Ako spravne hospodarit s peniazmi v rodine?
Poradte mi ako viest domacnost bez toho, aby sme kazdy mesiac zostavali v dlhoch. Som na MD(budem este 3, 5 roka), manzel ma taky normalny plat, ziadny managersky, ale zase ani ako pokladnik v supermarkete.Mame vydavky asi ako kazda mlada rod. v dnesnej dobe: hypoteka, splatka a ostatne bezne ucty. Problem je , ze my z tych penazi, co nam ostanu nikdy nevyjdeme. Oblecenie som si naposledy kupila v roku Pane, ak nepocitam drobnosti typu pancuchy, ponozky, tunika za 6 E a pod. Topanky mam roztrhane, kabat vyzera ako handra(uz ma nan v rodine taktne upozornuju), muz ani nehovorim... detom kupime, co prave potrebuju, a trosku aj starsieho syna rozmaznavame roznymi drobnostami(manzel aj vacsimi vecami). Hl. problem je v jedle. Vsetko ide do potravin. Nedokazem kupit lacne potraviny, kupujem kvalitne a dobre (napr. prosciutto, styri druhy syrov, drahe jogurty, najdrahsie cerealie...,dcerine obl jogurty stoja 4 ks 3, 2 E). Mozno sa to zda, ze problem je vyrieseny, ked viem, kde je pes zakopany, ale noe je to take lahke??? Ako to robite Vy???
ahojte žienky, dnes som náhodou natrafila na návod , ako si vyrobiť prášok do umývačky riadu.Nemám odskúšané, ale možno niekoho zaujme.A možno to sem už aj niekto dal, neprešla som celú diskusiu. http://www.mimibazar.sk/navod.php?id=2018
Kocky, ak sa zaregistrujete na refundo, mozte si uplatnit zlavove kupony na hej.sk, pilulka a ine a este dostanete aj percenta z nakupu spat. Pre tych co chcu vyuzit akciu mBank a otvorit si ucet a zizkat 20 EUR, odporucam tiez cez refundo, lebo okrem 20 EUR od mBank mozte ziskat navyse 9,5 EUR od refunda: https://www.refundo.sk/?ref=23818. Ja som sa tam registrovala len dnes ale urcite budem vyuzivat, kedze napr. na hej casto nakupujem."
@ktore ja som konecne natlacila mm do refinancovania uveru ,ktory mame v SLSP urok 9,9percenta,chceli sme este aj navysit a kupit si nejake auto ,tak sme sli do banky,ze chceme refinancovat v inej,ze chceme navysit,vypocitali,znizili urok na 8,9percenta...hovorim,tak nie,to je vela...vytlacte mi vypis z pozicky...panicka sa postavila,odisla za kompetentnou a cuduj sa svete z 9,9percenta mame 6,9percenta...takze niekedy treba postrasit,tvarit sa strasne rozhodne a samy sa poddaju 😉
Baby aký máte názor na mBank, aké máte skúsenosti? Veriť, neveriť? Ďakujem za všetky rady nerady 🙂
tych 1,84% je sadzba s poistenim, ale samozrejme, poistenie do toho nie je zapocitane. Takze pocitat radsej 2,09 %
@evatko hlavne ta mikrovlnka je velmi zdravá 🙂))) no neviem.... Dúfam ze uz vyjdete po pár rokoch

ahojte.zase som tu a prosim vas teraz o radu ktora banka je vyhodnejsia.mame VUB-bohuzial.mame tri uvery ktore by sme chceli spojit len nevieme v ktorej banke .ak mate skusenost alebo viete poradit tak vas prosim.a este otazku.ak mame vo VUB ucet a mame tam jednu hypoteku tak ten ucet nemozme zrusit ze?