Ako šetriť dieťaťu na budúcnosť?
Chcem niekde šetriť na začiatky života pre syna. Má 3 roky. Máte otvorené účty v banke alebo ako to mate poriesene vy.?
Zlato 😉
Investičné zlato🙂
Urcite nie banka... fondy, zlato atd
Nemám špeciálne pre deti ale mám fio účet ktory je zadarmo a tam si posielam z môjho bežného účtu to co som dokázala ušetriť.
Zlato
@anonym_autor síce dieťa nemám ale odkladám si buď pre budúce dieťa alebo na budúcnosť, v uniqe investujem.
v spomienkach 🤣
Ako fungujú tie fondy?
Zrus si ucet na Fortune, nam to usetrilo dost penazi
Zrus si ucet na Fortune, nam to usetrilo dost penazi
@hildeberta neviem o com hovoríš
@hildeberta neviem o com hovoríš
@anonym_autor nevies co je fortuna? Kde davas stavky na hokej ty?
EtF fondy du vraj naj na dlhodobe sporenie lebo stale zarabaju ... alebo S&P500
@anonym_autor nevies co je fortuna? Kde davas stavky na hokej ty?
@hildeberta nestavkujem. Prečo ten zbytočný komentár?
Etf plus možno dostane 1 i. byt ak sa nerozhodneme ho odpredať a peniaze rozdeliť, časť synovi časť nám
Zlato
@anonym_d3e702
@malaopicka
Mate aj konkretny tip, kde kupit? Ked zadam do google, tak vela odkazov mi vyskoci, tak ci mate nieco overene🙂
@anonym_d3e702
@malaopicka
Mate aj konkretny tip, kde kupit? Ked zadam do google, tak vela odkazov mi vyskoci, tak ci mate nieco overene🙂
@holubicka28 xtb je zadarmo kúp napr sxr8.de alebo vuaa.de neplatis poplatky finančným poradcom a po roku to môžeš predať a si oslobodená od platenia daní, kupovať a držať to treba ale 10 20 rokov a viac aby si pocítila efekt zloženého urocenia
@anonym_autor obom som kúpil byt
@anonym_autor my to mame takto: https://bluenumbers.sk/ako-investovat-detom.html
@anonym_d3e702
@malaopicka
@holubicka28 XTB, IBKR
@anonym_autor na setrenie v banke zabudni🙂 s takou inflaciou aki mame sa vobec neoplati. Teraz das 100eur na ucet , o 15 r bude mat hodnotu ako 30-40 eur dnes. Ked mas viac , tak kupit 1 izbak na hipoteku , dat do podnajmu.

Kazdy mesiac mu odkladam bokom na sporiaci ucet a ked sa tam nazbiera par stovak tak to posielame do fondov.