icon

Ako sa vyrovnať s ďalšou vlnou zdražovania?

12. aug 2025

vraj bude od januára ďalšia vlna zdražovania, kam toto speje? zachvílu budeme všetci stanovať niekde pri hlavnej stanici.. ako sa dá stále žonglovať s jedným a tým istým platom a stále vyššími cenami?

alica110
13. aug 2025

Zdražuje sa všade. Žijem v Česku, každú chvíľu niečo zdražuje. Je to už neúnosné.

alica110
13. aug 2025

Vďaka Eu a ich šialeným povolenkám na všetko, green dealu a povinnému prerozdeľovaniu migrantov nás čakajú veľmi ťažké časy.

tramtada31
13. aug 2025
@markusrasford

@tramtada31 uved ktoré poplatky vám stúpli o 1000e

@markusrasford nie raz sa zvyšovala dan z nehnutelnosti, za garaz platime pomaly to, čo za byt, to je extrem, zvysovali vodné, stočné, poplatky za odpady (OLO extrémne zvýšilo poplatky za uskladnenie stavebneho odpadu, ja sa ani necudujem, že ľudia radšej vyhodia staré kachlicky do komunalneho odpadu, alebo niekde v prirode, keď majú platit také pálky, lebo nie sú motivovaní k recyklácii), za dve auta za rezidentske karty platime 189 eur, potom 20 bonusové karty, parkovné v iných zónach, aj keď je to rovnaka mestská čast, k tomu pokuty za parkovanie, lebo to, že si platíš rezidentsku kartu Ti negarantuje, že zaparkuješ!!! Takze keď to zaparkuješ mimo Box, lebo nemas kde, tak dostanes pokutu 78 eur (inak za tuto objektívnu zodpovednost a sadzbu 78 eur vdacime Vallovi, ktorý vybavil jej zavedenie na vláde, čo na tom, že takéto vysoké pokuty nemajú ani v Rakusku), zdrazovanie cestovného (zrušenie 15 minútového lístka - pre nás podstatne, lebo najčastejšie jazdy elektrickou pre nás/detom na kruzky sú 7 minútové jazdy elektrickou, takze cesta rodiny s detmi autom vyjde podstatne lacnejsie ako MHD, rušenie spojov, zdrazovanie skolok (tie spadajú síce pod mestsku cast, ale keby Vallo nezadrziaval mestskym častiam prispevky na MS mestskym častiam, ale im vyplácal celu sumu od statu, tak miesto 60 eur za dieťa rodičia platia možno tak 10 eur)… na to, aké biedne služby Magistrat poskytuje, (neviem, či si niekedy žiadal napriklad o orez stromov na ich pozemkoch z ktorého padaju konáre s priemerom 10 cm, tak to trvalo 5 rokov), tak nemajú morálne právo nám zvysovat poplatky. Na druhej strane rozhadzuju miliony kamaratom, daruvaju pozemky oligarchom, ktorým odpúšťajú aj dane (napr zaviedli ulavu dane 50% na sportoviska, lebo si to Kmotrik ako majitel štadióna na Tehelnom poli vybavil atd.). Pokial nás má toto cakat na urovni statu, že budú ludom brat a dávať spriateleným developerom/oligarchom, tak nás žiadna zmena k lepsiemu necaka a poviem ti, ze pokial majú verejnú spravu obsadiť spriateleni ľudia PSka, čo sú väčšinou blbi aktivisti, ktori miesto reálnej prace pre ludi radšej celé dni sedia na Fb a “velebia pána”, tak to už tam Fico môže rovno zostat a ušetríme aspoň za zlate padaky

arieska
13. aug 2025

a keďže sa čoraz viac začína hovoriť o zvyšovaní DPH z 23 na 25% tak to bude ešte horšie... Ale hlavne že tých 150+1 ľudí na čele štátu sa má dobre 😢

martinka13
13. aug 2025

Treba rozmýšľať pred ďalšími voľbami. Nie teraz plakať nad rozliatym mliekom. Ak tam bude stále táto háveď, všetci skončíme pod mostom, alebo v inej krajine (v čo ja aj verím).

lucilaines
13. aug 2025

Pre vsetkych, co sa pytaju, ci sa zmeni volbami. No moze sa zmenit velmi vela. Ze vsetci kradnu, ze vsade sa zdrazuje a podobne, to moze byt pravda. Ale Fico a spol tu robi jednu zasadnu,az by som povedala, ze klucovu vec a to, ze nici podnikatelske prostredie. Ci uz PS alebo aj SaS a podobne zmyslajuce strany toto (dufam) robit nebudu a to je jediny kluc k tomu, aby niekedy, o 20 rokov, aspon bola sanca na zmenu. My sa nemozeme a nebudeme mat lepsie a nebudeme mat vyssie platy, ked zahranicni investori nas ibchadzaju radsej uz aj prstom na mape, lebo netusia, aku novu dan ci odvod si zajtra vymyslime, vidia ze firmy, ktorym sa dari a zarabaju, su verejny nepriatel, mladi vzdelani ludia su uz davno za horami za dolami a treba ich tu hladat lupou co stoji nemale peniaze. Slovenski mensi podnikatelia a zivnostnici sa trapia, zatvaraju alebo presuvaju sidla do zahranicia. My tu nemozme zarabat viac, pretoze nemame nikoho, kto nam tie mzdy zaplati. Ti, co tu bol od vlady Dzurindu pomaly odchadzaju alebo krachuju a novi nad nami ani nerozmyslaju. A to roztaca cely dalsi kolotoc nizkych vydavkov domacnosti, dalsich nizkych trzieb prevadzok, dalsie zatvaranie a tak dalej. Toto je ale nieco, co bude trvat desatrocie, kym sa to napravi. To ani jedny volby nevyriesia, pretoze zahranicne firmy nam uz neveria a vidia Slovensko ako ciernu dieru, sbsolutne nie ako perspektivnu krajinu, kde by mohli prist a otvarat nove podniky. To musi byt konzistentne dlhodobe smerovanie v krajine. Toto je ale tazko vysvetlit v krajine, kde podnikatel a zamestnavatel je v ociach mnohych zdierac co sa na nich nabaluje a najlepsie mu naplut pod nohy.

beataxxx
13. aug 2025

Bohuzial si to vystihla uplne do detailu….mozno tato bieda otvori oci aj Ficovolicom, aj ked neviem, ci su schopni posudit, kam nas Fico taha….ale aj ked verim a dufam, ze vladnut bude terajsia opozicia, prve roky budu brutalne tazke, pretoze tu bude vyplienena krajina bez prosperujucich fabrik, teraz sa hlavne dane zvysuju, ale ak sa budeme chciet dostat zase hore, tak to budu musiet byt take skrty verejnych vydavkov, ake tu este neboli, co im na popularite neprida a ludia na hranici chudoby to nepochopia….vzdy je to tak, ze pravicove strany setria a pozdvihuju ekonomiku a lavica rozhadzuje….

anonym_ba225b
13. aug 2025

Nie som zďaleka Ficovolic, ale zdražuje sa všade. Bulhari tiež plaču, nastupuje im euro od januára a už teraz im začína zdražovanie. Zúfalí sú. Platy nízke.

beataxxx
13. aug 2025
@anonym_ba225b

Nie som zďaleka Ficovolic, ale zdražuje sa všade. Bulhari tiež plaču, nastupuje im euro od januára a už teraz im začína zdražovanie. Zúfalí sú. Platy nízke.

@anonym_ba225b kedysi sme sa porovnavali s vyspelymi statmi a teraz s Bulharskom….to sme to dopadli…..

mizoko
13. aug 2025
@anonym_768ec8

@pribinak ved sme tu mali Matovica,taku hroznu vladu sme tu nemali roky,rokuce a nejde o kradnutie,ved aj na momkach sa krasne nabalili,na vareni pre Ukrajincov tak isto.Toto iste nas bude cakat nech tu bude hocijaka vlada.Nie nikomu nejde o dobro ludi ale znicit stat a zrusit,rozkuskovat,rozpredat do okolitych statov.Tak dopadneme.Bratislavu pripoja k Madarsku,uz teraz to tam skupuju vo velkom a vedia preco.

@anonym_768ec8 Matovič nebol nič moc,to všetci vieme. Ale zamysli sa že vtedy vychytali koronu a nikto,absolútne nikto nevedel čo robiť. Tie stupídne lotérie a podobne boli výhodné prachy. O tom sa nemusíme baviť. Ale prirovnávať tri roky keď fakt mali smolu na coronu a začiatok konfliktu na UA k 14 rokom Fica kt nemal nič iné na riešenie len dať krajinu do poriadku? To vážne?

mizoko
13. aug 2025
@anonym_ba225b

@anonym_ba225b ako si napísala,nastupuje im euro. To aj v Chorvátsku narobilo bordel. Ale u nás je euro od 2009. Takže? A zdražuje sa všade,ale na SK je to extrém.

mizoko
13. aug 2025
@beataxxx

Bohuzial si to vystihla uplne do detailu….mozno tato bieda otvori oci aj Ficovolicom, aj ked neviem, ci su schopni posudit, kam nas Fico taha….ale aj ked verim a dufam, ze vladnut bude terajsia opozicia, prve roky budu brutalne tazke, pretoze tu bude vyplienena krajina bez prosperujucich fabrik, teraz sa hlavne dane zvysuju, ale ak sa budeme chciet dostat zase hore, tak to budu musiet byt take skrty verejnych vydavkov, ake tu este neboli, co im na popularite neprida a ludia na hranici chudoby to nepochopia….vzdy je to tak, ze pravicove strany setria a pozdvihuju ekonomiku a lavica rozhadzuje….

@beataxxx ak sa dostane po tomto všetkom k moci opozícia tak bude musieť zavádzať veľmi nepríjemné opatrenia. A zase budú dicovolici kvicat ako ich ozobracuju PS ( ktorá vo vláde nikdy nebola) a ďalšie teraz opozičné strany. Ale že je to vinou Fica a spol im nedôjde. A potom ho zase zvolia. To je uzavretý kruh a nedá sa z neho vyskocit

mizoko
13. aug 2025
@lucilaines

Pre vsetkych, co sa pytaju, ci sa zmeni volbami. No moze sa zmenit velmi vela. Ze vsetci kradnu, ze vsade sa zdrazuje a podobne, to moze byt pravda. Ale Fico a spol tu robi jednu zasadnu,az by som povedala, ze klucovu vec a to, ze nici podnikatelske prostredie. Ci uz PS alebo aj SaS a podobne zmyslajuce strany toto (dufam) robit nebudu a to je jediny kluc k tomu, aby niekedy, o 20 rokov, aspon bola sanca na zmenu. My sa nemozeme a nebudeme mat lepsie a nebudeme mat vyssie platy, ked zahranicni investori nas ibchadzaju radsej uz aj prstom na mape, lebo netusia, aku novu dan ci odvod si zajtra vymyslime, vidia ze firmy, ktorym sa dari a zarabaju, su verejny nepriatel, mladi vzdelani ludia su uz davno za horami za dolami a treba ich tu hladat lupou co stoji nemale peniaze. Slovenski mensi podnikatelia a zivnostnici sa trapia, zatvaraju alebo presuvaju sidla do zahranicia. My tu nemozme zarabat viac, pretoze nemame nikoho, kto nam tie mzdy zaplati. Ti, co tu bol od vlady Dzurindu pomaly odchadzaju alebo krachuju a novi nad nami ani nerozmyslaju. A to roztaca cely dalsi kolotoc nizkych vydavkov domacnosti, dalsich nizkych trzieb prevadzok, dalsie zatvaranie a tak dalej. Toto je ale nieco, co bude trvat desatrocie, kym sa to napravi. To ani jedny volby nevyriesia, pretoze zahranicne firmy nam uz neveria a vidia Slovensko ako ciernu dieru, sbsolutne nie ako perspektivnu krajinu, kde by mohli prist a otvarat nove podniky. To musi byt konzistentne dlhodobe smerovanie v krajine. Toto je ale tazko vysvetlit v krajine, kde podnikatel a zamestnavatel je v ociach mnohych zdierac co sa na nich nabaluje a najlepsie mu naplut pod nohy.

@lucilaines tak toto si opísala presne. Tiež sme kvôli tomu odišli z krajiny a zrušili prevádzku.

nini1978
13. aug 2025

Všetko sa všade zdražuje …pravda
Ale čo tak napisat o tom,ako sa využívajú eurofondy v inych eu štátoch?
Boli ste? Nevideli ste žiaden rozdiel?
Infraštruktúry v mestách,diaľnice,parky,cyklistické dráhy ,kde sú totemy s kompresormi,náradím na opravu bikov, grátis ihriska’ a športové centra’,mhd grátis lebo nakúpené nové elektr vozidla z eurofondov
Moderne nemocnice,opravené budovy a vynovené prostredie s tabuľkami eu’
Kvalita života nie je aj o životnom prostredí a službách
Poľsko je lídrom vi využívaní eurofondov a tam je na čom si brat príklad
Slovensko? Eurofondy čerpané pre mafiu a haciendy a fiktívne firmy ,ktoré ani neexistujú
Dohľadať aj zmarené dotácie eu z “rôznych dôvodov,”kde vláda robila všetko pre to,aby prepadli
Takže nie! Nie je to jedna banda,kto sa dostane k moci
Kto chce,aby naša krajina napredovala,vie,aky je smer a ten určite nie je “smer” rusofilny,ktorym nas do bahna ťahá banda bolsevikov
Na čo spomínate matovica?
Čo vám mohol dokázať počas pandemie?bohuzial svojim chaotickým jednaním vlastne dopomohol ficovi opäť k moci
Nebránim ho,ale porovnávacka s ficovanim za roky rokuce neustojí!
A ešte jedno!
V živote nebolo toľko vulgárnych,nekompetentných a arogantných najvyšších politikov na Slovensku
Toľko nenávisti a opovrhovania a vulgarizmov v ľuďoch,ktori nas majú reprezentovať som ešte nezažila

la_dolce_vita
13. aug 2025

Ake zdrazovanie?! Ludia co nam zvolili tuto vladnucu luzu su spokojni, slepi, hluchi, nepomoze ani kauza penziony.. my ostatni mame smolu. Vodca a guru slubil lacne potraviny a socialne istoty a to staci... amen.

beronsche
13. aug 2025
@bu_bu_bubak

Najvyssia miera inflacie v eurozone, Smer stabilne 19-20%.

Patine obyvatelstva je to ocividne jedno. Ake napredovanie ocakavas od krajiny kde ludia buduju mur proti akemukolvek napredovaniu. Ved vkuse niekto toci o boji proti progresivizmu.

Niekomu staci karafiat k MDZ a studeny gulas k zivotu. My ostatni mame smolu pretoze my si to musime najprv "zasluzit"......povedala budovatelka statu ktora pravdepodobne vytierala dlazky neviem kde.

Ja som to vravel vzdy, Smeraci najviac zlomia palicu na vlastnych volicoch pretoze ti maju najhlbsie do vrecka.

@bu_bu_bubak myslím si, že smer má stabilne percenta, pretože mafianska chobotnica má už u nás priveľa chapadiel...
Priveľa ľudí z toho profituje..
Napr.pred poslednými voľbami hovoril známy, čo je policajt, že mnoho ľudí z policajného zboru volilo smer, lebo "za nich je policajtom dobre".
To len taká perlicka..

zmrzlinka8
13. aug 2025

@anonym_autor k téme: ja sa snažím kontinuálne si zvyšovať príjem. nemám iba jednu prácu. už veľa rokov.

anonym_779ffa
13. aug 2025
@zobaka

ludia sa bud odstahuju, alebo budu nakupovat v susedstve, co maju najblizsie, niekto Ukrajinu, niekto Madarsko, niekto Rakusko, lebo ked na vychode clovek zarobi tých 800 e uz neprezije

@zobaka ja zarabam na vychode 1500 , jednorodic, najomne sialene vysoke, setrim na vsetkom
U kadernika som nebola roky, kozmetika nic, vsetko len najlacnejsie, jedlo pre dieta, ja jem minimum

beronsche
13. aug 2025
@tramtada31

@pribinak nie, že by som volila Smerohlas, ale fakt si myslis, že keď bude pri vláde niekto iný, tak sa niečo zmeni? V Ba vládne Ps a SaS 7 rokov v komunale, násej rodine stúpli ročne poplatky 1000 eur a viac. Robia presne to iste ako Smerohlasaci - zavádzajú nezmyselne dane a poplatky, alebo ich zvyšujú, fungujú na 20% províznom systeme za sprostredkované zákazky, prezamestnanost a zamestnanosť mŕtvych dusi, celá trollia farma zo Sumracnej sa môže ist od Valla ucit ako sa robi ovplyvňovanie verejnej mienky prostredníctvom brigádnikov na sociálnych sieťach. Ja mám skôr pocit, že Slovensku už nepomoze nikto a nič.

@tramtada31 nič horšie ako smerohlas a fasisti sa tejto krajine stat nemohlo. Všetko iné JE nevyhnutne lepšie.
Krajina je vdaka smeru a ich prisluhovačov v totalnej prdeli, jasné, že akonáhle bude pri moci niekto iny, nebude tu druhé Švajčiarsko, z týchto smeráckych sračiek sa budeme hrabať desatrocia, ale je potrebné si uvedomiť súvislosti, pozrieť sa na to z nadhľadu..

Momentálne máme okrem krachujúcej krajiny ešte aj úplne na prd politické smerovanie a vzťahy s Európou.
To nam môže zlomit krk.

A som šokovaná, že to ľudia nevidia a stále argumentujú nezmyslami typu - a keby tu bol niekto iný.... bla bla..
Este nás tento postoj dovedie k výstupu z EU a potom začne sranda..
Aby sme vďaka tým, čo nevidia, kam nás tito prospechari a psychopati bez morálnych zasad vedú, ešte hladomor nezažili...
Ale tak čo, hlavne, že ich treba nechať tak, nech drancujú Slovensko aj nadalej, lebo veď aj iní budú asi takí istí..

beronsche
13. aug 2025
@zmrzlinka8

@anonym_autor k téme: ja sa snažím kontinuálne si zvyšovať príjem. nemám iba jednu prácu. už veľa rokov.

@zmrzlinka8 no toto je skvelé riešenie!!
Poďme vsetci otrocit v 2-3 prácach, aby sme si zabezpečili strechu nad hlavou.
A vlastne nič iné už nepotrebujeme, aj tak život strávime len v práci - jednej, druhej, tretej..
čo tam taký work-life balance, silné preceňované...že?

beronsche
13. aug 2025

@nini1978 "Boli ste? Nevideli ste žiaden rozdiel?"
Môj názor je takýto:
Nuž jedna významná skupina tejto lúzy podľa mňa nemá ani na to, aby išli do okresného mesta, ti nevidia nic. Ti majú nejakého imaginárneho nepriateľa na zapade, ktorého môžu viniť zo svojej bezutesnej situácie a stacia im sľuby...
druhá sa tak výrazne priživuje, že im je to jedno, oni si zaplatia všetko, majú vďaka väzbam so "správnymi" ľuďmi na to..
Este zostava časť, ktorá sa len "sekla" vo výbere a lutuje to. Tých bude pomenej..

anonym_479f20
13. aug 2025
@beronsche

@bu_bu_bubak myslím si, že smer má stabilne percenta, pretože mafianska chobotnica má už u nás priveľa chapadiel...
Priveľa ľudí z toho profituje..
Napr.pred poslednými voľbami hovoril známy, čo je policajt, že mnoho ľudí z policajného zboru volilo smer, lebo "za nich je policajtom dobre".
To len taká perlicka..

@beronsche presne tak! Pár rokov dozadu, v starej práci (malý podnikateľ, extrémne bohatý, robil aj robí kadejaké biznisy a už sa radšej ani nezdržiava na SR aktuálne) mi pán vedúci povedal, že ak budem voliť Smer a ten vyhrá, tak dostaneme všetci do obálky po 500ke. A mali sme aj našim zákazníkom hovoriť, že voliť Smer je jediná správna cesta.

danusskaaa
13. aug 2025

@anonym_autor k pokitike sa vyjadrovať nebudem, lebo tá "konsolidácia " z ich strany je k plaču pre obyčajného človeka, ktorý šetrí kde sa dá. Zdražovanie je neúnosné a bohužiaľ núti ľudí viac pracovať (tým sa úplne vytráca čas pre deti a rodinu) a taktiež mnohí už šetria tak, že prestali využívať služby, ktoré predtým využívali (tým si úplne odpálime niektorých malých podnikateľov). Je to začarovaný kruh 😒

zobaka
13. aug 2025
@anonym_779ffa

@zobaka ja zarabam na vychode 1500 , jednorodic, najomne sialene vysoke, setrim na vsetkom
U kadernika som nebola roky, kozmetika nic, vsetko len najlacnejsie, jedlo pre dieta, ja jem minimum

@anonym_779ffa to je hrozne a to este si rada, ze mas tolko, mne hadzali 800 eur a pribudali agendy, nic som z toho nemala lem nervy, ja uz pozeram aj zahranicne ponuky, velmi chcem odtial odist, nielen ze tu je situacia aka je, ale uz sa mi tu ani nepaci

anonym_768ec8
13. aug 2025
@alica110

Vďaka Eu a ich šialeným povolenkám na všetko, green dealu a povinnému prerozdeľovaniu migrantov nás čakajú veľmi ťažké časy.

@alica110 to este len uvidime,nas sa to este chvilu nebude tykat,ale poslusny Fiala uz povolenky podpisal,vziat to spet by ich stalo cely rozpocet na pokuty tam uvidime,v priamom prenose,co to urobi s ludmi a firmami ako rychlo pojdu vsetcia do krachu.Som zvedava.

beronsche
13. aug 2025
@alica110

@alica110 čiže nie vďaka šialenej slovenskej vláde?
😂😂😂
Omg , tak to som teraz už videla všetko..
Ešte napíš, že kvôli tomu musíme rýchlo preč z eu..

beronsche
13. aug 2025
@anonym_768ec8

@alica110 to este len uvidime,nas sa to este chvilu nebude tykat,ale poslusny Fiala uz povolenky podpisal,vziat to spet by ich stalo cely rozpocet na pokuty tam uvidime,v priamom prenose,co to urobi s ludmi a firmami ako rychlo pojdu vsetcia do krachu.Som zvedava.

@anonym_768ec8 firmy a malí podnikatelia u nás UZ IDU do krachu a kvôli povolenkam to nie je..
Rovnako nám padá zdravotníctvo, infraštruktúra, školstvo atď.atd.
Ľudia, to ste už naozaj slepí?
To naozaj toto všetko Ficovi a jeho družine zeriete, ako on za nič nemôže???
Táto krajina nemá budúcnosť.. nemá.. ☹️

vladuska20
13. aug 2025
@beronsche

@anonym_768ec8 firmy a malí podnikatelia u nás UZ IDU do krachu a kvôli povolenkam to nie je..
Rovnako nám padá zdravotníctvo, infraštruktúra, školstvo atď.atd.
Ľudia, to ste už naozaj slepí?
To naozaj toto všetko Ficovi a jeho družine zeriete, ako on za nič nemôže???
Táto krajina nemá budúcnosť.. nemá.. ☹️

@beronsche tie povolenky to tak urychlia,ze to co tam uvidime bude extrem,ze teraz su cesy este stale bohati narod ale tie povolenky ich daju do krachu a to rychlo.

alica110
13. aug 2025
@beronsche

@alica110 čiže nie vďaka šialenej slovenskej vláde?
😂😂😂
Omg , tak to som teraz už videla všetko..
Ešte napíš, že kvôli tomu musíme rýchlo preč z eu..

@beronsche Ale áno, súvisí to jedno s druhým. No tak si videla všetko, gratulujem 😀

izalisa
13. aug 2025

Bohužiaľ lepšie to nebude. Stále sa zdražuje a výplata rovnaká. Šetríme kde sa dá. Žiadne reštaurácie, kávičky a ja ani ku kaderníkovi a na manikúry nechodím. Proste keby som chodila tak žijeme úplne od výplaty k výplate. Ale nie je to len u nás bohužiaľ.