Ako sa vyrovnať s ďalšou vlnou zdražovania?
vraj bude od januára ďalšia vlna zdražovania, kam toto speje? zachvílu budeme všetci stanovať niekde pri hlavnej stanici.. ako sa dá stále žonglovať s jedným a tým istým platom a stále vyššími cenami?
Treba sa zamyslieť pri najbližších voľbách komu das svoj hlas
@pribinak tí ktorých sa to týka budú zase voliť tú istú svoloč, škoda reči
Najvyssia miera inflacie v eurozone, Smer stabilne 19-20%.
Patine obyvatelstva je to ocividne jedno. Ake napredovanie ocakavas od krajiny kde ludia buduju mur proti akemukolvek napredovaniu. Ved vkuse niekto toci o boji proti progresivizmu.
Niekomu staci karafiat k MDZ a studeny gulas k zivotu. My ostatni mame smolu pretoze my si to musime najprv "zasluzit"......povedala budovatelka statu ktora pravdepodobne vytierala dlazky neviem kde.
Ja som to vravel vzdy, Smeraci najviac zlomia palicu na vlastnych volicoch pretoze ti maju najhlbsie do vrecka.
Stat je tak zadlzeny,ze uz nic nepomoze.Ani ked znova zvysia dph,zrusia pridavky,danovy bonus na deti,podpori,2 pilier rozoberu na kusky.My ani dochodok nebudeme mat,a dochodcom tiez znizia dochodok.Potom to opet roztoci spiralu,prepustania ludi,zvysenie inflacii,ludia v existencnych velkych problemoch.Krach statu.
ludia sa bud odstahuju, alebo budu nakupovat v susedstve, co maju najblizsie, niekto Ukrajinu, niekto Madarsko, niekto Rakusko, lebo ked na vychode clovek zarobi tých 800 e uz neprezije
@pribinak nie, že by som volila Smerohlas, ale fakt si myslis, že keď bude pri vláde niekto iný, tak sa niečo zmeni? V Ba vládne Ps a SaS 7 rokov v komunale, násej rodine stúpli ročne poplatky 1000 eur a viac. Robia presne to iste ako Smerohlasaci - zavádzajú nezmyselne dane a poplatky, alebo ich zvyšujú, fungujú na 20% províznom systeme za sprostredkované zákazky, prezamestnanost a zamestnanosť mŕtvych dusi, celá trollia farma zo Sumracnej sa môže ist od Valla ucit ako sa robi ovplyvňovanie verejnej mienky prostredníctvom brigádnikov na sociálnych sieťach. Ja mám skôr pocit, že Slovensku už nepomoze nikto a nič.
Patine obyvatelstva je to ocividne jedno. Ake napredovanie ocakavas od krajiny kde ludia buduju mur proti akemukolvek napredovaniu. Ved vkuse niekto toci o boji proti progresivizmu.
Niekomu staci karafiat k MDZ a studeny gulas k zivotu. My ostatni mame smolu pretoze my si to musime najprv "zasluzit"......povedala budovatelka statu ktora pravdepodobne vytierala dlazky neviem kde.
Ja som to vravel vzdy, Smeraci najviac zlomia palicu na vlastnych volicoch pretoze ti maju najhlbsie do vrecka.
@bu_bu_bubak Kiež by sa to dalo takto ľahko zaškatuľkovať, že smer a hlas volia len socky, ktorým stačí guláš a karafiát.
Tým, že sú to také strany aké sú a že korupcia je tu vďaka nim už 20 rokov, tak ich volia celé podnikateľské rodiny a často aj celé firmy/dediny etc etc, lebo aj im z toho niečo kvápne ked bude smer/hlas pri moci.
Napríklad u nás v dedine sa veľkolepo vyhlasovalo aj v rozhlase, že treba voliť smer lebo vďaka nim máme kanalizáciu a revitalizáciu parku pred obecným domom :D
Poznám xy ľudí, ktorí ho volia kvôli tomu, že sa ľahko kradne drevo v lese, keď to stráži smerák, poznám xy ľudí ktorí volia smer lebo potom z toho profitujú a nie len gulášikom :D
Celý svet je dnes hore nohami. Na zdražovanie si musíme jednoducho zvyknúť, lebo lepšie už pravdepodobne nebude – bude to len horšie. Taký je bohužiaľ smutný obraz ľudstva.
@pribinak nie, že by som volila Smerohlas, ale fakt si myslis, že keď bude pri vláde niekto iný, tak sa niečo zmeni? V Ba vládne Ps a SaS 7 rokov v komunale, násej rodine stúpli ročne poplatky 1000 eur a viac. Robia presne to iste ako Smerohlasaci - zavádzajú nezmyselne dane a poplatky, alebo ich zvyšujú, fungujú na 20% províznom systeme za sprostredkované zákazky, prezamestnanost a zamestnanosť mŕtvych dusi, celá trollia farma zo Sumracnej sa môže ist od Valla ucit ako sa robi ovplyvňovanie verejnej mienky prostredníctvom brigádnikov na sociálnych sieťach. Ja mám skôr pocit, že Slovensku už nepomoze nikto a nič.
@tramtada31 tak ja dúfam že zmena vlády prinesie výrazne nižšiu korupciu a tým pádom aj efektívnejšie a čestnejšie nakladanie s financiami
Že zmena vlády prinesie progresívnejšie ekonomicke riešenia, prinesie viac investícii a orientáciu na EU a nie Rusko
@tramtada31 Vallo je z PSka, pokiaľ viem. PSko je ľavicová strana, ľavicová strana je aj Smer. Takže je absolútne pochopiteľné, že robia defacto rovnakú politiku, len inak zaobalenú.
@tramtada31 tak ja dúfam že zmena vlády prinesie výrazne nižšiu korupciu a tým pádom aj efektívnejšie a čestnejšie nakladanie s financiami
Že zmena vlády prinesie progresívnejšie ekonomicke riešenia, prinesie viac investícii a orientáciu na EU a nie Rusko
@pribinak ved sme tu mali Matovica,taku hroznu vladu sme tu nemali roky,rokuce a nejde o kradnutie,ved aj na momkach sa krasne nabalili,na vareni pre Ukrajincov tak isto.Toto iste nas bude cakat nech tu bude hocijaka vlada.Nie nikomu nejde o dobro ludi ale znicit stat a zrusit,rozkuskovat,rozpredat do okolitych statov.Tak dopadneme.Bratislavu pripoja k Madarsku,uz teraz to tam skupuju vo velkom a vedia preco.
@pribinak Jaj, tak ako minule, aj teraz bude pred volbami stacit, ked si niekto z nich vycapi billboard s heslom "Chcete lacnejsie potraviny?" A budu volici 😐
ľudia znížia výdavky len na nevyhnutné veci
prestať financovať zlozvyky, hazard, cigarety, alkohol
znížiť návštevu reštaurácií a donášky
premýšľať pred kúpou či to chcem alebo to naozaj potrebujem a či to potrebujem teraz alebo môžem odložiť kúpu alebo vybrať lacnejšiu vec
tým pádom nastane krach v niektorých odvetviach a ľudia prídu o prácu a schudobnejú
@bu_bu_bubak Kiež by sa to dalo takto ľahko zaškatuľkovať, že smer a hlas volia len socky, ktorým stačí guláš a karafiát.
Tým, že sú to také strany aké sú a že korupcia je tu vďaka nim už 20 rokov, tak ich volia celé podnikateľské rodiny a často aj celé firmy/dediny etc etc, lebo aj im z toho niečo kvápne ked bude smer/hlas pri moci.
Napríklad u nás v dedine sa veľkolepo vyhlasovalo aj v rozhlase, že treba voliť smer lebo vďaka nim máme kanalizáciu a revitalizáciu parku pred obecným domom :D
Poznám xy ľudí, ktorí ho volia kvôli tomu, že sa ľahko kradne drevo v lese, keď to stráži smerák, poznám xy ľudí ktorí volia smer lebo potom z toho profitujú a nie len gulášikom :D
@procrastique samozrejme...
To je cely problem Slovenska. Oportunisti ktori pozeraju len na svoje blaho a zvysok krajiny sa moze dat vypchat.
Hej, tu kanalizaciu urcite cvakol Smer 😆. Ledaze by opak bol pravdou, ze to islo z penazi tej zlej EU co nam tu vsetko "diktuje".
To je na tom to krasne, Smeraci nieco zapotia a ludia im to zozeru aj s navijakon lebo sak naco si nieco overovat, oni by im urcite neklamali.
Tato krajina uz ide na zotrvacnost a ked nebodaj raz pride grecky scenar, ako prva okolo mura pojde vacsina ich volicov. Tych, co sa okolo nich maju dobre je len mala skupinka pretoze Hranol tolko hladnych krkov zivit nebude.
Tiež nechápem prečo si všetci myslia keď vyhrá PS nebude zdrazovat. Zdražovanie sa deje všade vo svete a bude tak i za PS. Nebuďte naivní
@pribinak nerada sa miesam do politiky, ale čo sa zmení keď budeme voliť ináč? Co je správne? Ako sa hovorí, keď vŕtačka lapaju, pekne mu spievaju. Vždy sa nájde dôvod na zvyšovanie cien. Raz to bude vojna, potom potopy, potom nadmerné sucho, potom nejaká pandémia atď...
Ked potrebujú hrabať, nech zdrazia aj 100 násobne alkohol a cigarety, automaty.
Ale nie chlieb, ovocie, nie energie. Veď to je neúnosné. Už máme svoje bývanie, ale keď sme museli byť v podnájme, tak 2.izb byt na východe v zapadakove, ani nie Košice, Michalovce, Prešov...stal v 2019tom 380e s energiami a za 2 roky stúplo nájomné kvôli energiam na 620e, minulý rok sme platili 700e a ročne 150e za 3 osoby daň za smetí.
Čo som pred polrokom platila za potraviny, teraz 2x toľko. Prázdny košík, len základné potraviny a 100e v prdeli.
Teraz keď bude nová vláda, ceny dole nepôjdu, a platy tiež hore nie. Jedine ze dajú nejaký dobrý bonus na deti, prídavky, príspevky. Ale potraviny a energie lacnejšie nebudú.
Pre mňa je PS najhoršia voľba čo môže byť pre Slovensko . V tesnom závese Smer. ja som konzervatívny volič pravicovo orientovaný , a nasmerovaný LEN na pomoc starým , chorým a deťom . Všetci ostatní ktorí nespadajú do tejto kategórie si musia pomôcť sami . Najhoršia vláda čo tu kedy bola bol Mečiar a potom Matovič. takže ja si počkám na pravicovú stranu alebo stred pravica a tú budem voliť. Čo sa týka zdražovania potravín , nakupujem základné potraviny( nie však fanaticky ) , tak to až tak extra nepociťujem . nepáči sa mi transakčná daň , dane z nehnuteľnosti , progresívne zdaňovanie fyzických osôb a rovnako tak sa mi nepáčia mnohé sociálne dávky ako napr. tehotenské , OČR počas prázdin, škôlkovné atď . Niektoré veci zmeny sa mi páčia a to plánované odstránenie diskriminácie rodiča na materskej a rodičovskej vo vzťahu k výpočtu dôchodku atď. Spoplatnila by som opakovanie ročníka VŠ ( okrem zdravotných dôvodov ) v dennom štúdiu , podporila by som duálne školstvo atď.
@bu_bu_bubak konečne to niekto povedal nahlas, súhlasím👍🫠
Pre mňa je PS najhoršia voľba čo môže byť pre Slovensko . V tesnom závese Smer. ja som konzervatívny volič pravicovo orientovaný , a nasmerovaný LEN na pomoc starým , chorým a deťom . Všetci ostatní ktorí nespadajú do tejto kategórie si musia pomôcť sami . Najhoršia vláda čo tu kedy bola bol Mečiar a potom Matovič. takže ja si počkám na pravicovú stranu alebo stred pravica a tú budem voliť. Čo sa týka zdražovania potravín , nakupujem základné potraviny( nie však fanaticky ) , tak to až tak extra nepociťujem . nepáči sa mi transakčná daň , dane z nehnuteľnosti , progresívne zdaňovanie fyzických osôb a rovnako tak sa mi nepáčia mnohé sociálne dávky ako napr. tehotenské , OČR počas prázdin, škôlkovné atď . Niektoré veci zmeny sa mi páčia a to plánované odstránenie diskriminácie rodiča na materskej a rodičovskej vo vzťahu k výpočtu dôchodku atď. Spoplatnila by som opakovanie ročníka VŠ ( okrem zdravotných dôvodov ) v dennom štúdiu , podporila by som duálne školstvo atď.
@subartic ved ked opakujes rocnik na vs, tak si potom aj platis
@pribinak Jaj, tak ako minule, aj teraz bude pred volbami stacit, ked si niekto z nich vycapi billboard s heslom "Chcete lacnejsie potraviny?" A budu volici 😐
@marianarem žiaľ ☹️
@pribinak nerada sa miesam do politiky, ale čo sa zmení keď budeme voliť ináč? Co je správne? Ako sa hovorí, keď vŕtačka lapaju, pekne mu spievaju. Vždy sa nájde dôvod na zvyšovanie cien. Raz to bude vojna, potom potopy, potom nadmerné sucho, potom nejaká pandémia atď...
Ked potrebujú hrabať, nech zdrazia aj 100 násobne alkohol a cigarety, automaty.
Ale nie chlieb, ovocie, nie energie. Veď to je neúnosné. Už máme svoje bývanie, ale keď sme museli byť v podnájme, tak 2.izb byt na východe v zapadakove, ani nie Košice, Michalovce, Prešov...stal v 2019tom 380e s energiami a za 2 roky stúplo nájomné kvôli energiam na 620e, minulý rok sme platili 700e a ročne 150e za 3 osoby daň za smetí.
Čo som pred polrokom platila za potraviny, teraz 2x toľko. Prázdny košík, len základné potraviny a 100e v prdeli.
Teraz keď bude nová vláda, ceny dole nepôjdu, a platy tiež hore nie. Jedine ze dajú nejaký dobrý bonus na deti, prídavky, príspevky. Ale potraviny a energie lacnejšie nebudú.
@anonym_22b311 voľ ako chceš, ja budem voliť zmenu
@pribinak ved sme tu mali Matovica,taku hroznu vladu sme tu nemali roky,rokuce a nejde o kradnutie,ved aj na momkach sa krasne nabalili,na vareni pre Ukrajincov tak isto.Toto iste nas bude cakat nech tu bude hocijaka vlada.Nie nikomu nejde o dobro ludi ale znicit stat a zrusit,rozkuskovat,rozpredat do okolitych statov.Tak dopadneme.Bratislavu pripoja k Madarsku,uz teraz to tam skupuju vo velkom a vedia preco.
@anonym_768ec8 heh no momky bola zlata bana, uplne zbytocne, ale ryzovalo sa na šparaní ostosest, detto maniacke vyhadzovanie eur za to, ze sa dal niekto ockovat, aby splnili kvoty...najhorsie roky cirkusu, za mna velke NIE Smer rovnako aj Matovič, proste tu je velky problem, ze kazdy chce kradnut a rozhadzovat
@tramtada31 uved ktoré poplatky vám stúpli o 1000e
@marianarem Pelle sa iba pýtal ľudí či chcú lacnejšie potraviny, on ich nesľuboval. 😅
Mne to nieje jedno, ale koho volit? Keď tam stále tá istá čvarga, ktorá sa chce ešte viac nabaliť!! Ja som dávno cca 12-15 rokmi už volila Paliho veselú kapurkovu stranu, lebo nebolo koho vybrať a tiež na kontorlu komisie či dobre spočíta hlasy ale aj na znak rebelstva a nič sa nestalo. Tiež sa mi nepáči, že je v strane a zrazu si založi svoju novú stranu a stále v parlamente!! To kde sme keď nesúhlasíš so smerovaním strany ok ale chodiť preč a cakaj na nové voľby.
Lebo vela politikov sa dostane len na základe toho že ich strana dostala napr 100000 hlasov a, že z ich strany môže byt v parlamente 10 ľudí a “ prvých” 10 na kandidátke ide si sadnúť do kresla. Lebo keby bol napr na 78 mieste a ľudia by si ho konkrétne vybrali tak ok. Ale toto..
Mne keď sa nepáči v robote tak ti povedia daj výpoveď a hľadaj si. Aj ja by som chcela povedať hm budem nezávislá robiť si “ po svojom ale firma mi bude platiť!!
K politickej diskusii, ktorá tu vzniká sa nevyjadrím, možno iba toľko, že Slovensku už nepomôže nič a bude tu len horšie a horšie. Ktokoľvek bude vo vláde chleba nám to lacnejší nespraví. Bude to tak ako v jednej diskusii- Amerika- dve alebo tri práce, žiadna rodina, žiaden súkromný život, len robota od nevidím do nevidím aby človek dokázal poplatiť základné veci, a potom pred dôchodkom (tak okolo 67rokov)ho z niektorej z tých robôt iba vynesú nohami napred. Ak teda nechcípne ešte skôr.
Autorka k tvojej otázke- neviem, doteraz som to ako tak zvládala aj z malého platu, okresala som množstvo výdavkov, na chvíľku to pomohlo, ale už zas je to u mňa na hrane. Neodložím ani peso, od výplaty do výplaty, aj to ledva. Tu ti poradia len toľko, že si máš nájsť brigádu alebo ďalšie práce, keď ti to nevychádza.. čiže tvoja diskusia je len taký výkrik do tmy, ale ak ťa to poteší- nie si v tom sama, je to realita mnohých slovenských rodín….
Ja sa necitim bohata...cisty prijem zo zamestannia mam rovnaky ako pred 2 rokmi, vdaka tomu, ze nedostavam danovy bonus na deti. Z 3000 platu co zarobim, dostanem cca 2200 na ucet a dalsiu tisicku za mna plati este firma. Kde v p.ci tie peniaze su? Ides do nemocnice, ako keby si siel do escape room, deti sedia v rovnakej skole ako pred 30 rokmi, dialnice? Vsak vieme. Nas stat sa roky vladnutia smeru je v uplnej p.ci. Matovic bol chory clovek, ale MOM aj ockovania boli po celom svete, tomu sa da vycitat iba to, ze svojich chaotickym vladnutim a psychopatickym pristupom nam opat vybavil vladnutie smeru, hlasu a sns..
Ja sa necitim bohata...cisty prijem zo zamestannia mam rovnaky ako pred 2 rokmi, vdaka tomu, ze nedostavam danovy bonus na deti. Z 3000 platu co zarobim, dostanem cca 2200 na ucet a dalsiu tisicku za mna plati este firma. Kde v p.ci tie peniaze su? Ides do nemocnice, ako keby si siel do escape room, deti sedia v rovnakej skole ako pred 30 rokmi, dialnice? Vsak vieme. Nas stat sa roky vladnutia smeru je v uplnej p.ci. Matovic bol chory clovek, ale MOM aj ockovania boli po celom svete, tomu sa da vycitat iba to, ze svojich chaotickym vladnutim a psychopatickym pristupom nam opat vybavil vladnutie smeru, hlasu a sns..
@anonym_547e2c súhlasím do bodky

nie,nebude,lebo zdražuje sa stále v jednom kuse niečo