icon

Ako splatiť exekúciu ako slobodná matka?

11. feb 2025

Dobrý deň. Som slobodná matka, prišla mi exekúcia cca 4000 eur s tým, že mi bankový účet ostal v tomto mínuse. Nemôžem si zrejme otvoriť účet v inej banke, že? Môj plán je posielat na ten ucet v mínuse peniaze, až kým sa nesplatí tá suma v mínuse. Momentálne poberám len rodičovské a výživné. Ale pôjdem do práce, dieťa bude opatrovať rodinný príslušník, aby som to skôr splatila. Čo iné môžem robiť, ako to je s tými účtami, ako inak mám splácať ten dlh a kam si dať posielať všetky príjmy? Ďakujem.

katkaseiner
11. feb 2025

znama pouzivala niekoho ineho ucet...neviem ci je to spravne, asi skor nie...

adeladulova
11. feb 2025

Nastav si na exekúciu splátkový kalendár

lenicka298
11. feb 2025

Peniaze si môžeš dat posielať na akýkoľvek účet (mamina, súrodenec, suseda, dieťa). Účet môžeš otvorit na dieťa. Ale ako náhle sa zamestnas, exekútor dá príkaz zamestnávateľovi strhávať ti alikvotnu časť z výplaty, takže tam ti nepomôže žiadny účet ani výplata v hotovosti.

kitycat
11. feb 2025

A komunikujes s exekutorom?

petamich
11. feb 2025

Idealne dohodnut sa s exekutorom na splatkovom kalendari a on potom da prikaz na odblokovanie uctu. Ucet v ine banke ti nepomoze, zablokuju aj ten. Jedine na inu osobu alebo dieta ale to uplne nie je riesenie.

autor
11. feb 2025

@kitycat nie. Zajtra mu zavolám a opýtam sa na ten splátkový kalendár. Neviem vôbec ako to funguje, neviem sa v týchto veciach pohybovať.. viem, že to musím splácať, ale ako, keď sa neviem dostať k účtu?

autor
11. feb 2025

@petamich účet dieťaťu nebudem kvôli tomu zakladať. Chcem splácať riadne, ale neviem kde začať, čím

parvinka0001
12. feb 2025

Hlavne nevolate ale všetko riešiť cez poštu . On ti ani nemusí zdvihnúť čo som tu už x-krát čítala

petamich
12. feb 2025

Skontaktovanim sa s exekutorom, tam treba zacat

michal711
12. feb 2025

Otázka je . Prečo si sa dostala do takej situácie.