Ako sa vysporiadať s platbou za elektrinu?
Ahojte mám priateľa ktorý ma trvalý pobyt doma .. bývame spolu v byte v prenajme… jeho otec začal naňho naliehať aby platil za smeti za seba.. to ok beriem
Ale 30€ mesačne za elektrinu keďže tam ma trvalý pobyt.. čo si o tom myslite? Priateľ tam vôbec nechodí - neminie tam žiadnu elektrinu .. neplatí sa to náhodou koľko sa minie? v tom dome býva 8 ľudí ..
Pozri si web stránku obce ako majú zverejnené VZN o dani za smeti. Zvyknú tam mať možnosti ako neplatiť za smeti ak tam reálne nebývaš.
Napríklad doloží nájomnú zmluvu, pracovnú zmluvu + že platí za smeti v meste kde reálne býva.
Elektrina sa platí podľa spotreby + paušál za istič, absolútne jedno či tam býva 1 osoba alebo 10 osôb, aj keby tam nemal trvalý pobyt platia rovnako elektrinu ako doteraz.
Ak tam nebýva nech si nastaví schránku slovensko.sk aby sa dostal k úradným listom ktoré mu posielajú na trvalý pobyt + zapnúť na pošte oznamovanie zásielok na mobil a email https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/
Ja byvam cca 16 rokov mimo bytu. Ked som sla na intrak, mamina doniesla papier, ze byvam vacsinu roka tam a zo smeti ma odhlasili. Doneste na OU papier, ze priatel plati za smeti inde a nebudete platit ani tie smeti.
Elektrika, voda - vacsinou sa platia zalohove platby vypocitane podla toho, kolko priemerne spotrebuje jedna osoba..ale kludne moze 5 ludi minut viac ako 8,..ak im pride preplatok, daju vam spat vasu 1/8??? Ak im pride nedoplatok, bude musiet platit 1/8 aj ked tam ani nevkrocil?
8 ludi s prijmom a nemaju na vodu a elektiku...

tak nech si zrusi trvaly pobyt ... bud na obec alebo ak sa da tam kde mate podnajom ... je to easu a mate aspon o starost menej