Ako sa zbaviť hypotéky?
Ako sa zbaviť hypotéky,okrem jej splatenia?
@kitycat mojej
A ako by si sa jej chcela zbaviť? Max ju môžeš predať a vyplatiť hypo s tým.
Ja by som sa tiez chcela zbavit, ale nechcem sa odstahovat 🙄 😀
To je divná otázka a ako by si to chcela spraviť?buď predaj nehnuteľnosť, alebo...
jedine splatit mimoriadnou splatkou alebo predat nehnutelnost a vyplatit hypo.
aku inu moznost vidis?
Noo to je podobné akoby som sa opýtala, ako sa zbaviť môjho úveru bez toho aby som ho zaplatila? Odpoveď nijako. Keď si brala hypo, upísala si sa. Môžeš predať nehnuteľnosť ísť do podnájmu alebo k rodine ak s tým budú ôk a úver predčasne vyplatiť. Alebo rozpredať všetko čo sa dá, žiť takmer ako askét a mimoriadnymi splátkami ho čím skôr splatiť. Alebo potom horšie. Neplatiť, dostať sa do exekúcie a vyhlásiť bankrot, začať od nuly, ale to asi nechceš
@zmrzlinka2021 ako predať?
@diusqa761 ako predať,
No nijako. Kym ju nesplatis, tak sa jej nezbavis. A to akymkolvek sposobom:
- jednorazovym vyplatenim (napr ze zatazenu nehnutelnost predas)
- postupnym splatenim podla toho na kolko rokov ju mas
- neplatenim a ako poslednu moznost banka nehnutelnost preda v drazbe a z toho si hypoteku pokryje.
vytlac si LV z katasterportalu a vyzmizikuj
normalne predas byt a peniazmi z predaja vyplatis hypoteku
predaj byt alebo vyplať
@zmrzlinka2021 aký byt
kks tvoju nehnuteľnosť.
Hypoteka mas na co? Na dom?
byt, na ktory mas tu hypoteku
No normálne hocijaký byt, niekoho sa spýtaj či môžeš jeho bytom/domom vyplatiť svoju hypotéku. 😑
Keď predáš ten byt, alebo dom na ktorý máš hypotéku, tak zo získaných peňazí ju splatíš. A postavíš niečo menšie, alebo pôjdeš do menšieho bytu. Ako inak by si sa chcel zbaviť hypotéky?
@yvanielka a si myslíte,že niekto aj kupuje zadlžené byty či domy?
bezne sa kupuju nehnutelnosti zatazene hypotekou banka ti vycisli zostatok a kupujuci ho vyplati priamo banke
nekupujú zadĺžené byty. Byt sa pred zápisom do LV oddlží. Úplne normálne. Predala som ich tak aj jeden tak kúpila
@sasa1310 a ja budem platiť dámske poplatky?a čo daň z predaja?
Myslíte, že nikto ešte nikdy nepredával dom, alebo byt na ktorý má hypotéku? Veď to je bežná prax.
ja neviem ako dlho máš nehnuteľnosť. Ak menej ako 5 rokov, tak budeš platiť daň z príjmu
Na kieho boha sa tu pytas otazku na ktoru nevies dat ani plnohodnotnu odpoveď? Ako ti mame pomoct?
Už zase krmite trolla?
Dámske poplatky? Ty co si si slahla?
@tenerifka automaticky text mi dáva,myslím daňové poplatky za daň z predaja tie bývajú koľko?
@sasa1310 aj keď je na nej hypotéka?nie je to iný prípad?
Mna by len zaujimalo, keď si si brala hypotéku, vedela si vôbec do čoho ideš? Tieto veci ti mali byt vysvetlené predtým, než si ju podpísala, resp predtým než si začala riešiť hypotéku, mohol ti to niekto vysvetlit ako to funguje. Nechcem rýpať, ale mozog mi neberie prečo toto niektorí ľudia robia, podpisujú ani nevedia čo 🤦🏽♀️

Coho sa tyka hypoteka? Tvojej nehnutelnosti? Spolocnej nehnutelnosti? Cudzej nehnuteľnosti?
Tu nehnutelnost si chces nechat?