac ako mi Hypo berie ale sú zároveň chránené štátom a NBSkou. Pre viac info ako to cele nastaviť a dozvedieť sa viac info mi kľudne nápiš☺️
Fake tema ?
Ok, tak zi v podnajme. Obzri sa nasledne o co i len 5 rokov nazad, ci sa oplatilo ...ci si budes hovorit "hlavne ze som na hypoteke nepreplatila".

To odkedy sa pocita preplatenie hypoteky, ze pozicana suma krat urok, ktory na nu mam??? hovori tu niekomu nieco skratka pri uroku p.a.?
@anonym_6b8574 a prave to maju ludia sledovat,nielen urok,a toto p.a byva vzdy vyssie ako urok a to si ludia moc nevsimaju.