Ako spravne hospodarit s peniazmi v rodine?
Poradte mi ako viest domacnost bez toho, aby sme kazdy mesiac zostavali v dlhoch. Som na MD(budem este 3, 5 roka), manzel ma taky normalny plat, ziadny managersky, ale zase ani ako pokladnik v supermarkete.Mame vydavky asi ako kazda mlada rod. v dnesnej dobe: hypoteka, splatka a ostatne bezne ucty. Problem je , ze my z tych penazi, co nam ostanu nikdy nevyjdeme. Oblecenie som si naposledy kupila v roku Pane, ak nepocitam drobnosti typu pancuchy, ponozky, tunika za 6 E a pod. Topanky mam roztrhane, kabat vyzera ako handra(uz ma nan v rodine taktne upozornuju), muz ani nehovorim... detom kupime, co prave potrebuju, a trosku aj starsieho syna rozmaznavame roznymi drobnostami(manzel aj vacsimi vecami). Hl. problem je v jedle. Vsetko ide do potravin. Nedokazem kupit lacne potraviny, kupujem kvalitne a dobre (napr. prosciutto, styri druhy syrov, drahe jogurty, najdrahsie cerealie...,dcerine obl jogurty stoja 4 ks 3, 2 E). Mozno sa to zda, ze problem je vyrieseny, ked viem, kde je pes zakopany, ale noe je to take lahke??? Ako to robite Vy???
Ja pracujem vo financnych sluzbach a vsetkym klientom dokazeme pomoct.
ahojte žienky, dnes som náhodou natrafila na návod , ako si vyrobiť prášok do umývačky riadu.Nemám odskúšané, ale možno niekoho zaujme.A možno to sem už aj niekto dal, neprešla som celú diskusiu. http://www.mimibazar.sk/navod.php?id=2018
pozrite tuto stranku, su tam dobre tipy http://tipy-ako-usetrit.webnode.sk/
Kocky, ak sa zaregistrujete na refundo, mozte si uplatnit zlavove kupony na hej.sk, pilulka a ine a este dostanete aj percenta z nakupu spat. Pre tych co chcu vyuzit akciu mBank a otvorit si ucet a zizkat 20 EUR, odporucam tiez cez refundo, lebo okrem 20 EUR od mBank mozte ziskat navyse 9,5 EUR od refunda: https://www.refundo.sk/?ref=23818. Ja som sa tam registrovala len dnes ale urcite budem vyuzivat, kedze napr. na hej casto nakupujem."
@ktore ja som konecne natlacila mm do refinancovania uveru ,ktory mame v SLSP urok 9,9percenta,chceli sme este aj navysit a kupit si nejake auto ,tak sme sli do banky,ze chceme refinancovat v inej,ze chceme navysit,vypocitali,znizili urok na 8,9percenta...hovorim,tak nie,to je vela...vytlacte mi vypis z pozicky...panicka sa postavila,odisla za kompetentnou a cuduj sa svete z 9,9percenta mame 6,9percenta...takze niekedy treba postrasit,tvarit sa strasne rozhodne a samy sa poddaju 😉
Baby aký máte názor na mBank, aké máte skúsenosti? Veriť, neveriť? Ďakujem za všetky rady nerady 🙂
tych 1,84% je sadzba s poistenim, ale samozrejme, poistenie do toho nie je zapocitane. Takze pocitat radsej 2,09 %
@evatko hlavne ta mikrovlnka je velmi zdravá 🙂))) no neviem.... Dúfam ze uz vyjdete po pár rokoch

ahojte.zase som tu a prosim vas teraz o radu ktora banka je vyhodnejsia.mame VUB-bohuzial.mame tri uvery ktore by sme chceli spojit len nevieme v ktorej banke .ak mate skusenost alebo viete poradit tak vas prosim.a este otazku.ak mame vo VUB ucet a mame tam jednu hypoteku tak ten ucet nemozme zrusit ze?