icon

Ako spravne hospodarit s peniazmi v rodine?

evatko
24. okt 2011

Poradte mi ako viest domacnost bez toho, aby sme kazdy mesiac zostavali v dlhoch. Som na MD(budem este 3, 5 roka), manzel ma taky normalny plat, ziadny managersky, ale zase ani ako pokladnik v supermarkete.Mame vydavky asi ako kazda mlada rod. v dnesnej dobe: hypoteka, splatka a ostatne bezne ucty. Problem je , ze my z tych penazi, co nam ostanu nikdy nevyjdeme. Oblecenie som si naposledy kupila v roku Pane, ak nepocitam drobnosti typu pancuchy, ponozky, tunika za 6 E a pod. Topanky mam roztrhane, kabat vyzera ako handra(uz ma nan v rodine taktne upozornuju), muz ani nehovorim... detom kupime, co prave potrebuju, a trosku aj starsieho syna rozmaznavame roznymi drobnostami(manzel aj vacsimi vecami). Hl. problem je v jedle. Vsetko ide do potravin. Nedokazem kupit lacne potraviny, kupujem kvalitne a dobre (napr. prosciutto, styri druhy syrov, drahe jogurty, najdrahsie cerealie...,dcerine obl jogurty stoja 4 ks 3, 2 E). Mozno sa to zda, ze problem je vyrieseny, ked viem, kde je pes zakopany, ale noe je to take lahke??? Ako to robite Vy???

Strana
z13
ktore
4. nov 2014

ahojte.zase som tu a prosim vas teraz o radu ktora banka je vyhodnejsia.mame VUB-bohuzial.mame tri uvery ktore by sme chceli spojit len nevieme v ktorej banke .ak mate skusenost alebo viete poradit tak vas prosim.a este otazku.ak mame vo VUB ucet a mame tam jednu hypoteku tak ten ucet nemozme zrusit ze?

libka1
4. nov 2014

@ktore mbank
ucet vo vub zrusit mozes, ale predpokladam ze ti daju zmluvnu pokutu, pozri si do zmluvy co mas k hypoteke. Ak hypoteku prefinancujes inde ucet mozes zrusit bez problemov, uz ta tam nic nedrzi.

sasa1983
4. nov 2014

@loxa chodím do mäsiarstva, ktoré má tradícu niekoľko desaťročí...viac urobiť nemôžem, nemôžem si doma chovať prasatá, kravy a morky. stále lepšie ako v supermarketoch...

janka258
7. nov 2014

@ktore skús OTP banku, mne dali teraz na spotrebák super bezkonkurenčný úrok pri refinancovaní

meca
26. nov 2014

Ja pracujem vo financnych sluzbach a vsetkym klientom dokazeme pomoct.

palculienka123
5. dec 2014

ahojte žienky, dnes som náhodou natrafila na návod , ako si vyrobiť prášok do umývačky riadu.Nemám odskúšané, ale možno niekoho zaujme.A možno to sem už aj niekto dal, neprešla som celú diskusiu. http://www.mimibazar.sk/navod.php?id=2018

alenka008
11. feb 2015

pozrite tuto stranku, su tam dobre tipy http://tipy-ako-usetrit.webnode.sk/

alenka008
11. feb 2015

Kocky, ak sa zaregistrujete na refundo, mozte si uplatnit zlavove kupony na hej.sk, pilulka a ine a este dostanete aj percenta z nakupu spat. Pre tych co chcu vyuzit akciu mBank a otvorit si ucet a zizkat 20 EUR, odporucam tiez cez refundo, lebo okrem 20 EUR od mBank mozte ziskat navyse 9,5 EUR od refunda: https://www.refundo.sk/?ref=23818. Ja som sa tam registrovala len dnes ale urcite budem vyuzivat, kedze napr. na hej casto nakupujem."

exupery
11. feb 2015

@ktore ja som konecne natlacila mm do refinancovania uveru ,ktory mame v SLSP urok 9,9percenta,chceli sme este aj navysit a kupit si nejake auto ,tak sme sli do banky,ze chceme refinancovat v inej,ze chceme navysit,vypocitali,znizili urok na 8,9percenta...hovorim,tak nie,to je vela...vytlacte mi vypis z pozicky...panicka sa postavila,odisla za kompetentnou a cuduj sa svete z 9,9percenta mame 6,9percenta...takze niekedy treba postrasit,tvarit sa strasne rozhodne a samy sa poddaju 😉

ktore
17. feb 2015

@exupery no teda na to refinancovanie som zvedava velmi aj ja.dakujem za odpoved....poradila si... 🙂

9157247187
22. apr 2015

Baby aký máte názor na mBank, aké máte skúsenosti? Veriť, neveriť? Ďakujem za všetky rady nerady 🙂

http://www.mbank.sk/individualni/uvery/refinanc...

8pete9
27. apr 2015

tych 1,84% je sadzba s poistenim, ale samozrejme, poistenie do toho nie je zapocitane. Takze pocitat radsej 2,09 %

@9157247187

mandarinkadarinka
8. máj 2015

@evatko hlavne ta mikrovlnka je velmi zdravá 🙂))) no neviem.... Dúfam ze uz vyjdete po pár rokoch

Strana
z13