Ako sa vyhnúť vysokým daniam pri nákupe z USA?
Ahojte dievčatá,
Ako sa vyhnúť vysokým poplatkom za dané keď si objednám tovar z usa? keď objednám za $300, určite polovicu z toho musím zaplatiť. Je možnosť to obijst? Ďakujem za rady.
Legalny ziadny sposob nie je. Zaplatis obrovske postovne (vacsinou je postovne zdarma iba v ramci USA), potom dan a ak mas nad 150 EUR tak aj clo (3-8 % podla druhu tovaru). Platis to aj z postovneho, nielen z ceny zasielky. Takze sa to absolutne neoplati.
Niektore firmy ponukaju to, ze si "prenajmes" v USA adresu a oni nasledne raz za urcite obdobie kontajnerom toto vsetko dovezu co tam ludia maju do EU. Skusenost s tym ale nemam.
Nijako, jedine ze by to niekto poslal odtial ako darcek zo sukromnej adresy. Neda sa tomu nejak velmi vyhnut
@luccija chcem zo stranky popflex.com a nedá sa, lebo som nakúpila cez popflex.cz a to bola chyba lebo tovar nedoruceny a peniaze zobrali, potom som prišla nato ze je to pofiderna stránka 🙈 tak som ten tovar chcela že som sa dala ošupat. Už reklamaciu rieši moja banka.
@lucyluska ,ked tie veci tak velmi chces, tak rataj s tym, ze zaplatis dan a plus aj clo. A nie malo na postovnom. Toto je na zvazeni kazdeho, ci to tak bude akceptovat, ked sa mu tak cena navysi. Iny legalny sposob nie je.
Ak by Ti to aj niekto poslal ako darcek, ze je v USA a necha si to poslat k sebe (ak mas takehoto znameho), tak minimalne postovne mu uhradit k tomu musis, co su desiatky EUR.

Nie je. Jedine deklarovat nižšia hodnotu, ale to by musela sedieť deklarovaná hodnota, faktúra aj platba a muselo by to byť aj realistické. Import je drahý, bohužiaľ.