Ako sa naučiť investovať efektívne?
Ahojte, som zatiaľ na VŠ, končím budúci ak.rok, rodičia mi mesačne prispievajú na živobytie, bývam v zdieľanom byte so spolužiačkami (mesačne 200€),okrem toho chodím na príležitostné brigády a mám prospechové štipendium. Ide o to, že na sporiacom účte mám nejaké peniaze, nie je to žiadna veľká čiastka, cca 4000€. Dávam si tam peniaze, ktoré dostanem napr. na narodeniny, Vianoce, proste také, ktoré momentálne nepotrebujem... Viackrát som tu na MK zachytila, že ľudia peniaze investujú, lebo držaním na účte strácajú svoju hodnotu. Chcela by som sa opýtať - kam investujete? Cez banku? Absolútne nič o tom neviem, mali by ste nejaké tipy na články, videá, kde sa môžem o investovaní niečo naučiť? Prosím a ďakujem krásne!
pozri si finax.sk
Ja investujem cez nich a maju plno webinarov aj blogov
Je to ťažké nájsť nejaký zdroj informácií ktorý nebude zaujatý. Napríklad nájdeš článok na nejakej stránke ktorá predáva a odkupuje investičné zlato že najlepšie je investovať do zlata alebo iných drahých kovov. Banka ktorá ponúka investovanie cez nich ti povie že iba ich fondy sú najvynosnejšie a najbezpečnejšie. Kamarát ktorý nakúpil Bitcoin keď bol 10 000 ti povie že najlepšie zhodnotenie máš pri krypte, ďalší ti povie aby si si kupovala akcie alebo investovala do S&P 500..
Takže poradiť ti neviem. A neviem kde som sa to naučila ja, asi len také utržkovité informácie v rámci všeobecného rozhľadu som si potom bližšie pozrela v grafoch.
spomenuty finax
Alebo ztranka: peniazesucas.sk
Ti sa mi javia ze tak najvseobecnejsie informuju
urcite by som zacala investovat cez banku, treba si precitat co banky pisuvo investovani, len treba si uvedomit, ze je to na dlhodobejsie obdobie, to znamema, ze za tri mesiace nemusi byt ziadny vynos vidiet. vo vseobecnosti dlhopisove fondy vynasaju malo, ale nie su rizikove, naproti tomu akciove fondy mozu mat vacsi vynos, ale moze byt vacsie riziko straty.
super, dakujem vas vsetkym velmi pekne za vas cas mi odpovedat! spomenute stranky si urcite pozriem
Len nie cez banku, zbytočné poplatky banke, banka nie je správcovská spoločnosť.
Lepšie radšej spomenutý finax.
Ja investujem cez EIC, IAD, ale tam sa dá cez finančného sprostredkovateľa.
Na YouTube sa dá nájsť veľa videí o investovaní - napr. Finax, BMT, Babocky, Furt niečo s peniazmi, Podcasty na rovinu online o peniazoch, ....
Mozes preluskat forum ako-investovat.sk. Lrecitaj si uz spomenute peniazesucas.sk, na tych forach dosta es linky na dalsie fora, kde si precitas veci. Pozri aj intenet (investopedia, Buffetove videa apod). Mueis najprv ziskat zaklady a na tych stavat
Na ta3 veľa hovoria o investovaní. Odporúčam sledovať alebo si pozrieť niečo v archíve. Bude aj konferencia s názvom rozinvestuj sa Slovensko. Určite tam odznejú nejaké rady. Držím palce.
Ahoj, ak chceš tak mi napíš ss. Nemám problém poradiť .
Poprípade môžeš skúsiť spoločnosti ako IAD investments (iPlus) či Prosight Slovensko.
Ponúkajú aj vzdelávanie samozrejme za poplatok a môžeš tam začať aj kariéru.
+ Samozrejme investície cez nich stojí poplatky či stupny poplatok, ktorý samozrejme nie je nízky.
Ja som spravil chybu že som si poriadne nepreveril spoločnosti ktorých je viac.
Poprípade mám kontakt na dvoch finančných poradcov.
Autorka - čo študuješ? V tvojom prípade mi príde najlepšia investícia fakt len do vzdelania, s ktorým vieš, kde a koľko dokážeš zarábať.
Veľmi rád vysvetlím, význam sa v tom, mam skúšky. Nerobím sprostredkovanie. Cez banku isto nie, najhoršia možnosť. Pozrite si YouTube kanál Investiční brambora, web bluenumbers.sk, aj fb a pýtajte sa. Na začiatok je finax skvelý, neskôr je ale lepší prechod k brokerovi keďže tam neplatíte skoro nič. Vysvetlím ak treba, investovanie je moje hobby

pozri finančná hitparáda.sk
tam aspoň budeš vidieť kde aké úroky dávajú rôzne banky....
ale to len ohľadom sporiaceho účtu, alebo bežného účtu, ....