icon

Ako si plánujete ročné platby?

Dnes o 17:15

Mne sa teraz v jednom mesiaci zišla poistka, servis auta a ešte dva ďalšie poplatky a dosť ma to prefackalo 😅
Asi by bolo rozumnejšie odkladať si na toto priebežne, len som to doteraz nikdy nerobila. Máte na takéto veci zvlášť účet, obálku, alebo to proste zaplatíte z bežného rozpočtu keď to príde?

anonym_a369e6
•
Dnes o 17:18

Nemám zvláštnu obálku, ale je pravda, že sa mi nekumuluju rôzne platby na krátky časový úsek

miselka257
•
Dnes o 17:21

tak ti poviem, treba si odkladať peniaze, nikdy nevieš čo vyskočí 😂 a nie typu, odkladám si na poplatky čo ma čakajú, všeobecne treba mať niečo našetrené 😁 ale čo sa týka poistky, tak tú platím štvrťročne pre istotu, aby som nebrala z rezervy 😁

anonym_b54c40
•
Dnes o 17:24

Mimoriadne vydavky platim z rezervy, ktoru si kazdy mesiac tvorim. Ak to nie je naozaj velka suma, tak to ide z bezneho rozpoctu a potom obmedzim ostatne vydaje.

anonym_de84ee
•
Dnes o 17:30

Poistky mame tak vseliak,januar mame na dom,februar na auto,marec na dalsie auto,teraz som platila 600eur na nove auto,to uz je aj s havariijnou,treba este synovi zaplatit za auto.V auguste sme mali zase servis 4kolky,tam menili aj remen,350eur.Mame 4 auta a uz si musim aj pisat,co sa kedy plati.Nieco niekedy zoberiem z rezervy,co odkladame mesacne,resp.v obalke mam vzdy 3000eur tak z takej alebo proste z vyplat.

petamich
•
Dnes o 17:35

Mam na taketo vydavky raz rocne odlozene peniaze bokom. Ak je to mensia suma tak z bezneho rozpoctu, ak vacsia tak z tohto.

anonym_bc0a93
•
Dnes o 17:43

co je to ta rezerva? to mate niekde pod vankusom, alebo na inom ucte? ci je pre Vas bezne zit od vyplaty po vyplatu na nulu? Ja tomuto nerozumiem asi.. su peniaze, ktore sa investuju.. tie su uplne inde.. a potom su peniaze, ktore mam k okamzitemu pouzitiu na co treba.. tento rok sa mi stalo, ze iba 1x som minula v mesiaci viac penazi, ako som zarobila.. a to som kupovala auto.. aj ked som kupovala dovolenku pre mna a syna a bola som na dovolenke, stale som minula o 200 eur menej ako som zarobila.. jeden mesiac miniem 1000 eur, druhy 2500 ak platim poistky a neviem co, ale stale neminiem viac ako zarobim.. v mesiace kedy zarobim viac .. si vykryjem mesiace kedy miniem viac.. vo finale som stale v pluse.. za pol roka som na tej sume, ako som bola pred kupou auta.. ja nerozumiem.. co to ta rezerva je? ved musim ratat s tym, ze uz teraz musim vyrobit tie peniaze, ktore budem potrebovat o pol roka..

anonym_adccd0
•
Dnes o 17:45

Co pride, to normalne zaplatim z uctu a neriesim. Nie som nijaka bohacka ale tak tych par stovak tam je vzdy tak, aby sa to dalo poplatit. A ziadne rezervy nemam 😃
Ked som mala taketo vydavky naplanovane na stvrtrocne alebo polrocne platby, len ma zbytocne rozculovalo ze "kazdu chvilu nieco platit", takze som s tym ok.

eeffka
•
Dnes o 17:49

Ja mam tqky sept a februar, peniaze aj mam ale nerobi mi to dobre 😁, vyriesila som to tqk ze mam iny ucet kam si posielam priebezne peniaze na tieto vydavky a potom zaplatim z neho

cyberk
•
Dnes o 17:53

Mam spisane v debilnicku, co v aky mesiac platime naviac, a aku sumu to cini rocne, aby ma v tom danom mesiaci nekleplo, ked pozriem na ucet 😀

simsalabim
•
Dnes o 18:40

Odkladam kazdy mesiac.

anonym_eeb0e2
•
Dnes o 19:57

Davam si ich na zaciatok roka, na konci je 13.plat a tym sa to potom vyplati.

anonym_5bd95c
•
Dnes o 20:45

@anonym_autor mame na rok dopredu odlozene... na rocne platby, tak ako na mesiac vopred na mesacne... neratam rezervu... ale "bezny cashflow"

anonym_651bcb
•
Dnes o 21:20

@anonym_autor ved musis mat nasetrene, aby si mala pri vacsom vydavku. Pokazi sa chladnicka, pracka, ideme kupit novu ked sa neda opravit. Necitim sa, ze sme extra bohati, ale tisicku mame stale naviac, aj viac.

anonym_51b82c
•
Dnes o 22:10

mám len jednu ročnú platbu-poistku za byt

biba_18
•
Dnes o 22:11

ja mám vypracovaný rozpočet na roky dopredu, teda také niečo ma absolutne neprekvapí…