Ako spravne hospodarit s peniazmi v rodine?
Poradte mi ako viest domacnost bez toho, aby sme kazdy mesiac zostavali v dlhoch. Som na MD(budem este 3, 5 roka), manzel ma taky normalny plat, ziadny managersky, ale zase ani ako pokladnik v supermarkete.Mame vydavky asi ako kazda mlada rod. v dnesnej dobe: hypoteka, splatka a ostatne bezne ucty. Problem je , ze my z tych penazi, co nam ostanu nikdy nevyjdeme. Oblecenie som si naposledy kupila v roku Pane, ak nepocitam drobnosti typu pancuchy, ponozky, tunika za 6 E a pod. Topanky mam roztrhane, kabat vyzera ako handra(uz ma nan v rodine taktne upozornuju), muz ani nehovorim... detom kupime, co prave potrebuju, a trosku aj starsieho syna rozmaznavame roznymi drobnostami(manzel aj vacsimi vecami). Hl. problem je v jedle. Vsetko ide do potravin. Nedokazem kupit lacne potraviny, kupujem kvalitne a dobre (napr. prosciutto, styri druhy syrov, drahe jogurty, najdrahsie cerealie...,dcerine obl jogurty stoja 4 ks 3, 2 E). Mozno sa to zda, ze problem je vyrieseny, ked viem, kde je pes zakopany, ale noe je to take lahke??? Ako to robite Vy???
@xlucia ano moze tam ist nakupit kazdy 🙂 tak je tam aj kategoria nestandardnych vyrobkov, to je ked im konci vyr. linka a napr. mas na jogurte stitok ze je cokoladovy, ale v nutri je jahodovy - stoji to par centov, alebo mas jogurt dvojfarebny, no proste prekvapenie v kazdom 🙂 ale tieto nestand. vyrobky sa zvyknu rozpredat hned rano, doobeda, aj ale aj ostatne vyrobky su lacnejsie nez v obchode.. naposledy co sme kupovali bolo to nestand. acidko za 30centov, nest. jogurty za 5-10centov, a to maju trvalnilost este dlhu, potom tie bezne vyrobky su urcite lacnejsie, tie rajo jogur. natierky aj o 30centov.. zalezi oproti comu porovnavate.. ja vacsinou s billou, kt. mam pri praci a tam som zvykla si kupovat take to
to že naša ekonomika "sa má zle" spôsobuje aj to že nevieme resp. nechceme podporiť domácich výrobcov... Netvrdím, že za každú cenu kupovať slovenské výrobky aj keď sú drahšie ale ak mám zaplatiť za slovenský jogurt 0,45€ a za poľský 0,40€ vyberiem si slovenský alebo si ho vyrobím doma zo slovenského mlieka. a po poľských potravinových škandáloch sme si výrazne začali dávať pozor na to aby sme nekúpili nič poľské.
caute, baby...chcela by som poradit ako spravne ''gazdovat'' s peniazkami..na nete som nasla program domace uctovnictvo...je toho tolko co musim prestudovat nie zeby sme negazdovali dobre ale chcem mat lepsi prehlad....blocky sa zvyknu stratit atd....😀 ale ide o to ze nakolko som este na RD mne prichadzaju peniaze okolo toho 16 teho a mm ma vyplatu 10 teho..., paci sa mi system co ste tu uz pisali ze vyplatit vsetko co treba hypo, inkaso, a zvysok na stravu rozdelit na 4 tyzdne....ale nakolko muzova vyplata ide skoro na splatky + benzin tak zijeme len z toho mojho a to je az o tyzden...obraciame kazdy cent, nie sme nejako narocny ....maly je este plienkovy aj mliecko si da ale inac vacsinou papa to co aj my...poradte ako si to prerozdelit aby sme vysli do dalsej vyplaty a nemali stresy...nakolko je muz mobilny/chodi autom/ tak nakupy robi on takze aj peniaze ma on... takze ja by som chcela prehlad kde a ako sa minaju aby som vedela kde mozem usetrit...moj muz vravi ze z toho sa usetrit neda...ale zas hoc aj 5 evra keby sa dalo odlozit tak aj za tie by som bola rada 😀 ....dakujem
@petri22 tu je link http://www.domaceuctovnictvo.sk/ este som z toho jelen ale ked maly zaspi idem postudovat ze kde a ako 😉 😅
a myslis ze zrusenie kreditky pomoze?
doteraz robil nakupy mm, ja som dnes bola v obchode na nutne veci ako toaletak,biely jogurt/chcem vyskusat robit sama tak na tu zivu kulturu som ho kupila/ rezance a tvaroh a este aj malemu take ovocne cukriky/ ma len vynimocne/a ryzu a som tam nechala ze 5 eur...tak ked som si podelila peniaze na 4 tt ta neviem ci nebudem schopna udrzat kasu a sestrit...dookola neni hypermarket nic, tak vidim to tak ze nakupy bude robit mm so zoznamom v ruke bud v lidli alebo tescu...po ceste domov z roboty... 😅
opravujem:
neviem ci budem schopna udrzat kasu a sestrit 😅
@gabena1 ahoj pozerala som to účtovníctvo, vyzerá to celkom fajn, a áno myslím,že som dobre spravila s tou kreditkou, pretože som si "žila" nad svoje možnosti, ale teraz som si vstúpila do svedomia a urobila som si prehlad financií, a aj s tým domácim účtovníctvom to snáď zvládnem🙂 držím palce aj tebe
@petri22 za malo 😉 u mna skoda ze som nezacala skor...nemam blocky 😠 ale odkedy som nasla tento program viac rozmyslam co kupit a co uvarit aby sa usetrilo 😅 snad nam to trosku pomoze...a mozem sa opytat ked nahadzujete nakupy tak ste si vytvorili presny zoznam poloziek alebo iba ako celkovy nakup ze bud potraviny, drogeria a ine...myslim podrobny rozpis 😉
ahojte, chcem sa opytat na tu stranku domace uctovnictvo....neviem si to akosi nainstalovat...mali ste s tym niektora problem? stiahnut mi to ide ale akonahla to mam spustit..tak to zamrzne 😠
@gabena1 ja som si zbierala bločky celý január, ale keď som si to nahadzovala ručne, nemala som takýto prehľad, teraz som si to roztriedila podľa jednotlivých položiek + som si nejaké doplnila, a zistila som na čo sme 😝 😒 , tak budúci mesiac sa budem viac snažiť, aby rozpočet ostal aspoň na nule, teraz je to zlé lebo muž nerobí a sama to utiahnuť je ☹ ťažké
@petri22 aj ja som si doplnovala podrobnejsie a tie sa mi zda ze mam lepsi prehlad kedy sa co a kolko kupuje...aj my sme na tom LTT takze do vyplaty daleko a v obalke minimum ale aj nakupene je to co, maly sa akurat zacal pytat na nocnik 😵 tak aspon na plienkach daco usetrime...aj ked na nom setrit nechcem 🙂 myslim tym ze bude mat to co dieta potrebuje 😉
@gabena1 prave som na to prisla...mam to nainstalovane ale aktualizovat netreba 😀 nevadi...hlavne, že som na to prišla 😵 ďakujem za rada 😉
ja si to chcem zacat pisať preto, že mam chaos v tom, na čo vlastne míňame....tak nech mám prehlaď
a veru ked maly začne na nočník čo to ušetríte..plienky su veľka položka v rozpočte 🤐
@lubka8386 no chlap anija nefajcime toje hlavne
ziadne vymozenosti ako drahe cokolady a napoje tiez nie niekedy ked je v akcii tak si aj doprajeme
askrtli sme aj pausaly mame kreditiba asuper plienky a mliekokupujem v polsku a vyjde to ovela lacnejsie napr plienky8eur
akvalita akopamperssuper su
amliekonapr hami po 6eur a nutrilon po 11 a podono sa to da len treba chciet
@janka9898 ako my sa tiez nerozhadzujeme, chlap sice fajci ale to uz je odpocitane, mlieko pijeme obycajne za 0,47 eur, plienky nas mesacne vychadzaju skoro 80 eur a to kupujeme vyhradne vzdy iba v akcii, takze tiez vacsinou tych 8 eur, nikam nechodime, vodu pijeme z vodovodu, nakupy raz tyzdenne, vsetko kupujeme vyhradne iba v akcii popripade pred skoncenim zariuky ked je znizena cena....ja uz fakt neviem co este.....je sice pravda ze plati chlap vysoky pausal,ale to ho mozem aj zabit a menej ako 50 eur mat nebude ☹
@lubka8386 ahoj prepac ze sa zapajam 😉 neviem ake plienky sice pouzivas ale my pouzivame DM babylove a su dobre aj co sa kvality tyka..nas tieto len tak neprecika a to je riadny cikos 😀, mam zlavovu knizku kde si vies uplatnit 25%zlavu na najdrahsi nakup a tie nas vychadzaju jedno dvojbalenie za 9.74 inac po 13.99 tak snad som aspon nejak pomohla 😵

ahojte kocky
ja som na rodicaku manzelnepracuje je nadochodku (zdrv.problemy)
mame dokopycca 750eurmesacne
poplatky pozicka+splatky+sporenie detom aj nam vyjde cca na 350eru
na stravu+plienky apodnamzostane cca 400eur
malemu plienky+mlieko kupujeme v polsku ANO v polsku.-DMAME toblizucko acena plienokje uzasna 8eur zabalik kdeichjetychnajmensich72 a su uzasne kvalitnetenkeneprmeokaju a mliecko kupujem v polskej drogerkeniecoako babylove len sa to vola babydream mlieckoinemymalynechce
a potraviny kupujeme zvacsa v pl i ked teraz kedje tukopasnehu takdolez nasho kopcaautom nehrozi takvacsinou jednota avpohode sa da a to teraz januar ajfebruar estesplacame svokrovi po150eur cosme mu dlzali
potom zas ideme setrit na drevo
potaomzas ns dovolenku do chorvatskatoidemenutne koli starsiemu ma exemi hrozne taksnadmu topomoze
ale kazdymesiacodkladame cca 100-150eur ak niesudalsievydavkynutne akoteraznapr60eurlen zubaru mna
tymchcempovedat ze sa vyzit da aj odlozit len treba chciet
a nekupujem tie najlacnejsiepotraviny a detom uz vobec nie aledasavsetko😀